Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. mmm..
Priklausomai nuo to kokiais kiekiais bus valgomi, gali būti priskirti užkandžiams arba antrajam patiekalui..
Skanu ir antrą dieną, bet kol šilti, jie nerealūs...

user posted image

Kas valgė, tas žino.. Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. jie kaip sėmkos... neįmanoma sustot... Turime ne vienus tokius draugus, kurie užėję pas mus nenori valgyti nieko kito kaip tik juos (o gal aš visa kita labai prastai gaminu?).. ir, įtariu, tik dėl jų jie pas mus ir ateina.. wink.gif Gerai, kad šiuo metu esu privalgiusi jau aprašytų gerulių šonkauliukų, tai šiek tiek lengviau neapsiseilėjant rašyti jums..
Receptas 4 suaugusiems ir 2 kleckams:
3 pakuotes sparnelių (juose dažniausiai būna po 8vnt.) supjaustome per lenkimus į 3 dalis. Padruskinam ir papipirinam. Paliekam pusvalandžiui ar ilgiau. Po pusvalandžio sparnelius išvoliojame krakmole (aš tiesiog didelį kiekį krakmolo užpilu ant sparnelių ir viską rankomis išmakaluoju, kol visi sparneliai pasidengia baltai). Gerai įkaitiname aliejų fritiūrinėje ar puode, dedam sparnelius (nedideliais kiekiais) ir kepam kol gražiai paruduos (kepant keptuvėje, privalau perspėti, labai sproginėja, šaudo, taškosi, todėl aš mieliau renkuosi fritiūrinę arba gilesnį puodą).. Traukiam iš aliejaus, dedam kitą partiją ir žaidžiam kol iškepa visi sparneliai..
Tuo metu, arba anksčiau pasiruošiame padažą: 2 šaukštus skysto medaus sumaišome su 1/2 citrinos sultimis, išspaudžiame 5-6 skilteles česnako, pilame 2-3 šaukštus sojos padažo, viską išmaišome ir paragaujame.. Tikslesni kiekiai priklauso nuo česnako stiprumo, sojos sūrumo, medaus saldumo ir citrinos rūgštumo. Turi gautis saldžiai rūgščiai aštriai sūrus padažas smile.gif Padažą pilame į didelę keptuvę su lašeliu aliejaus ir pakaitinam kol pradės burbuliuoti, paragaujam (čia pasimato jo tikrasis skonis), suverčiam visus sparnelius ir maišom, kad padažiukas pasiektų visus sparniukų šonus ir truputį pakaramelizuojam (ne per ilgai, nes pradės degti).
Valgome su šviežiomis daržovėmis.. pirštais smile.gif
Gal jau gana apie tai, kokie jie nerealūs.. paragausit - sužinosit.. Taigi, grožėkitės, gaminkit, mėgaukitės..

Atsakyti
Aleja.lt, labai skaniai atrodo. bigsmile.gif Ir Jūsų aprašymas toks "skanus". smile.gif
Atsakyti
Tikrai meginsiu taip daryti sparniukus,nes as taip pat darydavau,bet kepdavau keptuveje,tai prisitaskydavau visa virtuve,tai nervai kildavo biggrin.gif o dabar tikiu,kad taip darant bus 100 kartu geriau,jau dabar seile bega smile.gif
Atsakyti
Sparniukai nesudrėksta, kai padaže pakepini ?Traškūs būna?
Atsakyti
QUOTE(mmartaa @ 2011 11 08, 23:01)
Tikrai meginsiu taip daryti sparniukus,nes as taip pat darydavau,bet kepdavau keptuveje,tai prisitaskydavau visa virtuve,tai nervai kildavo biggrin.gif o dabar tikiu,kad taip darant bus 100 kartu geriau,jau dabar seile bega smile.gif


Aš irgi vargdavau kol paskui visas sienas ir grindis nuriebalindavau. Galų gale nusipirkau fritiūrinę (beje, ją tik sparniukams ir naudoju smile.gif), bet kaip jau sakiau labai lengva tai padaryti paprastame puode pripylus daugiau aliejaus..

QUOTE(absonata @ 2011 11 09, 07:59)
Sparniukai nesudrėksta, kai padaže pakepini ?Traškūs būna?


Gal truputėlį paminkštėja, bet lieka traškūs. Aišku, galima tą padažiuką pašidžius, tiesiog patiekti šalia ir mirkyti sparniukus..

