Sveikos,
nesuprantu, vis kepdavau duona, ir gaudavosi normaliai... nu dabar gaunasi kazkokia sunki... atrodo kaip suslapinta... nu tokia nezinau... po nakties iskilus mazai... kame gali but problema...
QUOTE(keistuole @ 2011 09 30, 17:49)
o į kokį kiekį, ir kokius miltus
Į kokį kiekį? į du trečdalius puslitrinio stiklainiuko


Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 30, 19:18)
Sveikos,
nesuprantu, vis kepdavau duona, ir gaudavosi normaliai... nu dabar gaunasi kazkokia sunki... atrodo kaip suslapinta... nu tokia nezinau... po nakties iskilus mazai... kame gali but problema...
nesuprantu, vis kepdavau duona, ir gaudavosi normaliai... nu dabar gaunasi kazkokia sunki... atrodo kaip suslapinta... nu tokia nezinau... po nakties iskilus mazai... kame gali but problema...

QUOTE(zipkute @ 2011 09 30, 19:51)
Į kokį kiekį? į du trečdalius puslitrinio stiklainiuko
o turi esmės kiek ir į kokį kiekį? iš esmės aš maniau, kad ir taip tiesiog prieš kepant duoną nuimi raugą ir jis turi burbuliuotis. bet stovėjo gal savaitę gerą šaldytuve ir jokio korėtumo nėra
todėl išėmiau palaikiau kambario temperatūroje, dadėjau miltukų su vandeniu ir dar palaikiau ir ką? ir nieko...
Papildyta:
ta pati problema pas mane


Papildyta:

Galima vėl ir vėl pamaitinti, turėtų pradėti būti aktyvus. pvz. nuimti pusę raugo, vėl pamaitinti pvz. 100 g. miltų 100 g. vandens. ir dar kartą pvz. Šiaip ar ruginis raugas? Nes kvietiniui tai sudėtingesnė procedūra.
QUOTE(letuciux @ 2011 09 30, 19:54)
Galima vėl ir vėl pamaitinti, turėtų pradėti būti aktyvus. pvz. nuimti pusę raugo, vėl pamaitinti pvz. 100 g. miltų 100 g. vandens. ir dar kartą pvz. Šiaip ar ruginis raugas? Nes kvietiniui tai sudėtingesnė procedūra.
aišku...pas mane labiau kvietinis tikriausiai, nes kai kepiau duoną tai buvo 700 gr kvietinių ir 300 gr ruginių miltų. Dabar kai bandžiau maitint, tai irgi dėjau kvietinių (812) miltų. tai kaip man dabar elgtis??? ar ne paprastesnė tada procedūra, gamintis naują raugą? o nuimti pusę raugo, tai reikšia pusę išmesti?

QUOTE(zipkute @ 2011 09 30, 19:51)
Į kokį kiekį? į du trečdalius puslitrinio stiklainiuko
o turi esmės kiek ir į kokį kiekį? iš esmės aš maniau, kad ir taip tiesiog prieš kepant duoną nuimi raugą ir jis turi burbuliuotis. bet stovėjo gal savaitę gerą šaldytuve ir jokio korėtumo nėra
todėl išėmiau palaikiau kambario temperatūroje, dadėjau miltukų su vandeniu ir dar palaikiau ir ką? ir nieko...
Papildyta:
ta pati problema pas mane


Papildyta:

nelabai suprantu, ką jūs ten darot, bet iš savo patirties žinau, jog raugui geriausi yra rūpūs ruginiai miltai. Smulkių kvietinių miltų raugo neišlaikysit.
Ir kitas dalykas, jei jūs turit litrą raugo ir pamaitinat ti 50 g miltų ir vandens, tai jis pas jus badauja.
Bent jau lygiom dalim dėt reikia.
O jei jau išvis nelabai kas vyksta, imat šaukštą (ne kupiną) raugo, dedat po min 50 g miltų ir vandens ir laikot bent kokias 6 val. Jei neišporės, tai kažkas negerai jau ten pas jus. Pasigaminkit naują ir beliakokios maišalynės ten nedarykit. Raugas yra tik miltai ir vanduo

Mano raugui jau turbūt pusantrų metų, tai galiu pasakyt, kad su laiku jis vis geresnis, kaip vynas

