Įkraunama...
Įkraunama...

DAROM 2011 ++

Na man ziauriai liudna ,kad musu vienintele valstybe taip reaguoja i sita istatyma.Vyras klausesi laidos,tai sake ,kad nieko nebespres ir si istatyma deda i stalciu 2 metams,o kas veliau bus neaisku. doh.gif verkti noris,kad taip elgiamasi.net galeciau pilietybes atsisakyti ....
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2011 06 29, 11:00)
Stenogramose galima rasti "perliukų":
R. J. DAGYS (TS-LKDF). Gerbiamieji kolegos, na, nepalengvinkite sau apsisprendimo. Mokslas jau seniai įrodė, kada gyvybė prasideda. Tai ne dviejų amžių senumo požiūris, kai gimsta vaikas. Visi puikiausiai žino, kad embrionas yra gyvybė, jo DNR tai yra pagrindinis informacijos šaltinis, yra mūsų tėvystės testo pagrindas, tai yra susiję su visomis etinėmis problemomis. Kita vertus, teisė į gyvybę yra fundamentali Europos Są-jungos teisė. Teisė į gyvybę yra visų pagrindinių konfesijų pagrindinė nuostata – nežudyk, pagrindinė, ne kokia nors kitokia. Mes turime jų poziciją. Mūsų jums yra išplatinta Lietuvos… lietuvių daktarų mokslininkų pozicija tuo klausimu, kuri visiškai paneigia tai, ką dabar mes mėginame įteisinti. Mes norime įteisinti, kad gyvybė būtų šaldoma, neaišku, kas su ja būtų daroma, ir paskui manipuliuojama, tiesiog ji pasmerkiama žūti arba perkeliame paskui kažkam kitam. Nėra čia jokio etinio motyvo, gerbiamasis Vyteni. Čia yra klausi-mas dėl pirminės teisės žmogui gyventi, o visas kitas pasirinkimas jau toliau. Jeigu mes peržengsime šį bar-jerą, jeigu mes peržengsime šį barjerą, toliau jau Pandoros skrynia: ką nori, tą toliau daryk, eksperimentai su žmogumi, kaip nori, taip daryk, jokių barjerų daugiau nėra. Taigi apsispręskite visi iš esmės. Mes negali-me įteisinti embrionų gyvybės žudymo.
A. ZUOKIENĖ (MSG). Taip, aš tik noriu, nes Dangutė mane kaltina daugybe… (Balsai salėje) Aš nesiūlysiu bal-suoti. Aš noriu pasakyti, kad šiame punkte, kaip ir daugybėje kitų, buvo įteisintos baisios klaidos. Iš tikrųjų tokie dalykai, kokie net neegzistuoja nei Lietuvoje, nei pasaulyje. Tarkim, buvo parašyta, kad būtų galima auginti embrionus iki 14 parų, iš tikrųjų to niekas nedaro pasaulyje.
A. DUMČIUS (TS-LKDF). Mielieji, aš nemanau, kad jūs plosite po mano kalbos, bet dėl vieno dalyko apgailestau-ju labai labai, kad grįžtame prie XX a. metodikos. Ir tos šalys, kurios buvo cituojamos gerbiamų mūsų kole-gų, yra labai labai atsilikusios, o nežiūri, ką šiuo metu daro Šveicarija, Italija, Vokietija. Ir nežiūri to, kad mums Lietuvoje mirk gyvenk reikalinga įstaiga vitrifikacijai, technikai įdiegti, kur ląstelės yra imamos, kur nereikia perteklinių šaldytų embrionų. Beje, yra duomenys dėl panaudotų ir prigijusių… iš embrionų vaikų: įgimtų ydų daugiau, plaučių keistos ligos ir chromosomų pokyčiai dėl šaldymo. Tai štai, mielieji, apie tai nė žodžio. Ir aš labai labai apgailestauju, kad po kiek laiko, praeis viena kadencija, dar galbūt, jei įgyvendins, reikės kitaip pabalsuoti. Ir tą aš linkiu padaryti, žiūrėti, ką mokslas sako, o ne ką šiandien archainė medici-na.
R. J. DAGYS (TS-LKDF). Gerbiamieji kolegos, turbūt niekam nekyla abejonių ir mokslui šiuo metu nekyla abejonių, kad gyvybė prasi-deda iš karto nuo apvaisinimo. Tai yra gyvybė, kad ir kaip jūs vadinsite, kad ir kokių pavadinimų ieškosite, tai yra gyvybė. Jeigu jūs siūlote užšaldyti esant minus 176oC, tai pamėginkite užsišaldyti patys. Pažiūrėsime, kokios bus pasekmės.  <...> Metodologija jūsų yra tokia pati, kaip taikoma kitiems gyvūnams, kur mūsų gerbiamieji veterinarai tuos dalykus taiko, užšaldo, reproduktoriai ir kiti dalykai yra puikiai žinomi. Šiuo atveju siūlomas pažangesnis metodas, kuris taikomas pagrindinėse mūsų valstybėse ir yra pasitvirtinęs. Iš užšaldytų kiaušialąsčių tik labai mažytė gali-mybė jas iš viso atgaivinti. Ar mes einame tuo keliu? (mano komentaras: prisiminkite, kad balsuojama jog reikia šaldyti kiaušialąstes ir yra argumentuojama, kad šis metodas efektyvus ir geras) <...> Kitas dalykas, dar ir etinės problemos, kurios iškyla. Jeigu bus atliktas DNR testas, persodinus kam nors tokią kiaušialąs-tę, jis yra neginčytinas įrodymas tavo tėvystės. Tai ne tie tėvai, kurie pagimdė, o tie tėvai, kurie buvo do-norai, bus tėvai. Tai yra pagrindžiantis, kad būtent gyvybė prasideda nuo tos vietos, tai yra mūsų europi-nės teisės dokumentai. (mano komentaras: apie ką jis čia? Kiek pamenu dodnorystė net nebuvo svarstoma ir išmesta iš įstatymo projekto)
L. GRAUŽINIENĖ (DPF). Ačiū, gerbiamoji Pirmininke. Šiaip tai būdama Seime jaučiuosi kaip įkaitas dėl žmonių gyvybės atėjimo į pasaulį. Negi medikai negalėjo normaliai padiskutuoti ir pateikti svarstyti Seimui rimtą variantą? Dabar vieni taip, kiti taip, mes sėdime Seime, sprendžiame tokius svarbius gyvybei klausimus ir nesuprantame, dėl ko dabar balsuojame. Vieni sako, kad vienos pataisos prieštarauja kitoms, tai ką mes čia darome? Dabar dar ir prieš pertrauką, nesutiko… Tai koks gims mūsų tas įstatymas? Aš oficialiai sakau, kad atsisakau toliau balsuoti ir dalyvauti šiame procese.
PIRMININKĖ. Gerbiamasis kolega, visi Statuto žinovai, paklausykite. Gerbiamasis Sabatauskai, nerėk per šo-ninį mikrofoną. Skaityk visą 158 straipsnį ir 4 dalį. Taigi cituoju, klausykite, nereikia nervintis, vaistų reikia iš-gerti, jeigu nervai ima. (Šurmulys salėje) Jeigu Seimas šį siūlymą priima, procedūra kartojama. Seimas šio siūlymo nepriėmė. Tai ką, dabar reikia bartis su visu Seimu? Jeigu Seimas balsavo taip ir šio siūlymo nepri-ėmė. Mes jau apsisprendėme. Vyteni, ramiai išaiškink.

