QUOTE(nataliuncik @ 2011 09 20, 19:34)
ne, nekeičia, bet jei perrūgs, tada teks išmetinėt beveik visą puslitriuka paliekant šaukštą kad ji vėl išjudint
dažniausiai tik primaitinu ir viskas. Raugui jau du metukai

O kaip pastebit, kad perrūgo?
Papildyta:
QUOTE(Yunica @ 2011 09 21, 12:35)
Man duona duonkepej iskyla puikiai , tik kazin kodel jau kelinta karta iskepa rugsti . Be to kepu is anglisku rye(ruginiu )miltu....juoda duona nesigauna.
Noriu paklaust ka daryt kad duona nebutu rugzti ? Pvz paskutini karta duona uzmaisyta duonkepej stovejo 8h ,juk neturejo perrugti tesla ?
Juoda gaunasi su salyklu, grynai iš rugių - pilka.
Papildyta:
QUOTE(zipkute @ 2011 09 21, 16:19)
sveikos,
nervuojuosi jau
padėkit, pasakykit ką darau ne taip
receptas
1 litras šilto vandens
1 stiklinė cukraus
1 a š druskos
kmynų keli šaukštai, saulėgražų ir sėmenų keli v š
700 gr miltai kvietiniai
300 gr miltai rupūs ruginiai
viską išmaišau, tada sudedu iš šaldytuvo išimtą raugą (čiut daugiau pusės puslitrinio stiklainiuko jo gavau).
pamaišau, kad viskas išsimaišytų, tada atidedu kokius septynis šaukštus atgal stiklainiukan ir tada likusią tešlą supilu į formą išklotą kepimo popieriumi, tada palieku 12 - 14 val kambaryje. Formoje tešla kažkiek pakilo. Stiklainiuke irgi pakilo, bet nesuburbuliavo.
įkišau tada į orkaitę, antra lentyna, 200 laipsnių, kepu valandą ir kokį dvidešimt minučių.
stiklainiuką šaldytuvan,
duona, šlapia, čiut kokia tai guminė, veliasi aplink peilį

noriu porėtooooos, ne šlapios
Ar ne per daug skysta tešla? man atrodo, vanduo su miltais turi būti 6 prie 10 mazdaug.