guziukas, duona reikia kept nemažiau 180-190 laipsniu, nes iš visų jūsų pasisakymu išeina kad neįkaitinat orkaite iki reikalingos temp., todėl ir išsikepa tik šonai/viršus, bet ne viduriukas.
O raugas pas jus geras, tik iškilusi tešlą sukrenta kai būna perrūgusi, jus tiesiog per ilgai laikot užmaišyta tešlą.
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 04, 11:00)
guziukas, duona reikia kept nemažiau 180-190 laipsniu, nes iš visų jūsų pasisakymu išeina kad neįkaitinat orkaite iki reikalingos temp., todėl ir išsikepa tik šonai/viršus, bet ne viduriukas.
O raugas pas jus geras, tik iškilusi tešlą sukrenta kai būna perrūgusi, jus tiesiog per ilgai laikot užmaišyta tešlą.
O raugas pas jus geras, tik iškilusi tešlą sukrenta kai būna perrūgusi, jus tiesiog per ilgai laikot užmaišyta tešlą.
tai del tempos reiskiasi as gerai dariau

del kildinimo tada bandysiu maziau laikyt

o del orklaites..as dedu i salta ,kaip recepte ir nustatu temperatura,nes taip recepta parasyta


o kaip kitos darot su ta orkaite?
QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 10:04)
tai del tempos reiskiasi as gerai dariau 
del kildinimo tada bandysiu maziau laikyt
o del orklaites..as dedu i salta ,kaip recepte ir nustatu temperatura,nes taip recepta parasyta
ir tipo per ta laika kol pasyla orkaite ji iskepa
o kaip kitos darot su ta orkaite?

del kildinimo tada bandysiu maziau laikyt

o del orklaites..as dedu i salta ,kaip recepte ir nustatu temperatura,nes taip recepta parasyta


o kaip kitos darot su ta orkaite?
jei statot į šaltą, tada pabandykit 15min kept 230 laipsniu temp., o tada sumažinikyt iki 180-190 laipsniu ir toliau kepkit, dar galit uždengt, neturint dangčio galima paprasta folija, tada temp. pasiskirsto vienodai ir viduriukas gerai iškepa
o dėl prarūgusios tešlos t.p. viduriukas būna drėgnas
QUOTE(nataliuncik @ 2011 10 04, 11:16)
jei statot į šaltą, tada pabandykit 15min kept 230 laipsniu temp., o tada sumažinikyt iki 180-190 laipsniu ir toliau kepkit, dar galit uždengt, neturint dangčio galima paprasta folija, tada temp. pasiskirsto vienodai ir viduriukas gerai iškepa
o dėl prarūgusios tešlos t.p. viduriukas būna drėgnas
o dėl prarūgusios tešlos t.p. viduriukas būna drėgnas
aciu reiks pabandyt,bet uzdengt bijau,nes jau rasiau kad dengiau ir su folga,bet visai neiskepe tada

QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 10:57)
temperatura dedu 190
nors recepte parasyta 200
sakai?
bet mano teta irgi isvakaro pasidaro,uzdengia ranksluosciu ir tik ryte kepa,kelios pazystamos irgi
reiks bandyt padaryt taip
o tai tu dar zemesnej kepi
blyn jauciu neiskeps 


sakai?


reiks bandyt padaryt taip

o tai tu dar zemesnej kepi


dar žiūrint kokia pas jus namie temperatūra, koks raugo stiprumas ir t.t.
Man per naktį irgi perrūgsta.
Jei norit laikyt per naktį galit bandyt dėt į šaldytuvą, arba mažint raugo kiekį.
Duona mėgsta aukštą temperatūrą, ypač jei ruginiai miltai dominuoja

QUOTE(keistuole @ 2011 10 04, 11:46)
dar žiūrint kokia pas jus namie temperatūra, koks raugo stiprumas ir t.t.
Man per naktį irgi perrūgsta.
Jei norit laikyt per naktį galit bandyt dėt į šaldytuvą, arba mažint raugo kiekį.
Duona mėgsta aukštą temperatūrą, ypač jei ruginiai miltai dominuoja
Man per naktį irgi perrūgsta.
Jei norit laikyt per naktį galit bandyt dėt į šaldytuvą, arba mažint raugo kiekį.
Duona mėgsta aukštą temperatūrą, ypač jei ruginiai miltai dominuoja

namie 20 laipsniu




QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 11:04)
tai del tempos reiskiasi as gerai dariau 
del kildinimo tada bandysiu maziau laikyt
o del orklaites..as dedu i salta ,kaip recepte ir nustatu temperatura,nes taip recepta parasyta
ir tipo per ta laika kol pasyla orkaite ji iskepa
o kaip kitos darot su ta orkaite?

del kildinimo tada bandysiu maziau laikyt

o del orklaites..as dedu i salta ,kaip recepte ir nustatu temperatura,nes taip recepta parasyta


o kaip kitos darot su ta orkaite?
Aš užkaitinu iki 250 laipsnių, pakepu 10 min, tada sumažinu iki 200 ir kepu maždaug 40-50 min., priklausomai nuo dydžio. Bandykit naują raugą pasidaryti, ar receptą kitą pasižiūrėti. Man pradžioj irgi būdavo šlapia, ir kelis mėn. taip....
nu viskas,dabar jau truko kantrybe galutinai
uzdejau ant 230 10 miin,paskui palikau 200 valandai,ispradziu atrode viskas gerai,pakilo,idejau,dar pusvalandi kol kepe,kilo,o paskui subliusko
nieko nedariau ,maniau palauksiu iki galo...isimant man ji iskrito kaip maisas
zodziu pluta iskepus,skani,o vidus kaip matot slapiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas
ir dar taip baisiai,kaip niekad


o anksciau tokia skani duonyte buvo

nejau teks megautis pirktine







o anksciau tokia skani duonyte buvo


nejau teks megautis pirktine

QUOTE(guziukas @ 2011 10 04, 23:11)
šakės


dabar labiausiai noreciau naujo raugo,gal bandyt paciai
pagal koki receptuka pasiultumet ji pasidaryti???

pagal koki receptuka pasiultumet ji pasidaryti???
QUOTE(guziukas @ 2011 10 05, 11:09)
dabar labiausiai noreciau naujo raugo,gal bandyt paciai
pagal koki receptuka pasiultumet ji pasidaryti???

pagal koki receptuka pasiultumet ji pasidaryti???
imkit viso grūdo miltus (geriausiai viso grūdo) ir kasdien tuo pačiu metu


QUOTE(keistuole @ 2011 10 05, 11:19)
imkit viso grūdo miltus (geriausiai viso grūdo) ir kasdien tuo pačiu metu
maišot 100g miltų ir 100 g vandens. Taip 4 dienas. Penktą galit bandyt kept 


as visad tokius ir naudoju



o vanduo siltas turi but ?