Patikėkit, patiks smile.gif
Atsakyti
Aleja.lt , įdomu, o kaip orkaitėje sausai kepti? irgi bus tokie gardūs? mat aliejuje virtų tokių kepsniukų valgyti negaliu - man per riebu ax.gif
Atsakyti
as ir panasiai kepu sparnelius, tik vietoj krakmolo naudoju dziuveselius... 4u.gif Labai labai skanu ax.gif
Atsakyti
Aleja.lt- aciu uz puiku ir paprasta recepta! Isivaizduoju, kaip skanu wub.gif

Irmulia, manau, krakmolas visgi turi su aliejum susijungt, kad apskrustu plutele g.gif Cia tik teorine mano nuomone, Aleja.lt geriau paaiskins ,manau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 09, 09:30)
Aleja.lt , įdomu, o kaip orkaitėje sausai kepti? irgi bus tokie gardūs? mat aliejuje virtų tokių kepsniukų valgyti negaliu - man per riebu  ax.gif



Mano draugė kepa orkaitėje, bet paprastai be krakmolo ir iškepusius sumakaluoja su padažiuku. Aš nesu ragavusi, bet jie tada tikrai nebūna traškūs.
O va aliejuje kepti jie pasidengia tokiu traškiu sluoksniu.. mmm..
Jūs pabandykite juos iškepusius sukrauti ant popierinio rankšluostuko, sugers perteklių. Pabandykite kada nedidelį kiekį ir matysit ar per riebu Jums.
Man jie nei riebūs nei ką..
Beje, aš pirkdama stengiuosi, kad sparniukų svoris būtų kuo mažesnis pakuotėje, tada jie ne tokie riebūs patys iš savęs (nes kuo didesni sparniukai, po odele riebalų sluoksniukas tūno..)
Visoms dėkui už susidomėjimą. Sparniukai laimingi smile.gif
Atsakyti
ačiū, už atsakymą, vis tik bandysiu orkaitėje kepti thumbup.gif nes aliejuje virti - man tai - nelabai sveikas maistas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2011 11 05, 19:58)
BROKOLIU SALOTOS

Kokios negirdėtos ir neragautos salotos bigsmile.gif Sudėtis labai puiki, reikės išbandyti thumbup.gif
QUOTE(Casi @ 2011 11 08, 18:39)
Skanios salotos  thumbup.gif Vakar gaminau vakarienei. Vyrui labai patiko, net paklausė su kuo jos pagamintos: su kalmarais ar su aštunkojais  biggrin.gif Ačiū  4u.gif

Labai džiaugiuosi, kad salotas patiko 4u.gif
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 08, 22:01)
Patys skaniausi ir nuodėmingiausi sparneliai.. mmm..

Taip, šitaip paruošti sparneliai tikrai nuodėmingi wub.gif
Atsakyti
Moliūginis vyniotinis

Originale šiame recepte naudojamos morkos, ne moliūgai, tačiau puikiai pavyko ir su jais. Receptas:

apie 500 gr moliūgo sutarkuoti burokine tarka, šiek tiek nuspausti sultis, pakepinti keptuvėje ant sviesto, 3-5 min, pasūdyti, palikti atvėsti.
Išplakti iki standumo 4 kiaušinių baltymus, o 4 trynius įmaišyti į atvėsusią moliūgo masę (skysčio perteklių nupilti). Į gautą masę atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, skardą užtiesti kepimo popieriumi, moliūgo ir kiaušinių masę atsargiai paskleisti stačiakampyje, panašiai 20 x 30 cm.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Dar karštą "biskvitą" atsargiai išimti su visu popieriumi, pridengti švariu rankšluostėliu, atvėsinti.
Kol kepinys vėsta, pasidaryti įdarą. Aš šiuo atveju naudojau varškės užtepą (apie 180 gr.)(Filadelfijos tipo), į varškės masę įmaišiau saują krapų ir porą skiltelių česnako.
Atvėsus 'biskvitui" nuimti rankšluostuką, ant jo viršaus atsargiai paskleisti įdaro masę ir pradėti sukti vyniotinį. Iškeptas "biskvitas' lankstus, tačiau orinis, todel nereikia skubėti ar spausti. Susukus vyniotinį įdėti valandėlei į šaldytuvą ir galima ragauti. Skanu tiek vienas, tiek su juoda duona.

P.S> nuotrauka daryta mobiliuoju, tad nėra kokybiška

user posted image
Atsakyti