o aš tai atidedu iš bendros kiek pakildintos tešlos, ir iš karto į šaldytuvą 

 . tada prieš kepant išimu, pamaitinu, palaikau kokias keturias valandas kad pakiltų ir maišau tešlą. Tai blogai darau 

 reikia atidėti daugiau raugo, iškildinti ir tik tada dėt šaldytuvan? bet kada tais kai taip dariau, tai šaldytuve jis subliuško ir nebuvo korėtas  

 gal tada kas blogai buvo 
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2011 10 12, 23:49)
Sveikos, o man kažkokios bėdos su raugu  
  
 
Pasidariau naują - puikiai duonutė iškilo, o jau po pirmo pamaitinimo duona nebepakyla  

  bandžiau šiltai laikyti, vos vos pakorija, bet neputoja, neburbuliuoja.
Paaiškinkit, ką daryt....?
Raugui gaminti imiau stiklinę miltų ir stiklinę vandens. Laikiau 72h. 
Nupylus jo duonai, liko 50g. Jį pamaitinau 50g miltų ir tiek pat vandens. Palaikiau 5h ir šaldytuvan. Na, o po šaldytuvo jis jau neiškelia duonos. Nesuprantu, kas ne taip.
 
va va va, man ir taip būna 
 
QUOTE(letuciux @ 2011 10 12, 23:53)
Pabandyk pamaitinti prieš kepant duoną, bus aišku, kaip jis elgiasi. Jei negreit kyla ar nenori kilti, tai geriau dar kelis kartus pamaitinti, prieš kepant.
tai dabar vat taip ir elgiuosi prieš kiekvieną kepimą, kad tikrai kiltų duona.
aš maišau tešlą duonkepėj, ir dar valandą jį ten kildinama. Tada permetu tešlą į formą ir dar porą valandų pakildinų šiltoj orkaitėj (nes namie tik koks 22 temp.) ir tada jungiu ant 200 laipsnių ir kepu kokį pusantros valandos. kaži teisingai elgiuosi?