Šią temą privertė sukurti situacija, kuri man buvo nemaloni. Pas mūsų gydytoją teko gerokai palūkėti, laukė ir daugiau tėvelių su vaikais. Du vaikai buvo atsinešę žaislinius šautuvus. Man pasidarė nejauku, kai toks piplys prieina prie tavęs, o dar baisiau prie tavo vaiko ir "atseit" nušauna. Krauju pasruva širdis, nes kažkas kėsinasi į tavo vaiką. Suprantu, tai žaidimas, bet man jis baisus. Nei vienas vaiko tėvas nesudrausmino vaiko, kai jis taikėsi į žmogų. Aš jau seniai esu nusistačiusi prieš tokį "žaislą', kaip šautuvas. O stebėdama tuos bežaidžiančius vaikus, tokia agresija ir pyktis jų veide atsispindėjo, kad norėjosi greičiau bėgti iš ten.
Kaip tik po to, teko kalbėtis su vaikų psichologe apie tokį žaislą, jos manymu, tokių žaislų nereikia vaikams pirkti, vaikai ateityje ir taip televizoriuje prisižiūrės visokios agresijos.
Ką jūs manote apie žaislinius šautuvus ar pnš. žaislus? Ar perkate savo vaikams?
QUOTE(silve @ 2011 06 29, 15:16)
Ką jūs manote apie žaislinius šautuvus ar pnš. žaislus? Ar perkate savo vaikams?
kaip triju berniuku mama galiu atsakingai paliudyti - gali nepirkti sautuvu is parduotuves: jie sautuvus, lankus ir kardus vis tiek pasidarys patys is to, kas bus po ranka - pagaliu, gelzgaliu, akmenu, virvuciu ar zoliu...
o dar labai naudinga butu paskaityti tokias knygas, kaip, pvz., tomo sojerio nuotykiai ir heklberio fino nuotykiai

as tai pirkdavau, bet aiskindavau kad i gyva daigta o tuo labiau saudyti negalima ir viskas gerai buvo, zaizdavo ir saudydavo i ora

QUOTE(wytaute69 @ 2011 06 29, 16:16)
bet sautuvu tikrai neperkam ir nepirksim.
nieko, patys nusipirks. is kisenpinigiu

aš irgi buvau prieš. Bet labai sėkmingai pradėjo šaudyt iš pagalių
žailų parduotuvėj spoksodavo tik į šautuvų lentyną. Mano brolis galų gale padovanojo jam šautuvą ir tapo pačiu mylimiausiu žmogum 
ir dabar abu mano vaikinukai ne tik šaudosi vienas į kitą, bet ir krenta, griūva. Berniukai
tiesa, šautuvų nesinešam eidami pasivaikščioti, eidami į svečius ir pan. "Šaudytis' galima tik namuose ir namų kieme.
Pvz atostogavom Turkijoj, šautuvų nesivežėm. tai jie šaudėsi pagaliais. Po 10min jų žaidimo prie mano chebros prisijungė dar 2 tokie patys. Ne lietuviukai, bet "šaudymo' šneka buvo tokia pati
arba Palangoj, sėdim parke ant suoliuko, o aplink vieni berniukai ir visi pagaliais šaudosi...

ir dabar abu mano vaikinukai ne tik šaudosi vienas į kitą, bet ir krenta, griūva. Berniukai

tiesa, šautuvų nesinešam eidami pasivaikščioti, eidami į svečius ir pan. "Šaudytis' galima tik namuose ir namų kieme.
Pvz atostogavom Turkijoj, šautuvų nesivežėm. tai jie šaudėsi pagaliais. Po 10min jų žaidimo prie mano chebros prisijungė dar 2 tokie patys. Ne lietuviukai, bet "šaudymo' šneka buvo tokia pati

