Įkraunama...
Įkraunama...

kur virėjos

QUOTE(ardnas @ 2018 06 21, 16:56)

is karto prisipazinsiu, kad vireja dirbusi nesu. Taciau mokyklos valgykloj teko atlikineti praktika.
Taigi, mano pastebejimai tokie. Vedeja maista gamina su kitom virejom. Taip, popierizmo turi, bet tikrai nedaug, tai tegul ta jusiske slanga neapsimetineja. Nezinau ar musu vedeja valanda prie popierizmo uztrukdavo, ko gero tikrai ne.
Pasaliniai kartais gali valgyti mokyklu valgyklose, bet kiek tokiu valgyklu maciau ir pati jose valgiau, tai mokiniams galioja vienos kainos, o sveciams kitos (aukstesnes). Bet tai reikia sutart su mokyklos vadovybe ir visi bus patenkinti. Tiesiog pakalbekit su direktorium del pasaliniu maitinimo.
Del antisanitariniu salygu ir pan., tai pas mus kai buvo patikrinimas, tai butent vedeja ir isleke is darbo. O kitos tiesiog parase paaiskinimus kaip kas buvo. Ju neatleido, bet ir jom malonu nebuvo, nes jos gi irgi privalo reaguot, jei mato, kad kas blogai vyktu.
Zinot, taikstytis reikia prie valdzios, bet ir tas taikstymasis turi tureti ribas.
Atsakyti

Ir mes,ten dirbančios,mąstom,kad vedėja ne vien už dokumentus juk algą gauna.Net ir ant algolapio ji vadinasi vyr.virėja,o nedirba faktiškai gamyboje nieko.Na gal kartais.Manau,kad vadovybė žino apie pašalinius valgytojus ir gauna savo "atkatą" nuo vedėjos.O vedėja irgi gerai pasipinigauja nemušdama į kasą:)Kaip kas moka taip ir sukasi,bet kenčiame mes tie mažiausieji.Jeigu ką nors bandai per aplinkui jai pasakyti,tai tuoj keršija: kabinėjasi prie visko.Dažnai aiškina,kad valdžia etatus mažins,nes vaikų skaičius mažėja.O kai paklausiam ar laisva prekyba nesiskaičiuoja,atsako kad nesiskaičiuoja..Baisiausia,kad dirbam užguitos ir nežinom kas galima,kas ne.Pvz kiek skirta žalių daržovių numetimui( bulvių lupenom,apipuvusiom daržovėm),nes jei moteris pasijungia bulvių skutimo mašiną ponia vedėja pradeda šaukti,kad per storai skuta!!! Ir reikia skust su rankom!!! Na,kaip senovės laikais! Mėsos nukepimui irgi kažkiek gramų duodama! Nieko nesako,tik reikalauja,kad iš š....do grūdą sugebėtum išspausti.Apie kitus maklius nekalbu,jau visos nori nenori įveltos esam.Bet iš kur reikia va tuos elementarius dalykus sužinot,kad būtų galima jai atsikirsti,kai jau per daug kimba vedėja? O taip norėtųsi dirbti nors kiek sąžiningiau,bet...tokia realybė.Kol liks sovietinio mąstymo žmonių nieko nebus.Aišku,kad toliau savo nosies nematau,bet kitą kartą tas terorizmas valdžios jau ne be normalus atrodo

Atsakyti
O jus tipo gero mokyklai noredamos, nueikit pas mokyklos vadovybe su auksiniu pasiulymu padaryti kita kainorasti mokyklos sveciams. Ne naujiena gi tai, daug mokyklu taip daro. Na, kaip direktorius gales pasakyt, kad valgyklai nera reikalo daugiau uzdirbt? O gal ir sutiks.
Del to sukepimo ar bulviu lupenu tai nezinau. Bet ir nemanau,kad tai aktualu. Nes realybe kita. Bent kokia as maciau. Prikepa, prigamina visko, o po kiek laiko saukia, kad pvz. jau nera kotletu, svilpiku ir cebureku. Tai vaikai ir mokytojai perka kas lieka. O paskui? O paskui mes, praktikantes, tycia paziuredavom puodus - visko ten buvo!!! Daug likdavo. Bet vedeja mokejo viska "nurasyt". Ar eme tai tik ji i namus ar dalijosi su visom virejom, nezinau. Mus i darbo pabaiga namo varydavo. Bet faktas, kad "nera" - realybej buvo daug. Net ne po 1 porcija jos ten pasidalint galejo. O vedeja tai jau moka nurasyt, gal kaip sugedusi, neispirkta maista, kas ten zino. Reikia jos darba padirbt, kad subtilumus zinot.
Del pareigu ka turi dirbti, o ka ne, tai pareigybinese instrukcijose viskas surasyta, bet kaip patikrinti svetima, cia tai klausimas unsure.gif
Atsakyti

Na pas mus svečiams maisto kainos tokios pat.Gal ir reikės garsiai šnekėti pradėt,kad jei mokinių mažai iš pašalinių galima užsidirbti,kad etatus išlaikyti.Jo jo su praktikantėm pas mus yra taip,kad vedėja jų net priimti nenori,nors mums pagalba super būtų.Vieną pavasarį buvo priėmę,tai vedėja pati siūlydavo jai valgyt,o už nugaros kalbėdavo,kad dar vieną burną šerti reikia:) Kai atėjo pradžioj vedėja,tai dalindavosi likučiais su mumis,o paskui stebuklingai jos draugės pradėjo nemenkais kiekiais viską ale nupirkti.Džiaugiamės pavalgyt ,kad galim.Bet prieš dekretą jau buvo pasiektas toks lygis,kad prie jos valgant net kąsnis burnoje strigdavo,nes matydavom,kaip širsta,jei valgyt įsidedam.Taip norėčiau normaliai dirbti,sutikčiau savo pietus dėtis ,bet ir dirbti taip kaip reikia.Nes kuo tolyn,tuo labiau lazda linksta per daug.Iki namų lieka nepilnas pusvalandis,o ji praneša,kad jos sebuklingiem klientam per telefonâ reikia primušt kokias šešias porcijas karbonadų.Nu ką sukandi dantis ir po prakaitu varai neaišku kam.Bet dar juk darbo vietą reikia susitvarkyti.Nu nežinau.Man toks įdomus tas darbas būtų,bet labai daug įtampos ir streso.

Atsakyti
QUOTE(ardnas @ 2018 06 22, 19:47)
.Iki namų lieka nepilnas pusvalandis,o ji praneša,kad jos sebuklingiem klientam per telefonâ reikia primušt kokias šešias porcijas karbonadų.Nu ką sukandi dantis ir po prakaitu varai neaišku kam.

o as tai ir pasakyciau, kad mes mokiniams maista gaminam.
O del pasiulymo sveciams maista pardavineti kita kaina, tai ne siaip kazkur kazkam garsiai filosofiskai kalbet turit, o tiesiai valdziai pasakyt nueje i kabineta.
Atsakyti