Įkraunama...
Įkraunama...

Mielinis Velykų pyragas

na mes velykom mielinio pyrago nekepdavom, bet galiu receptą įdėt:

"Mielinė Bulka"

Reikia:
Apie 1kg miltų,
250 g sviesto,
pusė stiklinės cukraus,
pusė pakelio mielių,
5 kiaušiniai,
šiek tiek pieno,
razinų.

Gamyba: Mieles išmaišyti su cukrumi, kol pasidaro skystos. Įpilti truputį pieno ir padėti kilti pusvalandžiui (truputis - apie pusė stiklinės). Ištirpinti sviestą, miltus supilti į gana didelį bliūdą, supilti sviestą, 4 kiaušinius, mieles, gerai išminkyti ir padėti šiltai kilti (jei tešla kietoka, pilti pieno). Gerai išminkyta skaitosi tada, kai ištempi tešlą, perpjauni su peiliu ir ten yra daug burbuliukų. Kai iškils (maždaug po valandos -dviejų) įminkyti razinas. Skardą ištepti aliejumi, sudėti tešlą, aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti apie valandą orkaitėje.

Čia mes vadindavom šitą pyragą "Kalėdų bulka" - receptas mano močiutės, kaip sakant kaimiškas tradicinis.

Velykom mes kepdavom tokį pyragą su varške:

Velykinis pyragas su varške

Reikia:
Tešlai:
1 pakelio margarino (250g),
pusė stiklinės cukraus,
2 kiaušinių,
2 šaukštų grietinės,
šaukštelio kepimo miltelių,
3 stiklinių miltų.
Varškei:
2 kiaušinių,
4 pakelių nešlapios varškės,
razinų,
pusė stiklinės cukraus,
erškėtrožių uogienės.

Gamyba: Margariną išlydyti, į dubenį sudėti miltus, supilti margariną, įmušti 2 kiaušinius, įdėti grietinę, cukrų ir kepimo miltelius. Išminkyti. Įdėti į miltais išteptą skardą. Tada paruošti varškę: varškę sumaišyti su 2 kiaušiniais, puse stiklinės cukraus ir razinomis. Varškę uždėti ant tešlos ir šakute pavingiuoti (brėžiam kreiva linija su šakute kad gautūsi bangelės). Kepti orkaitėje kol iškeps. Atvėsusį supjaustyti rombais, ant liekvieno rombo uždedant po erškėtrožės uogą iš uogienės (simbolis nuo Jėzaus dėvėto erškėčių vainiko ir labai skanu).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 30 kovo 2007 - 17:14
QUOTE(Elemire @ 2007 03 30, 18:11)

Velykinis pyragas su varške

Reikia:
Tešlai:
1 pakelio margarino (250g),
pusė stiklinės cukraus,
2 kiaušinių,
2 šaukštų grietinės,
šaukštelio kepimo miltelių,
3 stiklinių miltų.
Varškei:
2 kiaušinių,
4 pakelių nešlapios varškės,
razinų,
pusė stiklinės cukraus,
erškėtrožių uogienės.

Gamyba: Margariną išlydyti, į dubenį sudėti miltus, supilti margariną, įmušti 2 kiaušinius, įdėti grietinę, cukrų ir kepimo miltelius. Išminkyti. Įdėti į miltais išteptą skardą. Tada paruošti varškę: varškę sumaišyti su 2 kiaušiniais, puse stiklinės cukraus ir razinomis. Varškę uždėti ant tešlos ir šakute pavingiuoti (brėžiam kreiva linija su šakute kad gautūsi bangelės). Kepti orkaitėje kol iškeps. Atvėsusį supjaustyti rombais, ant liekvieno rombo uždedant po erškėtrožės uogą iš uogienės (simbolis nuo Jėzaus dėvėto erškėčių vainiko ir labai skanu).


Nu atrodo labai lengvas ir skanus thumbup.gif ,reikės iškept šioms velykoms mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(supermamytukas @ 2007 03 30, 17:20)
Nu atrodo labai lengvas ir skanus thumbup.gif ,reikės iškept šioms velykoms mirksiukas.gif .


Tikrai jis tikrai nėra sudėtingas, tik vat reikia kiek žiūrėti kad varškė nebūtų visai pliurza, nes tada tešla įmirksta. Mano močiutė paprastai tą tarybinę varškę kur gręšt galėdavai, prieš naudodama palaikydavo šaldytuve kelias dienas, kad išsausėtų.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2007 03 31, 00:31)
Tikrai jis tikrai nėra sudėtingas, tik vat reikia kiek žiūrėti kad varškė nebūtų visai pliurza, nes tada tešla įmirksta. Mano močiutė paprastai tą tarybinę varškę kur gręšt galėdavai, prieš naudodama palaikydavo šaldytuve kelias dienas, kad išsausėtų.

