Įkraunama...
Įkraunama...

Žirmūnų gimnazija

Mano sūnus dabar mokosi šios gimnazijos pirmoje klasėje. Patenkintas, atmosfera gera.
Man irgi tinka. Priekaištų neturiu.
Atsakyti
Sveiki,

mokausi Žirmūnų gimnazijoje, šiuo metu esu II kl. Rašau iš mamos anketos. smile.gif
Pritariu ir seniau išsakytoms nuomonėms, iš esmės niekas nepasikeitė. Mokykla tikrai stipriai griebia mokinius, mokytis čia reikia. Žinoma, pasitaiko vienas kitas kuris skiria mažiau laiko mokslams ir/ar mokosi prasčiau, bet mūsų klasės mažiausias vidurkis 7, o tai yra gana neblogai, nes mes dar nesam išsiprofiliavę (nors jau turim apsispręsti, ką mokysimės kitais ir dar kitais metais), ta dmokomės VISKĄ. Na, kaip ir kitose mokyklose. smile.gif Faktas tas, kad žmogus, tikrai norintis ko nors išmokti, ir nelankydamas mokyklos sugebėtų tai padaryti. O šitoj mokykloj to daryti tikrai nereiks, nes lankomumas čia labai svarbus dalykas, auklėtojai vos dėl vienos praleistos pamokos jau ūžia, reikalauja pateisinimų. Suskirstysiu, kaip ankstesniuose atsiliepimuose, savo komentarą, kad būtų lengviau skaityti.

MOKSLAS. Taip, dar vis yra įvairių mokytojų. Gerai tai, kad stipresni mokytojai moko mokinius, pasirinkusius A lygį, tai net jei 1-2 kl. pakliuvo silpnokas, viską dar galima ištaisyti per III-IV kl. Yra labai stiprių biologijos mokytojų, dėstančių A lygiui, yra labai stipri chemikė, matematikai irgi neblogi. Yra puiki anglų k. mok., kitos gal kiek silpnesnės, geros lituanistės. Spaudžia nuo pirmų dienų, vos tik įstojus. Man, asmeniškai, buvo vos vos tokia net depresija užėjusi pirmaisiais metais, kai reikėjo prirprast prie krūvio ir prie to, kad nebebuvau TOP-5 pagal vidurkį... Tačiau po tamsos visada ateina šviesa, šiais metais man jau geriau, būnu net TOP-3 retkarčiais, bet žemiau 10 niekada nenukritau. smile.gif

KONKURENCIJA. Jos nejaučiu. Visi pasidaliname savo pažymiais, kiek kas gavo.l Mano klasė miela, nesmerkia, jei gavai prasčiau, bet kitoje klasėje atmosfera konkurencingesnė.

PAGRINDINIAI PLIUSAI. Žinoma, visų pirma - mokymo kokybė. Antra - garantuota erudicija pabaigus mokyklą. Beje, visi mokiniai, kurie mokosi VŽG, yra orientuoti į aukštąjį mokslą, t.y. nėra nė vieno, kuris nepajėgtų įstoti į universitetą, bent jau taip dabar atrodo. Bet nė vienas ir nemano, kad neįsto ir trokšta aukštosios m-klos diplomo. smile.gif Trečia - neblogos sąlygos. Tiesa, karšto vandens mokykloje nėra (biggrin.gif), dažnai toje "dėžutėje" būna šaltoka, bet viskas suremontuota, pakeisti langai.

YRA PORA minusų. Nėra gerų renginių ir man atrodo, jų vis mažėja. Pamenu, kai nuėjom su draugėm praeitais metais į "MOKYKLOS DISKOTEKĄ", tai prižadėjom sau, kad daugiau į tokius "baliukus" niekada neisim - vien pirmokai buvo susirinkę (mat vyresnieji jau žinojo, kad bus... nesąmonė). Buvo tikrai nuobodu, o ir šiaip... Na, nepatiko. O šiais metais kažkaip mažėja tų pasilinksminimų.... BET. Mokslo renginiai tikrai gana neblogi. Pvz., šiais metais pas mus vyko projektas "Behind the limits" (atvažiavo užsieniečiai savanoriai ir pasakojo apie savo šalį ir šiaip mokė socialinių įgūdžių, lyg jų neturėtume... biggrin.gif ), dar ėjom į ISM'ą, klausėm paskaitų. Na ir šiaip visokių tokių projektukų yra. Vienas didžiausių minusų - NĖRA SPINTELIŲ, o direktoriui į tai nusispjaut, kad kai kurie vaikai turi važiuoti PER VISĄ MIESTĄ su sunkiom kuprinėm ir po to lyg senukai kęsti nugaros skausmus. Taigi, bent man tikrai labai trūksta spintelių, yra tik rūbinė. Dar šis tas - nebelankau jokių būrelių, praeitais metais irgi buvo gana sunku lankyti užklasinę veiklą, bet vis dar lankiau. Bet pažįstu daug mokinių, kurie lanko ir muzikos mokyklas, ir visokius sportus ir t.t... Be manęs irgi yra mokinių, kurie nieko šiais metais nebelanko. Na, pusė ant pusės.

