Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(Kapabull @ 2011 11 10, 10:03)
Moliūginis vyniotinis


jazau wub.gif wub.gif kaip gerai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2011 11 10, 09:03)
Moliūginis vyniotinis

kaip tik ieškojau moliūginių receptų, ačiū, atrodo labai skaniai smile.gif
Atsakyti
Vištienos dešra - Salchichon de pollo bigsmile.gif

Ilgai ruošiausi išbandyti šį receptuką smile.gif Vis skaičiau komentarus, atsiliepimus. Visi labai gyrė šią dešrą! Sako, kad labai primena “šlapianką” biggrin.gif Drąsiai galiu pasakyti, kad ji skanesnė negu “šlapianka”. Natūrali vištienos dešra su įvairiais priedais puikiai tinka sumuštiniams!!! Rekomenduoju ją pasigaminti ir įsitikinti jos skoniu smile.gif

user posted image

Reikės:

* 0.5 kg vištienos filė
* 150 g virto rūkyto kumpio
* 5 džiovintų pomidorų
* kelių juodų alyvuogių
* 2 kiaušinių baltymų
* 2 v.š. bulvių krakmolo
* 300 ml grietinėlės 30%
* 1 didesnės skiltelės česnako
* 1 a. š. druskos
* pipirų
* džiovintų bazilikų

Vištienos filė pasmulkiname, sudedame į virtuvinį smulkintuvą (blenderį) , supilame grietinėlę, sudedame kiaušinių baltymus ir įdedame skiltelę česnako. Viską susmulkiname iki vientisos masės. BŪTINA smulkinti tik “blenderiu”, su mėsmale sumalti netinka!!!

Į masę suberiame druską, pipirus, žoleles, mėgiamus prieskonius. Kumpį supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į višitenos masę. Ten pat sudedame pjaustytus džiovintus pomidorus, alyvuoges.Viską gerai išmaišome.

Imame dvigubą folijos lapą, ant jo dedame vištienos masę. Susukame storą vyniotinį. Folijos galus užrišame. Visą vyniotinį stipriai surišame su siūlu ar virvute.

user posted image

Kišame vyniotinį į 2 maistinius maišelius. Jų galus ir visą vyniotinį taip pat surišame stipriai.

user posted image

Dedame vyniotinį į puodą su verdančiu vandeniu. Vyniotinis turi laisvai plaukioti, todėl puodą imame kuo didesnį. Verdame 40 min. Išimame iš puodo ir paliekame atvėsti. Nakčiai dedame į šaldytuvą. Neišvyniojame. Kitą dieną vyniotinį jau galima išvynioti ir skanauti smile.gif

user posted image

Labai skani, natūrali virta dešra! Pasigaminti tikrai nėra sudėtinga. Į dešrą priedų galima ir nedėti, jei nenorite. Iš šios normos gavosi 850 g dešros.

recepto šaltinis

Kapabull, vyniotinis atrodo labai skaniai wub.gif
Atsakyti
Tobuliausia tobulybiu tobulybe musu DaivaP su paskutiniu, o ir pries tai sekusiais, receptais 4u.gif Nezinau, is kur tiek kantrybes, meiles ir ismones ... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 11 lapkričio 2011 - 23:34
QUOTE(daivaP @ 2011 11 11, 23:16)
Vištienos dešra - Salchichon de pollo bigsmile.gif

 


daivaP, agtrodo nuostabiai...tik noriu paklausti, virtas rukytas kumpis tai čia yra tas toks šlapias kaip Panevėžio file kad būna?
Atsakyti
Kapabull nuostabiai atrodo moliugu vyniotinis, zadu irgi daryti thumbup.gif O valgant labai jauciasi moliugas, ta prasme ar ne salstelejes ax.gif
daivaP nu super vistienos desra, noriuuuu, tik klausimelis krakmola deti kai jau susmulkinta mesa, kai dedami visokie priedai?
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 11 09, 16:15)
ačiū, už atsakymą, vis tik bandysiu orkaitėje kepti   thumbup.gif  nes aliejuje virti - man tai - nelabai sveikas maistas  mirksiukas.gif



Irmulia,jei kepsit sparnelius orkaitei, pasidalinkit prasau ispudziais, as irgi bandyciau, nes labai gasdina tas aliejaus taskymasis biggrin.gif ir orkaitei daug greiciau butu, nereiketu stoveti prie virykles blush2.gif


Dar noreciau paklausti DaivosP, darant desra, ar galima naudoti paprasta siula ? nes neturiu to specialaus kepimui blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lu Lu: 14 lapkričio 2011 - 15:30
QUOTE(Lu Lu @ 2011 11 14, 15:27)
Dar noreciau paklausti DaivosP, darant desra, ar galima naudoti paprasta siula ? nes neturiu to specialaus kepimui  blush2.gif

Galiu atsakyti is savo patirties ax.gif Galima, tik siulas turetu buti stiprus, kad netruktu risant. As kai darau kokius vyniotinius is mesos, tai naudoju paprasta siula (geriausiai balta, kad nenudazytu), arba silkini siula, nes jis labai stiprus yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 14 lapkričio 2011 - 22:38
Aciu, bandysiu su paprastu siulu 4u.gif
Atsakyti
Skrudinti sūrio rutuliukai

user posted image

300 gr. geltonojo sūrio
2 kiaušiniai
2 šaukštai džiūvėsėlių
2 šaukštai miltų
50 gr. minkšto sviesto
aliejaus kepimui.

Sūrį sutarkuoti smulkia tarka,sumaišyti su išplaktais kiaušiniais ir likusiais produktais. Formuoti nedidelius rutulėlius ir kepti įkaitintame aliejuje. Patiekti su česnakiniu padažu.

user posted image
Atsakyti
Ulialiaaa kaip gardžiai atrodo bigsmile.gif pačios rankos "tiesias" link ekrano paimti rutuliuką biggrin.gif

noriu pasiklaust dėl šių dalykų, kas per geltonas sūris, olandiškas ar koks ir kas per padažiukas (majonezas, česnakas), toks?
QUOTE(Ulė @ 2011 11 15, 12:43)
300 gr. geltonojo sūrio
Patiekti su česnakiniu padažu.

Atsakyti
suris paprasciausias rokiskio,olandu ar koki tik megstate 4u.gif
cesnakinis padazas,as tai darau lygiom dalim majonezas+pomidoru padazas,daug cesnako,siek tiek citrinos lasu,druska,pipirai 4u.gif
Atsakyti