fantastika kabutese doh.gif tik pas mus lietuvoje sitaip ir galima verysad.gif tai kas toliau?
Atsakyti
Kas supranta rusiskai, grazus filmas apie ''megintuvelio'' vaikiukus:) Ypac man patiko danu pastores zodziai..
http://video.mail.ru...ih/804/811.html
Atsakyti
QUOTE(amita @ 2012 03 25, 12:51)
Kas supranta rusiskai, grazus filmas apie ''megintuvelio'' vaikiukus:) Ypac man patiko danu pastores zodziai..
http://video.mail.ru...ih/804/811.html

Filmukas thumbup.gif
Atsakyti
Gerb. Dagio ''genialios'' mintys doh.gif doh.gif
http://www.lrytas.lt...
Atsakyti
Kaimynai latviai mus aplenke. Citata is http://www.lns.lv/:
С 1 июля правительство планирует выделить из госбюджета 1,8 латов на финансирование программы лечения бесплодия.
Atsakyti
Va, kokia apie mus nuomonė:
"... Moterų nevaisingumo priežastys: uždegimai, kuriuos sukelia nevalyvumas, paleistuvystės, abortai,..."
http://www.skyrybubi...mus-faktai.html
Labai aiškiai išvardintos nevaisingumo priežastys. Tiesiog viduramžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 12 lapkričio 2012 - 20:59
QUOTE(Pelargonija @ 2012 11 12, 22:59)
Va, kokia apie mus nuomonė:
"... Moterų nevaisingumo priežastys: uždegimai, kuriuos sukelia nevalyvumas, paleistuvystės, abortai,..."

Tikriausiai tokioje šalyje dar min 20 metų nebus protu, logika paremto įstatymo vaisingumo gydymui. O po 20 metų mūsų vaikai (kuriuos jie vis dar vadina "dirbtiniais") eis į LR Seimo tribūną ir paaiškins nukaršusiems viduramžių budeliams, kad jie "normalūs", "sveiki", "kad jų motinos nebuvo paleistuvės ar nevaleikos".
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2012 11 12, 20:59)
Va, kokia apie mus nuomonė:
"... Moterų nevaisingumo priežastys: uždegimai, kuriuos sukelia nevalyvumas, paleistuvystės, abortai,..."
http://www.skyrybubi...mus-faktai.html
Labai aiškiai išvardintos nevaisingumo priežastys. Tiesiog viduramžiai.

Pelargonija, tai yu pažiūrėk kokiais informacijos šaltiniais jie remiasi smile.gif
1. Statistikos departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Gyventojų skaičius miestuose ir rajonuose 1993-1994 m. Statistinis biuletenis. V., 1994.
2. Lietuvos statistikos departamentas. Demografijos metraštis 1993. V., 1994.
3. Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija. Lietuvos sveikatos informacijos centras. Lietuvos gyventojų sveikata ir sveikatos apsaugos įstaigų veikla 1992 - 1993 metais. V., 1993., 1996-1997m. V.1998
4. Lietuvos sveikatos informacijos centro ataskaitų forma 17.
5. Moterys ir šeima. V., 1993.
6. Ženščiny Litovskoj SSR.Statističeskij sbornik.Vilnius.,1981.(Dlia služebnogo polzovanija).

Euromergele, gal kokį laišką jiems nusiūsti, kad akiratį praplėstų apie neteisingos ir aiškiai kalidinančio sinformacijos skleidimą? g.gif
Atsakyti
Oi... paskaičiau šaltinių datas ir užsikvatojau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2012 11 20, 14:35)
6. Ženščiny Litovskoj SSR.Statističeskij sbornik.Vilnius.,1981.(Dlia služebnogo polzovanija).

Man tai "kiečiausias" šis šaltinis doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilma J.: 21 lapkričio 2012 - 08:58
D. Mikutienė tikriausiai bus Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė doh.gif , tai apie įstatymą turbūt galime pamiršti verysad.gif
Atsakyti