arba Palangoj, sėdim parke ant suoliuko, o aplink vieni berniukai ir visi pagaliais šaudosi...
Na kai mes augom, tai irgi šaudėmės ir karus žaidėm. Man irgi nelabai jauku, bet taip jau buvo, yra ir bus. Čia kažkas panašaus kaip mirtis arba seksas, nejauki tema, bet to neišvengsi
Na, kaip viena mamytė rašė, ji auklėja, kad šaudytų vaikas į orą, o ne į žmogų-su tuo sutinku. Man tikrai nėra malonu, kai prie tavo vaiko ar tavęs pribėga 3-4m piplys ir "šauna", man tai nepriimtina ir stebėti išsiviepusias, patenkintas mamas, kad jos sūnus jau su tokia agresija šauna į žmogų, darosi nejauku ir norisi kuo toliau bėgti nuo tokių vaikų ir tėvų. O juolab, toje poliklinikoje laukė tėvai su kūdikėliais ir juos netgi taikėsi "nušauti"
Šautuvo, kaip žaislo prasmės nesuprantu ir nenoriu suprasti. Tai nėra žaislas, t.y žudimo priemonė.
Šautuvo, kaip žaislo prasmės nesuprantu ir nenoriu suprasti. Tai nėra žaislas, t.y žudimo priemonė.
Kadangi čia buvo beveik garantuota, kad visi berniukai šaudosi, leiskit dėl įvairovės "paliudyti", kad ne. Tvirtinimai, kad "visi šaudosi", man primena tokias frazes kaip "visi vyrai kiaulės" ir panašiai
Jei šeimoj auga du ar daugiau berniukų - taip, nesišaudyti turbūt neišeina. Bet pvz., maniškio galva pramušta mokslais ir technika. Apie ginklų pirkimą niekad net kalbos nebuvo. Smurtinių filmų nežiūrim ir apskritai mažai žiūrim TV. Manyčiau, įpročius ir pomėgius lemia aplinka.
Pamenu, vaikystėj turėdavom tokias figūrėles - kareivėlius, tai va jie tarpusavy ir "šaudydavosi", vieni kitų nežudėm
O mamytės, kuri buvo poliklinikoje, noriu paklausti, ar nesustabdėt to šaudytojo? Jei, kaip sakote, širdis krauju srūva, kam paisyti visokių mandagumų ar bijoti, kad jo tėveliai šalia sėdi? Mintyse jam turbūt būčiau nusukusi galvą, o tikrovėje mažų mažiausiai būčiau ištraukusi tą plastmaskę jam iš nagų.

Pamenu, vaikystėj turėdavom tokias figūrėles - kareivėlius, tai va jie tarpusavy ir "šaudydavosi", vieni kitų nežudėm

O mamytės, kuri buvo poliklinikoje, noriu paklausti, ar nesustabdėt to šaudytojo? Jei, kaip sakote, širdis krauju srūva, kam paisyti visokių mandagumų ar bijoti, kad jo tėveliai šalia sėdi? Mintyse jam turbūt būčiau nusukusi galvą, o tikrovėje mažų mažiausiai būčiau ištraukusi tą plastmaskę jam iš nagų.

maniskiui 2metai...pirmiausia pradejo saudyti pirstu
is kur ismoko ar pamate neisivaizduoju nes filmukus ziurim dar be smurto,darzelio nelankom...galiausiai pas draugus i rankas pateko sautuvas,tai su juo iskarto puole "saudyti " lyg tai butu dares jau seniausiai.....vat ir zinok is kur pas ji tokios zinios ir sugebejimai.
man tai didelio susirupinimo nekelia,bet jei toki daikta turetume tikrai neleisciau "saudyti" i leliukus.

man tai didelio susirupinimo nekelia,bet jei toki daikta turetume tikrai neleisciau "saudyti" i leliukus.
Maniškis irgi pradejo prašyti, kad nupirktumem jam šautuvą, bet ne pirkom. Tada tai virto berniuko svajonė ir pradejo prašyti senelių-močiučų, kad nupirktu. Mes pasidavem, bet aiškinom, kad į gyvunus, tuo labiau-į žmogų, šauditi ne galima. Dabar net patis nuperkam koki automatą su sveselem, bet visi ginklai sekmingai voliojasi kažkur - jau nebe idomu, šaulių tikrai ne taps
. O kai prieina "šaudantis" vaikai, paaiškinam, kad TEVELIAI ne išmoke vaikuti, kad ne galima šauditi į žmones.

Su tais šaudymais, tai vis dėlto aš galvoju, kad čia pas berniukus genuose....Maniškis pradėjo šaudyti pirštu, pagaliuku ir šiaip bet kuo būdamas 1,5 metų. Ir dar garsus atitinkamus leido. Filmukų kur šaudo nežiūrėjo, kieme dar tuo metu niekas nešaudė, net nežinau iš kur tas noras atsirado.
Šautuvo kol kas namie nėra, bet šaudo su viskuo kas pakliuvę po ranka. Bandau aiškint, kad į žmones šaudyti negalima, kol kas ne visada sekasi, nes ateina ir nusitaiko pirštu tiesiai į mane
Manau, kad šautuvo, bent jau vandens, namuose vis tik neišvengsim
Šautuvo kol kas namie nėra, bet šaudo su viskuo kas pakliuvę po ranka. Bandau aiškint, kad į žmones šaudyti negalima, kol kas ne visada sekasi, nes ateina ir nusitaiko pirštu tiesiai į mane

Manau, kad šautuvo, bent jau vandens, namuose vis tik neišvengsim