Sveika, 4u.gif
susidomėjau pyrago su varške receptu.
O kiek laiko ir kokioj temperatūroj reikia kepti?
Varškė ant viršaus nepridega? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rutast @ 2007 04 04, 13:40)
Sveika,  4u.gif
susidomėjau pyrago su varške receptu.
O kiek laiko ir kokioj temperatūroj reikia kepti?
Varškė ant viršaus nepridega? g.gif


Na kiek laiko tai priklauso nuo formos, kokio storumo tas pyragas gausis (plonesnis greičiau iškepa). Aš kepdavau apie 30-40 min, maždaug 180-200 C, rašau maždaug, nes pas mane orkaitė buvo labai sena tarybinė, tai ir ta temperatūra ten neaišku kokia iš tikrųjų būdavo. Jei orkaitė nauja patarčiau apie 180C ir naudot kokią nors keturkampę formą, kad tos tešlos na maždaug per 2-3 pirštus storumo kad būtų kai sudedi viską į formą (jau su varške ta prasme).

Kada iškepęs tai aš matuodavau paprastai - paimi pagaliuką (tie tokie ilgi sumuštiniam šakaliukai man dabar labai gerai tarnauja), įsmeigi jį į vidurį ir žiūri ar tešla veliasi ar ne. Pagaliukas turi būti švarus iškepusio pyrago, o matuot tai galima pradėt pakepus kokias 20-25 min, nes kiekviena orkaitė ir forma skirtinga. O jei kartais imtų viršus truputį svilti, tai gerai būna apdengt kad ir popieriumi - mano močiutė tam sviestinį popierį naudodavo arba paprasčiausią laikraštį net jei to popieriaus nebūdavo. Jei pyragas jau beveik iškepęs to pakanka, o jei jau labai anksti ima degti, reikia mažint temperatūrą orkaitėj, per karšta.

Dar tiesa razinas tai patartina įspausti į varškę kad nebūtų paviršiuj, nes jos gali biškį pajuoduoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 04 balandžio 2007 - 14:23
ojojoi kepu dabar pagal pirmą receptą. Scenarijus- kaiop Šuriko nuotykiuose. Pirmiausia laksčiau tai prie vaiko, tai prie tešlos, dabar jau kepa, bet... cry.gif , matyt, forma per maža, bėga viskas per viršų, o aš gaudau ir dar bandeles iš tešlos darau. Žiūrėsim, kuo viskas baigsis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(niunka @ 2007 04 06, 16:09)
ojojoi kepu dabar pagal pirmą receptą. Scenarijus- kaiop Šuriko nuotykiuose. Pirmiausia laksčiau tai prie vaiko, tai prie tešlos, dabar jau kepa, bet... cry.gif , matyt, forma per maža, bėga viskas per viršų, o aš gaudau ir dar bandeles iš tešlos darau. Žiūrėsim, kuo viskas baigsis. g.gif

Na jau tikriausiai iškepė pas tave viskas, tai tik paklausiu kaip gavos? unsure.gif Šiaip tai geriau nelįst prie mielinės tešlos, kuri jau kepa, o tai didelė tikimybė, kad sukris viskas schmoll.gif Šiaip tai forma turėtų būti bent dvigubai didesnė negu tešlos dedi smile.gif

Atsakyti
QUOTE(arfa @ 2006 04 15, 14:32)
Mano pats parasčiausias mielinės tešlos receptas:
1) 40gr. mielių sutrinti su 1 š. cukraus ir šlakeliu pieno, įberti 1š. miltų ir išsukti, dar ant viršaus l.plonai miltų ir uždengiam , kol pakyla.
2) Į dubenį beriu apie 300gr. miltų, kuriuos užpilu stikline šilto pieno ir išmaišau(blynų tirštumas), dabar supilu pakilusiais mieles ir dar išsuku. Apibarstau miltais ir palieku kilimui.
3) Į pakilusią masę dedu 3kiaušinius išsuktus su 0,5st. cukraus(pagal norą saldumo), 150gr.ištirpinto margarino, aguonų, razinų, na ir apie300gr miltų.Tada minkau, tešla neturi būti kaip kirvis tongue.gif .dedu į formą, aptepu plaktu kiaušiniu, apibarstau cinamonu ir vanil. cukrumi. Kepa apie 30min.  thumbup.gif Pabandykyt, nes šis receptas mano bobučių 100 kartų patikrintas thumbup.gif

