Pusiau į temą,pusiau ne

Apie marinatus. Turiu išsisaugojus. Kai kas daryta,kai kas tikrai bus daroma šiais metais. Čia nusikopinus iš čia esančių ir bendraujančių

ne viena marinatai,bet ir kiti superiniai dalykėliai

Svarbiausia,kad būtų daug daug pomidorų. Pas mus žiemą nerealiai einami dalykai
***************
Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.
Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
****************
Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus, apklotus kol atvėsta ir į sandėliuką arba sklepą
***************
Idedu adzikos receptuka. Jau senai darau. Gerai man iki vasaros issilaiko.
2 kg pomidoru
1 kg papriku
5 vnt astriu pipiru ( as dedu kokius 7)
1 stikline cesnaku skilteliu.
Viska sumali malimo masinele. 1 litrui gautos mases - 1 saukstas druskos. Savaite laikyti saldytuve vis pamaisant. Ispilstyti i stiklainiukus ir laikyti arba saldytuve, jei geras rusys, gerai laikosi ir rusy. Skanu su mesa, idealu itrint vista, ar deti i padazus.
**************
KECUPAS
3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9%
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru
1 arbatinis saukstelis cinamono
10 vienetu gvazdikeliu
produktai sumalami, viskas sudedama ir virinama 1 val laiko. galima ant pacio galo ideti krakmolo kad gautusi tirstesne mase , manau 1-2 saukstus.
****************
Dedami prieskoniai kaip ir į raugintus agurkus.
As dedu:
Česnako, krapų, krienų lapų, vyšnių, serbentų lapų. Ant 10 litrų vandens - 0,5 kg. druskos. ir 5 šaukštus cukraus.
Raugiu tik žalius pomidorus, kurie jau nebespėja prinokti. O ir nenokinam, nes mėgstam raugintus valgyti.
Vieną kibirą raugiam pomidorus vienus, kitą kibirą kartu su agurkais, tada jie būna kitokio skonio, primena agurkų.
Pomidorus laikom šaltai. Mes laikom rūsy, kur yra apie 5 laipsnius šilumos. Bet kol išrūgsta apie dvi savaites mazdaug 12-15 temperatūroj.
***************
i aliumini puoda pripjaustau pomidoru ir verdu kol uzverda tada nukaiciu puoda uzdengiu ir isnesu i vesia vieta ir laukiu kol atsals .tada kai atsala imu kostuva (merliu galima ) nu ir spaudziu .kai isspaudziu vel virinu iki uzvirimo ir druskos pagal skoni dadedu ir i stiklainius supylus uzsuku
***************