QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:55)
kai konservuoju ta tiap liap, dedu druska i puoda. Kai darau tuos daug laiko reiklaujancius cielus savo sultyse, druska dedu tiesiai i stiklaini. Mazdaug i puslitrini puse arbatinio saukstelio.
Taip, - stiklainius neuzsuktus (tik uzdetais dangteliais) dedu i puoda su vandeniu ir virinu. Tik ant puodo dugno padedu koki skudureli, ar ranksluosteli maza, ant jo dedu stiklainius, pripilu vandens, kad gerokai semtu stiklainius, tik kad verdant vandeniui nepakliutu vandens i pomidorus.
Tik sitas procesas vadinamas pasterizavimu. Sterilizuoja tuscius stiklainius
Aciu uz issamu paaiskinima.

Jei bus ka konservuoti, reikes padaryti savo sultyse
O cia receptukas is tokiu pomidoru, gal kam pravers:
400 g farso
svogunas
konservuotos pupeles pomidoru padaze (geriau raudonos)
konservuorti lupti pomidorai savo sultyse
konservuoti kukuruzai (nebutinai )
morka (nebutinai) - sutarkuoti, apkepti ir i puoda
cili konservuoti arba zalias
skiltele cesnako
zoleliu (tinka bazilikas dziovintas ir pan.)
Farsa apkepinti su svogunais, kol kepa susipjaustyti smulkiai pomidorus, juos supilti i puoda ir uzvirti, pavirus keleta minuciu sudeti pupeles, kukuruzus, farsa, apkepinti morkas irgi sudeti i puoda, sudeti smulkinta cesnaka, prieskonius, susmulkinta cili pagal skoni. Viska darbo eigoj reik maisyti labai. Pilam i dubenelius, apibarstom tarkuotu suriu
Valgom su prancuzisku batonu.