Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

QUOTE(remagne21 @ 2011 12 12, 14:51)
Tikrai labai skanu thumbup.gif Aciu uz recepteli, niuo siol sis patiekalas bus itrauktas prie kuciu stalo 4u.gif  tik man noretusi, kad daugiau zuvytes butu, kita karta daugiau tex deti smile.gif

Va kaip tik kelios dienos sukasi mintys apie apie si recepteli, tik neprisiruosiu paklausti doh.gif Gal ir durnas klausimas, bet cia darzoves zalios dedasi taip?
Kuciom butinai noriu padaryt wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 12 12, 14:56)
Gal galite pasakyti su kokia tarka tarkuojate morkas,kad gaunasi tokiais ilgais siaudeliais?

as turiu toki kaip bulviu skustuka su karpukais, tai juo ir pjaustau, tik va internete neranku, nemoku uzvadinti fackelmann firmos.
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 12 12, 14:56)
Gal galite pasakyti su kokia tarka tarkuojate morkas,kad gaunasi tokiais ilgais siaudeliais?

Aš tokiu pagalbininku naudojuosi: user posted image
Atsakyti
sveikos 4u.gif

VISTIENOS VYNIOTINIS

nusipirkau vistos kumpiuku ,na tu su vienu kauliuku ,juos isemiau ir susidejus graziai apibarsciau su druskytes biskiuku ir persiladu ,padejau i saldytuva per nakti ,vistos filiuka 1 susipjausciau gabaliukais ir su druskyte taip pat paprieskoniavau .

ryte susidejau ant celofano graziai tuos gabalus vistos ir i centra isilgai filiuku gabaliukus susukau ,suviniojau ir viriau 1,20 min .paslegiau kol atsals ir i saldytuva vakare skanavom 4u.gif

[URL=http://www.radikal.ru]user posted image


SILKUTE SU DARZOVEM



morka pakepinau su pomidoru be skurytes ir seklu,svoguna atskirai ,pievagrybius supjausciau ir idejau pakept su morkytem .viskam iskepus dejau grietines ir majonezo ,kai atsalo dejau silkute (dariau maza kieki nes pirma karta dariau ,o gavos skanei )


user posted image
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2011 12 12, 16:19)
Va kaip tik kelios dienos sukasi mintys apie apie si recepteli, tik neprisiruosiu paklausti  doh.gif  Gal ir durnas klausimas, bet cia darzoves zalios dedasi taip?
Kuciom butinai noriu padaryt  wub.gif

Na as dejau zalias 4u.gif Ir manau daug geriau zalios nei virtos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 12 12, 15:28)
[color=darkviolet]Greitas kastinys

Aciu uz recepta, butinai darysiu. O kastinys gerai sukieteja? ir kiek suprantu vandens nereikia nuolat virti kol gaminasi kastinys?
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 12 12, 17:42)
Aciu uz recepta, butinai darysiu. O kastinys gerai sukieteja? ir kiek suprantu vandens nereikia nuolat virti kol gaminasi kastinys?



Net sakyčiau per gerai...nes pvz užsitepti ant duonos sudėtinga...
Vanduo turi būti karštas...virti nereikia 4u.gif
Man gavosi labai greitai kažkaip...ir skaniai hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 12 12, 14:28)
[color=darkviolet]Greitas kastinys

Oi, kaip mes ji megstame! bigsmile.gif
Aciu uz recepta!
O jus ji sukote su saukstu ar kokiu mikseriu?
Papildyta:
QUOTE(aureka @ 2011 12 12, 15:19)
Va kaip tik kelios dienos sukasi mintys apie apie si recepteli, tik neprisiruosiu paklausti  doh.gif  Gal ir durnas klausimas, bet cia darzoves zalios dedasi taip?
Kuciom butinai noriu padaryt  wub.gif

Zalios, zalios. rolleyes.gif Isbandykite, tikrai labai skanu, mano seimoje taip pat labai megstamas receptelis. thumbup.gif
Atsakyti
Isbandziau DaivaP recepta desros biggrin.gif super gavosi dekui uz tokius nuostabius receptus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 12, 22:23)
Oi, kaip mes ji megstame! bigsmile.gif
Aciu uz recepta!
O jus ji sukote su saukstu ar kokiu mikseriu?



