Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(onute33 @ 2011 12 06, 23:43)
o kur jusu  foto  g.gif?

Ikelsiu uz Fionaluk thumbup.gif
user posted image

INGREDIENTAI:
Šaldytos daržovės 450 g
Dešra 1 vnt

1. Daržoves paruošiame pagal pakuotės nurodymus (10-12 min. patroškiname keptuvėje su aliejumi ir įpylę šiek tiek vandens). Paskaniname druska, pipirais. Iškepusias daržoves galima nuvarvinti per sietelį, kad nebūtų skysčio.
2. Kitoje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti dešros griežinėlius ir kepti, kol jų krašteliai užsiries. Į dešros "dubenėlius" pridėti karštų daržovių ir iš karto patiekti.
Papildyta:
user posted image

INGREDIENTAI:
Pomidorai 500-700 g
Želatina 2 pakuočių
Mocarelos sūris 200 g

1. Šviežius pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odeles. Naudojant konservuotus pomidorus, to daryti nebereikia wink.gif Nuluptus pomidorus susmulkinti trintuvu. Gautą tyrę sudėti į puodą ir pakaitinti iki užvirimo. Įberti druskos, pipirų pagal skonį.
2. Želatiną išbrinkinti 1 st. vandens. Į atvėsusią pomidorų tyrę supilti želatiną.
3. Pomidorų tyrę supilti į formeles arba stiklines. Pastatyti į šaldytuvą. Kai tyrė pradės stingti, uždėti "Mozarella" sūrio griežinėlį. Formeles (stiklines) vėl pastatyti į šaldytuvą, kad sustingtų pomidorų žėlė.
4. Sustingusią žėlė išimti iš formelių, valgyti su salotomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta19: 07 gruodžio 2011 - 09:49
Ar matet RIMI leidinuke panasus desros receptas blush2.gif tik ten reikia kepti smile.gif

Didesne vištienos dali sumalkite, supilkite
grietinele ir imaišykite kiaušiniu baltymus,
suberkite prieskonius.
Tuomet draugen sudekite kita dali vištienos
– pjaustyta kubeliais, pistacijas ir gerai
išmaišykite.
I kepimo forma iklokite šonine, ant jos
sudekite dali malinio ir nepjaustytas
dešreles, ant viršaus – vel malinio.
Uždenkite su šonine. Kepkite 140 0C
orkaiteje apie 40–50 min.
Skanaus!
Atsakyti
Užkandis su krevetėmis

Bulvių sausainiai

200 g bulvių košės
230 g miltų
50g sviesto (kambario temperatūros)
2 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
druska pagal skonį
Į košę dedame sviesto, grietinės ir gerai išmaišome.
Paskaniname su druska.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame.
Sudedame miltus į bulvių košę ir užminkome tešlą.
Iškočiojame 0,5 cm storio ir išspaudžiame norimos sausainius.
Kepame įkaitintoje iki 170 laipsnių apie 20minučių.



Krevetės atšildome (jie jos virtos, jei ne išverdame).
Sūrį (Parmezano) sutarkuojame.
Gerai įkaitiname keptuvę,dedame gerą šaukštą sūrio,išlyginam ir laukiame kol išsilydys.Dedame krevetė per vidurį ir šakutės pagalba apvyniojame sūrį aplink krevetė.
Krevetės sudedame ant sausainių.

Skanaus

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
uzkandis su krevetemis labai graziai atrodo.super thumbup.gif


o suri deti i sausa keptuve,nereikia jokio aliejaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onute33: 07 gruodžio 2011 - 21:49
QUOTE(onute33 @ 2011 12 07, 21:47)
uzkandis su krevetemis labai graziai atrodo.super  thumbup.gif
  o suri deti i sausa keptuve,nereikia jokio aliejaus?



