Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis,12 tema

Jau ne pirmą kartą kepu Beatos nesaldžius pyragus. Vienas vegetariškas, kitas su kumpiu, o trečias mano improvizacija(nuotraukoje nepavaizduotas. Su varške, giretinėle, kiaušiniu ir džiovintais pomidorais bei bazilikais) Be galo skanus užkandis! Receptas nurodytas čia: http://www.beatosvir...-ir-pomidorais/
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 12 13, 09:02)
Plakiau mikseriu  4u.gif

Dekoju! 4u.gif
Reikia isbandyti, o gal ir man gausis. bigsmile.gif Ir kaip tik lasisos turiu, ir bulviu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 12 12, 15:28)
[color=darkviolet]Greitas kastinys

Labai skanu su karštomis bulvėmis ir sūdyta lašiša...bulvės užkepiau miltų/druskos mišinyje...
Skanu ir su duoniukais...


Čia jau ir valgiu galima pavadinti, sakyčiau lengva vakarienė arba lengvi pietūs bigsmile.gif nu jau noriu žiauriai thumbup.gif
Atsakyti
Sūdyta lašiša su svogūnais

Lašišos filė
Svogūnai
Druska,cukrus pagal skonį
Aliejus

Galima pasidaryti sūdymo mišinį iš cukraus ir druskos: 2 šaukštai druskos ir 1 šaukštas cukraus.

Lašišos filę supjaustome gabaliukais.
Svogūną supjaustome plonais pusžiedžiais.
Imame stiklainį, dedame sluoksnį lašišos,paskaniname su druska ir cukrumi ir dedame sluoksnį svogūnų.Užpilame aliejus.
Vėl kartojame iš naujo.

user posted image

user posted image


Salotos su sūdyta lašiša

Salotoms reiks:
avokado
agurko
Iceberg salotų
sūdytos lašišos
padažo

Visus produktus supjaustome.Avokadą apšlakstome su citrinos sultimis.Sudedame į lėkštę ir užpilame padažu.Papuošiame su vyšninias pomidorais.

Padažą pasirenkame pagal skonį: garstyčių, aliejaus arba totoriškas padažas.
Totoriškas padažas: sumaišome grietinę su majonezu (jei pvz du šaukštai majonezo imama 1 šaukštas grietines).Susmulkinam raugintą agurką,kaparėlius,svogūną,išspaudžiame biški citrinos sulčių,dedame truputį cukraus ir išmaišome.
Garstyčių padažas:2 arbat.šaukšteliai citrinos sulčių,3 arbat.šaukšteliai alyvuogių aliejaus,1 arbat.šaukštelis garstyčių.Druska,cukrus pagal skonį.

user posted image

user posted image

user posted image









Atsakyti
Artėjančių Kūčių vakarui ieškojau receptų, ir radau vienam leidinuke, pagaminau, man patiko smile.gif , pasidalinsiu 4u.gif smile.gif
reiks:
mėgstamos silkutės file
morkų
patinkančių džiovintų vaisių ( aš dėjau razinas, džiov. spanguoles) galima persikų, žodžiu ką mėgstat
saulėgražų,
svogūnų
pomidorų padažo
cinamono, pipirų
ir baltos duonos ar batono
Eiga:
morkas ir svogūnus susismulkiname ir apsikepame , jiems apkepus , įmaišome nuplautas ir pamirkytas uogas ,dar vėliau saulėgražas, kai viskas iškeps , pačioje pabaigoje dėti pomidorų padažo ( viską mėgstu dėti iš akies blush2.gif ), bei prieskonius 4u.gif , atvėsiname.
iš baltos duonos išpjauname skrituliukus, ( galima puodelio pagalba) , aš dariau su TW formelėmis. duonytę apsikepame, tada tos pačios formelės pagalba, formavau bokštelį, ant duonytės uždėjau tą formelę, ( kaip šulinėlis ) ant viršaus apkeptos duonytės dėjau keptas morkytes, ir silkutę
vualia, skanaus 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindaiva: 16 gruodžio 2011 - 15:22
mindaiva, super ideja, labai paprasta bet atrodo labai graziai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2011 12 16, 19:14)
mindaiva, super ideja, labai paprasta bet atrodo labai graziai thumbup.gif


ačiū, idėja ne mano blush2.gif , radau pati ir pasidalinau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindaiva: 16 gruodžio 2011 - 19:41
Marinuotos alyvuogės

410 gr. stiklainiukas juodųjų arba žaliųjų alyvuogių (alyvuogių grynoji masė - 240 gr.)
1 riekelė citrinos
gabaliukas paprikos
2 skiltelės česnako

Marinatui:

12-15 v.š. alyvuogių aliejaus (priklauso nuo šaukšto dydžio)
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. rozmarino
0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
3 v.š. sojos padažo
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š medaus
1 v.š. citrinos sulčių

Alyvuoges suberiame į kiaurasamtį ir perplauname vandeniu. Česnaką sukapojame, paprikos gabaliuką ir citrinos riekelę (su žievele) smulkiai supjaustome ir sumaišome su alyvuogėm. Viską sudedame atgal į stiklainiuką.

Marinato ingridientus supilame į puodą ir pakaitiname, kol medus išsilydys. Atvėsiname ir užpilame ant stiklainiuke esančių alyvuogių. Užsukame stiklainį ir apverčiame, atsargiai pakratome, kad marinatas tolygiai visur subėgtų. Parą palaikome kambario temperatūroje, vėliau bent 2-3 dienas leidžiame pastovėt šaldytuve.

user posted image
Atsakyti
labas vakaras.. ikeliu kelias foto vieno kasnio sumustinuku kadangi buvo birthday.gif .. kaip visada dekinga esu SM thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta19: 18 gruodžio 2011 - 21:27
QUOTE(ruta19 @ 2011 12 18, 22:26)
Salduska Sumazinkit nuotraukas  4u.gif



sukelsiu kita diena, nes daug darbo su foto mazinimu doh.gif blush2.gif
Atsakyti
labai skaniai atrodo essen.gif, reikes pasidaryti kaledom biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2011 07 27, 11:31)
Agurkų suktinukai su lašiša

Agurkas
Sūdyta lašiša
Tepamas sūris Philadelphia
Duoniukai

Agurkus supjaustome išilgai plonomis juostelėms (labai patogu tai daryti su daržovių skustuku)

user posted image

Agurku juosteles sutepame su sūriu,dedame plonais supjaustytos lašišos ir susukame.

Sutepti sūrį gana sunku,aš tiesiog nusausinau agurkų juosteles su servetėle  4u.gif 

user posted image

user posted image

user posted image


thumbup.gif
Atsakyti