sveikos,
nervuojuosi jau
padėkit, pasakykit ką darau ne taip
receptas
1 litras šilto vandens
1 stiklinė cukraus
1 a š druskos
kmynų keli šaukštai, saulėgražų ir sėmenų keli v š
700 gr miltai kvietiniai
300 gr miltai rupūs ruginiai
viską išmaišau, tada sudedu iš šaldytuvo išimtą raugą (čiut daugiau pusės puslitrinio stiklainiuko jo gavau).
pamaišau, kad viskas išsimaišytų, tada atidedu kokius septynis šaukštus atgal stiklainiukan ir tada likusią tešlą supilu į formą išklotą kepimo popieriumi, tada palieku 12 - 14 val kambaryje. Formoje tešla kažkiek pakilo. Stiklainiuke irgi pakilo, bet nesuburbuliavo.
įkišau tada į orkaitę, antra lentyna, 200 laipsnių, kepu valandą ir kokį dvidešimt minučių.
stiklainiuką šaldytuvan,
duona, šlapia, čiut kokia tai guminė, veliasi aplink peilį

noriu porėtooooos, ne šlapios
Mano receptas beveik toks pat, tik raso palaikyti 3-6val. kambario temperat. ir kepti 180laipsn. orkaitej., kepti 1val 30min, nuo idejimo i salta orkaite. esu kazkada palaikius per ilgai vasara, tai man tesla sugebejo perrugt - visai skysta paliko... O jei duonele pjaunat neatvesusia, tai ji ir velsis... Man geriausia ji buna po nakties, jei vakare kepu