Iskepiau as tavo pyraga, na gavos thumbup.gif thumbup.gif Man labai patiko, ir MB labai gyre, toks geras pusryciams ir vakarienei drinks_cheers.gif Si savaitgali vel kepsiu bigsmile.gif pirmas mielinis pyragas, kuris gavosi thumbup.gif
Aciu uz receptuka biggrin.gif
Atsakyti
thumbup.gif
QUOTE(akvilyte @ 2006 04 14, 12:48)
rožinis pyragas:
tešlai:
325g miltų
20g mielių
125ml šilto pieno
50g cukraus
žiupsnelis druskos
75g sviesto ar margarino
1kiaušinis
įdarui:
175g riešutų
50g išmirkytų razinų
1citrinos žievelė
1pak vanilinio cukraus
75g cukraus
1kiaušinis

padarom mielinę tešlą, riešutus susmulkinam, cukrų išplakam su kiuašiniu.
iškočiojam tešlą, dedam įdarą, supjaustom juostelėm, susukam ir dedam į skardą, palikdami tarpus tarp rožyčių. įdedam į vos įkaitintą orkaitą kad pakiltų tešla. kai jau pakyla kepam apie pusvalandį 180 temp. ištraukus aptepame uogiene.

ps. nuotraukoj pyragas keptas iš 2porcijų, nes daug svečių bus lotuliukas.gif  ir vietoj riešutų dariausu gatava aguonų mase 4u.gif

MANAU KAD SIOM VELYKOMS REIKES PASIGAMINTI KA NORS PANASAUS
thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Merginos,gal turit velykines bobos nuotrauka su receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arfa @ 2006 04 15, 14:32)
Mano pats parasčiausias mielinės tešlos receptas:
1) 40gr. mielių sutrinti su 1 š. cukraus ir šlakeliu pieno, įberti 1š. miltų ir išsukti, dar ant viršaus l.plonai miltų ir uždengiam , kol pakyla.
2) Į dubenį beriu apie 300gr. miltų, kuriuos užpilu stikline šilto pieno ir išmaišau(blynų tirštumas), dabar supilu pakilusiais mieles ir dar išsuku. Apibarstau miltais ir palieku kilimui.
3) Į pakilusią masę dedu 3kiaušinius išsuktus su 0,5st. cukraus(pagal norą saldumo), 150gr.ištirpinto margarino, aguonų, razinų, na ir apie300gr miltų.Tada minkau, tešla neturi būti kaip kirvis tongue.gif .dedu į formą, aptepu plaktu kiaušiniu, apibarstau cinamonu ir vanil. cukrumi. Kepa apie 30min.  thumbup.gif Pabandykyt, nes šis receptas mano bobučių 100 kartų patikrintas thumbup.gif



Sakykit , o pagal sita tesla , galima pyne daryti ar ne g.gif .Labai nepatyrus sioj srity esu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE
Sviestinė pynė (Brioche)
user posted image

1 pakelis sausų mielių (7 g)
40 ml šilto vandens
25 g cukraus
300 g miltų
½ a. š. druskos
3 kiaušiniai, lengvai išplakti
125 g sviesto

1 kiaušinis aptepti
1 v. š. cukraus apibarstyti

Nedideliame dubenyje sumaišyti mieles, vandenį ir 1 v. š. cukraus. Uždengti ir palaikyti šiltai 10 min. Miltus persijoti ir dideliame dubenyje sumaišyti su likusiu cukrumi ir druska. Supilti kiaušinius, mieles ir minkyti 10 min., kol tešla taps lygi ir elastinga.
Sviestą padalinti į 10 dalių. Kiekvieną gabaliuką paeiliui įminkyti į tešlą. Kiekvieną kitą sviesto gabaliuką dėti į tešlą tik tuomet, kai ankstesnis gabaliukas bus visiškai įminkytas į tešlą. Dėti tešlą į dubenį, uždengti ir laikyti šaldytuve per naktį.
Padalinti tešlą į tris lygias dalis ir iš kiekvienos suformuoti 40 cm ilgio volelį. Volelius supinti į pynę. Pynę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir pakildinti apie 1 val. Patepti kiaušiniu, pabarstyti cukrumi ir kepti iki 220º C įkaitintoje orkaitėje 10 min., tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 10 – 15 min.

P. S. tešlą be sviesto paruošiau duonkepėje, o tada po gabaliuką įminkiau sviestą. Labai skanu!

user posted image






planuoju kepti sia SONATINOS pyne velykoms!
gal kas jau bande parasykit ar tiktu prie kiausu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėlynė: 18 kovo 2008 - 16:04