Taip, į sausą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 05, 14:05)
Alyvuogės sūrio tešloje


Neiškenčiau ir aš pabandžiau...tik aš turėjau žalias alyvuoges, tad su jom ir gaminau. Plius į tešlą įbėriau daugiau nei puse šaukštelio raudonėlio, nes mes labai mėgstam jo skonį. Na ką galiu pasakyti - nerealiai skanu wub.gif aistuzele, ačiū ačiū ačiū už receptą wub.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2011 12 09, 19:13)
Neiškenčiau ir aš pabandžiau...tik aš turėjau žalias alyvuoges, tad su jom ir gaminau. Plius į tešlą įbėriau daugiau nei puse šaukštelio raudonėlio, nes mes labai mėgstam jo skonį. Na ką galiu pasakyti - nerealiai skanu  wub.gif  aistuzele, ačiū ačiū ačiū už receptą  wub.gif  4u.gif


labai smagu, kad patiko. 4u.gif Kas del raudonelio, sutinku, galima deti jo ir daugiau, nes vien jo aromatas wub.gif As esu pamisusi del visokiu zoleliu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzele: 10 gruodžio 2011 - 06:44
Krevetės medaus padaže

user posted image

1 maišelis krevečių

citrinos sulčių
druskos
pipirų

Padažui:

2-3 šaukštai medaus
1 šaukštas sojos
2-3 skiltelės česnako

Krevetes pašlakstyti citrinos sultimis. Į keptuvę sudėti pipirais ir druska pagardintas krevetes ir užpilti padažu. Viską pakaitinti, kol padažas sutirštės.
Skanaus!!!
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 12 10, 18:11)
Krevetės medaus padaže

1 maišelis krevečių



O krevetės šaldytos? Niekad neruošiau.. blush2.gif Jas prieš tai reikia atšildyti?
Atsakyti
Ule, fantastiškas receptukas. wub.gif
Atsakyti
Troškinti burokėliai

Tinka prie žuvies, mėsos.Labai skanu ir prie silkės...

4 virti burokėliai vidutinio dydžio
1 morka
1 didelė galva svogūno
druska,pipirai,cukrus,actas pagal skonį
valg.šaukštas pomidorų padažo

Morką sutarkuojame,svogūną smulkiai supjaustome.
Į indą kur troškinsime burokėlius įpilame aliejaus, dedame morką su svogūnais ir apkepiname.
Sudedame sutarkuotus burokėlius.
Uždengiame ir troškiname karts nuo karto pamaišant,troškiname maždaug 10 minučių.
Prieš pabaigą pagal skonį dedame druskos, biški cukraus,pilame balzaminio acto,dedame pomidorų padažą ir išmaišome.
Prieš patiekiant ataušiname.
Galima įdėti smulkintų petražolių...

Galima vietoj acto sutarkuoti rūgštų obuolį...

user posted image




Atsakyti
Greitas kastinys


Kastinys – senovės žemaičių patiekalas, gaminamas iš grietinės, rūgpienio bei sviesto su prieskoniais. Skoniu jis primena sviestą ar riebią grietinę su prieskoniais.
Žemaitijos krašte gamintas dar pagonybės laikais. Dabar parduodamas ir prekybos centruose.
Gaminamas kastinys sukamaisiais judesiais (panašiai kaip plakamas sviestas), būtinai moliniame inde ir mediniu šaukštu. Patiekalo sukimas užtrunka nuo 4 iki 6 val.


Kažkada bandžiau gaminti kastinį pagal visas taisyklės...nieko man nesigavo,matyt kažką ne taip dariau...O dabar radau receptą greito kastinio...ir...gavosi iš pirmo karto...

Labai skanu su karštomis bulvėmis ir sūdyta lašiša...bulvės užkepiau miltų/druskos mišinyje...
Skanu ir su duoniukais...

Bulvių receptas: receptas

Produktai kastiniui:
Dvaro 40 proc. riebumo grietinės 1 ind. (atrodo ten 380 gr.)
šaukštas sviesto,
česnakų pagal skonį,
pipirų, druskos irgi pagal skonį
kmynų valg.šaukštas

Kmynus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 10 minučių.
Po to nupilame vandenį.
Imame plakimo indą ir įstatome į puodą su karštu vandeniu.
Dedame sviestą ir laukiame kol išsilydys.
Sudedame grietinę ir plakame viską kol pradės masė tirštėti.
Gaunasi labai graži,vientisa masė.
Indą išimame iš vandens,sudedame išspaustus česnakus,kmynus,druską,pipirus.
Išmaišome su šaukštu ir dedame į šaldytuvą.


user posted image

user posted image

user posted image





Atsakyti