Plakiau mikseriu 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
Vegetariški šachmatai:
user posted image
Vieni su pomidoro riekele, alyvuogių aliejumi, baziliku.
Kiti su fermentiniu sūriu, pievagrybiais ir krapais.
Pagrindas - sliuoksniuota tešla.
Kepti 160 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus (apie 15 min.)
Papildyta:
Alyvuogių ir sūrio laiveliai:
user posted image

Reikės:
pran­cū­ziš­ko ilgo batono;
100 gr. kam­ba­rio temp. sviesto;
100 gr. majonezo;
150 gr. tar­kuoto sūrio;
svo­gūno laiškų šakelė;
~200 gr. smul­kintų alyvuogių

Susmulkinti alyvuoges. Sumai­šyti ir gerai ušsukti sviestą, majo­nezą, sūrį. Sudėti smulkin­tus svo­gūno laiš­kus ir alyguoves. Batoną perpjauti sker­sai ir tepti masę ant vir­šaus. Kepti 15 min. 180 laipsnių įkaitontoje orkaitėje. Laiveliai skanūs tiek karšti, tiek šalti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gisana: 13 gruodžio 2011 - 12:10
Šis patiekalas gan universalus, jį galima priskirti prie antrųjų patiekalų, galima ir prie užkandžių, kadangi dominuoja salotos.

Salotos su mažais steikais


user posted image

Steikams

Kiaulienos išpjova (aš turėjau apie 500 gr)
Druska
Pipirai
50 gr brendžio
1 svogūnas
3 skiltelės česnako

Salotoms

Aisbergo salota
Indelis čeri pomidorų (galima ir paprastų)
Žalias ilgavaisis agurkas
2 raudonieji svogūnai
2 v.š. skysto medaus
1 v.š. balzamiko acto
1 v.š. vandens
Parmezano sūris
Alyvuogių aliejus


Pirmiausia reikia pasiruošti svogūnus salotoms. Juos supjaustyti pusžiedžiais. Medų, balzamiko actą ir vandenį sumaišyti atskirai ir užpilti ant supjaustytų svogūnų.
Mėsą supjaustyti 2 cm storio griežinėliais. Šiek tiek pamasažuoti (paspaudyti pirštais iš abiejų pusių). Maistine virvele kiekvieną kepsniuką apsukti, kad bekepant neprarastų formos.
Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti labai nedaug aliejaus, praktiškai kelis lašus, kad vos vos pasidengtų dugnas. Apkepti kepsniukus po 4 min iš abiejų pusių, pabarstant šiek tiek druskos ir pipirų. Apkeptus, ištraukti atskirai į lėkštę, turi nuvarvėti mėsos sultys. Nuimti virveles.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, įpilti šiek tiek aliejaus, dėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kapotus česnakus, apkepinti, bebaigiant kepti supilti nuo kepsniukų nuvarvėjusias sultis, skysčiui užvirus supilti brendį, dar šiek tiek patroškinti, kad išgaruotų alkoholis. Galiausiai į keptuvę sudėti mėsą, kelis kartus pavartyti keptuvėje, kad sugertų visus aromatus. Keptuvę nuimti nuo ugnies.
Supjaustyti aisbergą, pusžiedžiais agurką, pasmulkinti pomidorą, sumaišyti. Dėti druskos, pilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Prieš patiekiant į stalą, ant salotų viršaus uždėti pamarinuotus svogūnus (jie gaunasi sultingi, salstelėja su rūgštele, šis skonis, ypatingai tinka, norint suteikti salotoms gaivumo, mano vyras šį marinatą pylėsi sau ant salotų) ir pabarstyti tarkuoto parmezano sūrio, aplink sudėti steikiukus ir skanauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzele: 13 gruodžio 2011 - 13:16