STOJIMAS. Man buvo vis vien, jei neįstosiu į ŽG, nes VDG užtikrino man saugią vietą pagal gyvenamąją vietelę. Nuėjau į tuos egzaminus, visiškai nieko nesimokiau. Skatino tai, jog kelios geros draugės ten stojo ir mama norėjo, jog ten mokyčiausi. Neįstojau su pirmu srautu. Su antru jau pavyko. Tiesa, mano pažymiai buvo geri, 9 - 10, tik iš fizikos atsinešiau praeitoje mokykloje gautą 8. Be to, turėjau porą Vilniaus miesto olimpiadų diplomų ir lankiau sporto mokyklą tuo metu. Gal tai ir išgelbėjo. Keista, bet kai įstojau, be proto džiaugiausi.

IŠVADOS. Jaučiu, kad per šiuos metus daug paūgėjau. Ir ne tik ūgiu. VŽG formuoja tam tikrą mentalitetą ir nemanau, kad čia mokosi vien zombiai su akiniais ir knygomis, prisiųtomis prie odos... Yra visokių žmonių, visokių asmenybių, kaip ir visur. Prisipažinsiu, porą kartų man mokykloje buvo... gera. Noriu pasakyti, iš tiesų neapsakomai gera, tad eidama koridoriumi ėmiau šypsotis. Ėjau apie nieką negalvodama ir tiesiog jaučiau, kad man gera. Visa savo esybe ir dabar jaučiu - padariau gerą sprendimą, kad būtent čia rinkausi mokytis, nors mane bandyt stoti privertė mama ir jokio noro iš pradžių neturėjau, man buvo vis vien. Mokydamasi žinau, kad mano ateitis su šia mokykla saugi. Linkiu ir Jums gerų sprendimų. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Parduodu labai geros būklės Vilniaus Žirmūnų gimnazijos susagstomą megztuką, labai saugotą aukštos merginos. L dydis. Į AŽ
Atsakyti

Kad atsistoti mokytojai įėjus į klasę - tai ne naujiena. Visose vidurinėse mokyklose tai privaloma. Uniformu nėra, visi vaikšto kaip nori. Vaikai slaptai rūko (veipina) per pamokas ir mokytojai net nepastebi. O išsitraukus veipus koridoriuose per pertraukas, ar išèjus paveipint į lauka niekam nerūpi, nors tėvai ir turi pasirašyti dokumenta, kad kilus įtarimams, jog mokinys/ė veipina - rūko, mokytojai turi teisę apieškoti jo kuprine.

Atsakyti

Kad atsistoti mokytojai įėjus į klasę - tai ne naujiena. Visose vidurinėse mokyklose tai privaloma. Uniformu nėra, visi vaikšto kaip nori. Vaikai slaptai rūko (veipina) per pamokas ir mokytojai net nepastebi. O išsitraukus veipus koridoriuose per pertraukas, ar išèjus paveipint į lauka niekam nerūpi, nors tėvai ir turi pasirašyti dokumenta, kad kilus įtarimams, jog mokinys/ė veipina - rūko, mokytojai turi teisę apieškoti jo kuprine.

Atsakyti

Sveiki, gal tie kas stojo į Žirmūnų gimnaziją prisimena kiek reikėjo surinkti balų, kad pavyktų įstoti?

Atsakyti

Sveiki, gal tie kas stojo į Žirmūnų gimnaziją prisimena kiek reikėjo surinkti balų, kad pavyktų įstoti?

Atsakyti