QUOTE(JusRuMa @ 2011 09 15, 09:29)
Bet pastaruoju metu susidūriau su šiokia tokia problemėle. Batoną kepu tik duonkepėje, jis iškepa puikiai, bet dabar kažkodėl pradėjo plyšti arba vienas šonas, arba visas viršus. Kokia to priežastis?
dabar kiek atšalo, gal dėl to, ypač jei atidarinėjat dangtį, o gal mieles pakeitėt?
QUOTE(zipkute @ 2011 09 15, 10:22)
Sveikutės
gavau du stiklainiukus raugo iš skirtingų šaltinių. Duonos skoniai skirtingi (davė ragaut), bet receptai praktiškai vienodi. Tešlos skystos, neminkomos, o maišomos. O taip norėjau formuoti apvalias duonytes. ar tuos pačius raugus galiu taikyt kitiems receptams? ar jie jau kokie yra tai pagal tuos duotus receptus tik ir tinkami?
su raugų galit daryt ir minkomas, ir skystas...kaip tik norėsit, imkit kokį receptuką ir pirmyn
QUOTE(zipkute @ 2011 09 15, 13:59)

kokia šlapia ir kokia guminė duona mano gavosi!!! ar negalėjo įtakos turėti, kad pyliau ne šiltą, o tokį karštoką vandenį??? Nenumirė mano raugas dėl to karšto vandens???
dar ir kaip, nes raugas tai gyvas, ir jei vanduo buvo per karštas viskas įmanoma
reikia pilt šilta, maždaug 37C temp. vandenį
Gyvenime visada bus problemų. Bet jūsų teisė rinktis: galite skųstis, o galite jas spręsti.