QUOTE(keistuole @ 2011 09 30, 21:37)
nelabai suprantu, ką jūs ten darot, bet iš savo patirties žinau, jog raugui geriausi yra rūpūs ruginiai miltai. Smulkių kvietinių miltų raugo neišlaikysit.
Ir kitas dalykas, jei jūs turit litrą raugo ir pamaitinat ti 50 g miltų ir vandens, tai jis pas jus badauja.
Bent jau lygiom dalim dėt reikia.
O jei jau išvis nelabai kas vyksta, imat šaukštą (ne kupiną) raugo, dedat po min 50 g miltų ir vandens ir laikot bent kokias 6 val. Jei neišporės, tai kažkas negerai jau ten pas jus. Pasigaminkit naują ir beliakokios maišalynės ten nedarykit. Raugas yra tik miltai ir vanduo
Mano raugui jau turbūt pusantrų metų, tai galiu pasakyt, kad su laiku jis vis geresnis, kaip vynas
Ir kitas dalykas, jei jūs turit litrą raugo ir pamaitinat ti 50 g miltų ir vandens, tai jis pas jus badauja.
Bent jau lygiom dalim dėt reikia.
O jei jau išvis nelabai kas vyksta, imat šaukštą (ne kupiną) raugo, dedat po min 50 g miltų ir vandens ir laikot bent kokias 6 val. Jei neišporės, tai kažkas negerai jau ten pas jus. Pasigaminkit naują ir beliakokios maišalynės ten nedarykit. Raugas yra tik miltai ir vanduo

Mano raugui jau turbūt pusantrų metų, tai galiu pasakyt, kad su laiku jis vis geresnis, kaip vynas

širdingai ačiū


QUOTE(Oxys @ 2011 09 29, 14:13)
As kepu pyrex pailgoj formoj arba paprastoj metalinej ir niekuo nedengiu. Istepu forma aliejumj ir pabarstau miltais - kokiais rupesniais.
Papildyta:
QUOTE(zipkute @ 2011 09 29, 12:30)



As raugo pasilieku kitam kepimui gal nepilna puse stiklainiuko (kai isrugsta, tai daugiau buna, bet nesvarbu ) , tai visa ta kieki ir sudedu kepdama - o kepu is puses normos (t.y puses litro vandens ) visada . Kazkaip nekreipiau demesio i raugo kieki.
Papildyta:
O as kazkaip galvojau, kad cukrus raugo aktyvumui efekta turetu duot

Kepiau ne karta ir is pastovejusio raugo - kai isrugsta, nusileidzia ir vandenuko atsiranda virsuj... vistiek duonyte isejo ir atidetas raugas nuo jos puikiai toliau kyla is naujo. Jei kam Siauliuose reikia, galiu duot po kito kepimo, jei jums tiks

laba,
siulau vilniuje keistis gabala (tarkim 1/4 atpjausiu) moliugo i pora saukstu irugusio raugo...
patogiausia butu prie Savanoriu RIMI... bet ryt per pietus varysiu iki BIG'o, tai ir pakeliui kur nors tiktu... (seskines kalnas, laisves pr...)
siulau vilniuje keistis gabala (tarkim 1/4 atpjausiu) moliugo i pora saukstu irugusio raugo...

patogiausia butu prie Savanoriu RIMI... bet ryt per pietus varysiu iki BIG'o, tai ir pakeliui kur nors tiktu... (seskines kalnas, laisves pr...)
QUOTE(keistuole @ 2011 09 30, 21:37)
Mano raugui jau turbūt pusantrų metų, tai galiu pasakyt, kad su laiku jis vis geresnis, kaip vynas

gaila kad tu taip toli,prasyciau as tavo raugo "vyninio"

gerai kad radau ta tema,nes jau nervai nelaiko kai siandien trecia kart iskepiau duona ir vel ja sersiu bomzus,nes keliaus i konteineri




ir kai is vakaro viska sumaisau,palieku iki ryto kilti,ji pakyla graziausiai,tik idedu i orkaite viskas...pradeda kristi ir sukrenta ,"duona" lieka kokiu 3cm

GAl cia raugui amen jau



Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 30, 19:18)
Sveikos,
nesuprantu, vis kepdavau duona, ir gaudavosi normaliai... nu dabar gaunasi kazkokia sunki... atrodo kaip suslapinta... nu tokia nezinau... po nakties iskilus mazai... kame gali but problema...
nesuprantu, vis kepdavau duona, ir gaudavosi normaliai... nu dabar gaunasi kazkokia sunki... atrodo kaip suslapinta... nu tokia nezinau... po nakties iskilus mazai... kame gali but problema...
nu va,pasirodo ne man vienai taip

o kokia programa nustatot orkaites kai kepat??? virsus apacia ar tik apacia??? mano drauge isvis kepa uzdengus,bandziau taip tai visai neiskepe,su saukstu krapsciau lauk,o kepe 2 val

pirmus kartus kai kepiau,dariau kaip teta,nedengdavau ir kepdavai 1,30,dabar ir taip nebeiseina

