Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

Salotos "Šypsenėlė" 4u.gif

user posted image

Viską dedame sluoksniais:
1.virtos, tarkuotos bulvės,
2.virta, tarkuota morka,
3.virta, pjaustyta vištos krūtinėlė,
4.pjaustyti marinuoti agurkai,
5.pjaustytos džiovintos slyvos,
6.virti, tarkuoti kiaušinių baltymai,
7.virti, tarkuoti kiaušinių tryniai.

Kas antrą sluoksnį pabarstyti druska ir pipirais, patepti majonezu.

Salotas palaikyti šaldytuve 2 val. ir galima skanauti 4u.gif

Puošiame salotos lapais, alyvuogėm, paprika, kiaušinio baltymu bigsmile.gif


Elena, kokia duonelė bigsmile.gif Aš vis neprisiruošiu jos iškepti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 07, 18:16)
Salotos "Šypsenėlė" 4u.gif

negalejau nepakomentuoti ax.gif fantastika thumbup.gif 4u.gif butinai reiks isbandyti, vaiku gimtadieniui puiki ideja bigsmile.gif tie dantyyyys lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
norejau paklausti, ar tu cia darei kaip torta, ar sluoksniavai kazkokiam dubenely?
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 07, 11:31)
[color=darkviolet]Focaccia



labai skaniai atrodo thumbup.gif

QUOTE(daivaP @ 2011 06 07, 19:16)
Salotos "Šypsenėlė" 4u.gif

thumbup.gif kokia nuotaikinga sypsenele, grozis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2011 06 07, 21:26)
negalejau nepakomentuoti ax.gif  fantastika thumbup.gif  4u.gif  butinai reiks isbandyti, vaiku gimtadieniui puiki ideja bigsmile.gif tie  dantyyyys lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
norejau paklausti, ar tu cia darei kaip torta, ar sluoksniavai kazkokiam dubenely?

Tikrai labai simpatiški dantukai bigsmile.gif Dukra papuošė thumbup.gif Dariau didelėje lėkšėje, dėjau sluoksniais smile.gif
QUOTE(brashke77 @ 2011 06 07, 22:09)
thumbup.gif  kokia nuotaikinga sypsenele, grozis  wub.gif

Tokia šypsenėlė visiems pakelia nuotaiką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 07, 10:37)
lotuliukas.gif
Gerai kad namuose kondicionierius yra..o tai orkaitės nejungčiau per tokius karščius  blush2.gif



Būtent. Užsistatom kondicionierių max +21' o orkaitę 180' ir viskas ok biggrin.gif

Elena, arskanu buvo pomidoriukas iškepęs, ar skaniau fokačios be jų?


Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2011 06 08, 10:49)
Būtent. Užsistatom kondicionierių max +21' o orkaitę 180' ir viskas ok biggrin.gif

Elena, arskanu buvo pomidoriukas iškepęs, ar skaniau fokačios be jų?



Šiaip man buvo skaniau su džiovintais saulėje pomidorais blush2.gif
Jei nemėgstat keptų pomidorų tai ir nedėkit...alyvuogės dar galima pabandyti smile.gif
Atsakyti
Ūlės skumbrės&avokado užtepėlė tikrai labai skani. Bet aš dar krapiukų šviežių ir svogūno laiškų,vietoje galvos svogūno,pripjausčiau. Suėjo kuo puikiausiai pusryčiams,alus buvo pakeistas arbata mirksiukas.gif
Atsakyti
"Duonelė su prieskoniniu aliejumi" bigsmile.gif

user posted image

Pasakiško skonio duonelė wub.gif Skanu vieną valgyti, neįmanomai atsitraukti biggrin.gif Plėšome po vieną juostelę ir valgome thumbup.gif

Reikia:
1 st. šilto vandens,
1 st. kukurūzų miltų,
2 st. kvietinių miltų,
1a.š. sausų mielių,
3v.š. alyvų aliejaus(galima ir saulėgrąžų),
1a.š. cukraus,
1a.š. druskos.

stiklinė-240ml

Užpilui:
5v.š. alyvų ar kito aliejaus,
1-2 sk. česnako,
3v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių.

Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.

Pasiruošiame prieskonius užpilui, žalumynus smulkiai supjaustome, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.

Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai, man gavosi per plonai ax.gif
Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis ir po vieną juostelę susukame, ją dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukame kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė bigsmile.gif

Tą spiralę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to jau dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.

Man tokia daili nesigavo blush2.gif kaip originale, bet labai, labai patiko visiems namiškiams wub.gif

Daugiau nuotraukų ir darymo eigą matysite čia
Atsakyti
daivap,nu nuostabiai atrodo,man prie salotu juostele duoneles butu kaip tik wub.gif
Atsakyti
Duonele labai skaniai atrodo thumbup.gif reiks isbandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2011 04 05, 08:02)
uoj klaidą padariau rašydama turėjo būti sumažinau iki 150 l.

niu va blenderio neturiu tik konbainą, bet nejau turi tiek reikšmės g.gif

Labas rytas
Aš manau ,kad per daug acto ir geriau jį gale deti kai jau suplakta su aliejum . Ir alieju plona srovele pilti ne visa iš karto.

O aš čia su klausimu man reikia ant šio šeštadienio ir galvoju daryt ta tuno torta su mapoleono lakštais , jis man susistoves ir nesuges iki šeštadienio, noriu kad sumirktu tas lakštas, o pomidorai nepaleidžia sulčiu, ar puošti pateikiant?

Kol kas ių šios temos pasirinkau receptu ir kas gausis parodysiu biggrin.gif doh.gif

Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2011 06 09, 00:46)
daivap,nu nuostabiai atrodo,man prie salotu juostele duoneles butu kaip tik wub.gif

Prie salotų ji pasakiškai tinka thumbup.gif Nors aš vieną ją valgiau ir negaliu sustot biggrin.gif
QUOTE(*ugne* @ 2011 06 09, 09:31)
Duonele labai skaniai atrodo  thumbup.gif reiks isbandyt  4u.gif

Tikrai verta pabandyti 4u.gif
Atsakyti