Bet jei pakyla, vadinas su raugu viskas gerai.
Aš ne neįsivaizduoju, kas gali būt, man jei jaau iškyla, tai ir iškepa.
Temperatūra gal per maža
Aš ne neįsivaizduoju, kas gali būt, man jei jaau iškyla, tai ir iškepa.
Temperatūra gal per maža

QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 09:18)
gaila kad tu taip toli,prasyciau as tavo raugo "vyninio"
gerai kad radau ta tema,nes jau nervai nelaiko kai siandien trecia kart iskepiau duona ir vel ja sersiu bomzus,nes keliaus i konteineri
nesuprantu kas atsitiko,pirmi kartai buvo tokie geri,o dabar
sonai,apacia,virsus iskepa,viskas gerai,bet vidus,kaip lipnus plastelinas,slapias,rugstus
pastovejus aisku pasikeicia,bet...cia jau neduona
ir kai is vakaro viska sumaisau,palieku iki ryto kilti,ji pakyla graziausiai,tik idedu i orkaite viskas...pradeda kristi ir sukrenta ,"duona" lieka kokiu 3cm
GAl cia raugui amen jau
nors kiek paskaiciau,tai kitos ir is pastovejusio raugo iskepa puikiai
as visad stengdavausi i savaite karta kepti,nu i dvi tai tikrai,atidejus rauga jis pakyla graziai,paskui as ji i saldytuva dedavau,zodziu dariau viska kaip daro teta,kuriai kuo puikiausiai sekas,o man nebe 
Papildyta:
nu va,pasirodo ne man vienai taip
o kokia programa nustatot orkaites kai kepat??? virsus apacia ar tik apacia??? mano drauge isvis kepa uzdengus,bandziau taip tai visai neiskepe,su saukstu krapsciau lauk,o kepe 2 val
pirmus kartus kai kepiau,dariau kaip teta,nedengdavau ir kepdavai 1,30,dabar ir taip nebeiseina

gerai kad radau ta tema,nes jau nervai nelaiko kai siandien trecia kart iskepiau duona ir vel ja sersiu bomzus,nes keliaus i konteineri




ir kai is vakaro viska sumaisau,palieku iki ryto kilti,ji pakyla graziausiai,tik idedu i orkaite viskas...pradeda kristi ir sukrenta ,"duona" lieka kokiu 3cm

GAl cia raugui amen jau



Papildyta:
nu va,pasirodo ne man vienai taip

o kokia programa nustatot orkaites kai kepat??? virsus apacia ar tik apacia??? mano drauge isvis kepa uzdengus,bandziau taip tai visai neiskepe,su saukstu krapsciau lauk,o kepe 2 val

pirmus kartus kai kepiau,dariau kaip teta,nedengdavau ir kepdavai 1,30,dabar ir taip nebeiseina

As rauga tik atidedu ir iskart i saldytuva. Jis saldytuve kuo puikiausiai iskyla. Kai gavau raugo pirma karta, tai klausiau, ar galima nedet - jei kepi rytoj ar porytoj, tai gali nedet. O kildinti 3-6val., ne ilgiau.Kitaip tesla perrugsta, suskysteja. Pabandyk tuos du dalykus, gal viskas tvarkoj su raugu

Papildyta:
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 09:18)
o kokia programa nustatot orkaites kai kepat??? virsus apacia ar tik apacia??? mano drauge isvis kepa uzdengus,bandziau taip tai visai neiskepe,su saukstu krapsciau lauk,o kepe 2 val

pirmus kartus kai kepiau,dariau kaip teta,nedengdavau ir kepdavai 1,30,dabar ir taip nebeiseina

Jungiu butinai virsu ir apacia, nedengiu, ketu taip pat 1,30val. 175-180temperat. receptas turbut musu vienodas

QUOTE(keistuole @ 2011 10 04, 09:20)
Bet jei pakyla, vadinas su raugu viskas gerai.
Aš ne neįsivaizduoju, kas gali būt, man jei jaau iškyla, tai ir iškepa.
Temperatūra gal per maža
Aš ne neįsivaizduoju, kas gali būt, man jei jaau iškyla, tai ir iškepa.
Temperatūra gal per maža

temperatura dedu 190


QUOTE(Natele @ 2011 10 04, 09:34)
O kildinti 3-6val., ne ilgiau
Jungiu butinai virsu ir apacia, nedengiu, ketu taip pat 1,30val. 175-180temperat. receptas turbut musu vienodas
.
Jungiu butinai virsu ir apacia, nedengiu, ketu taip pat 1,30val. 175-180temperat. receptas turbut musu vienodas

sakai?


reiks bandyt padaryt taip

o tai tu dar zemesnej kepi

