Šiais metais prisisodinau nemažai kaliaropių. Jau prisivalgėm, o kas liko norėčiau užsikonservuoti, tačiau nežinau ką su jomis galima daryti. Gal kuri turite kokį nors receptą su kaliaropėmis
QUOTE(širma @ 2011 07 07, 21:14)
Šiais metais prisisodinau nemažai kaliaropių. Jau prisivalgėm, o kas liko norėčiau užsikonservuoti, tačiau nežinau ką su jomis galima daryti. Gal kuri turite kokį nors receptą su kaliaropėmis
jo ir as turiu atliekamu kaliaropiu noreciau isgirsti koki receptuka
Na, man irgi aktualu. bet neatsiranda bandziusiu rope konservuoti...
cia is rusisko tinklapio http://conservirovan...s/category/repa
gal kazka bandyti teks, tai parasysiu
cia is rusisko tinklapio http://conservirovan...s/category/repa
gal kazka bandyti teks, tai parasysiu
Gal kas turit kokių patarimų kaip konc.kaliaropes,ar šiaip ka nors skanaus su jomis pasidaryt?
Jas galima marinuot kaip paprasčiausius agurkus. Pirma pablanširuot keletą min verdančiam vandeny, po to stiklainiuose užpilt marinatu ir dar paskui pakaitint vandens vonelėje litrus apie pusvalandį, puslitriukus kiek mažiau. Pati nesu gaminus, skonio nežinau. Mačiau Konservavimo enciklopedijoj
sveikos
na kaip marinuota kaliarope nezinau, niekada nebandziau na gal marinuota ir neblogai, bet manau cinamonas labai tiktu
labai uiversalus marinatas viskam tinkantis:
1 litras vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto esencijos
lapeliai, pipirai, kalendra, juoduju serbentu, krienu vysniu lapai, pagal skoni bet nebutinai
na o kaliaropes labai megstu, tik neturiu kur uzsiaugint, tai jei kas suselpia ar nusiperku naminiu super
na o salotas ruosiu taip:
sutarkuoju kaliaropes, bei morkas, prieskoniai pagal skoni, galima deti pomidoru, krapu prieskoniniu zoleliu ir majonezo, labai skanu, na bet del skonio nesigincijama
na kaip marinuota kaliarope nezinau, niekada nebandziau na gal marinuota ir neblogai, bet manau cinamonas labai tiktu
labai uiversalus marinatas viskam tinkantis:
1 litras vandens
1 saukstas druskos
1 saukstas cukraus
1 saukstas acto esencijos
lapeliai, pipirai, kalendra, juoduju serbentu, krienu vysniu lapai, pagal skoni bet nebutinai
na o kaliaropes labai megstu, tik neturiu kur uzsiaugint, tai jei kas suselpia ar nusiperku naminiu super
na o salotas ruosiu taip:
sutarkuoju kaliaropes, bei morkas, prieskoniai pagal skoni, galima deti pomidoru, krapu prieskoniniu zoleliu ir majonezo, labai skanu, na bet del skonio nesigincijama
Turiu tokius receptukus su kaliaropėm
TROŠKINTOS KALIAROPĖS I
550g nuluptų supjaustytų 3-5mm šiaudeliais kaliaropių,
100g svogūnų pjaustytų ritinėliais,
220g stambiai tarkuotų morkų,
50g saulėgrąžų aliejaus,
35g tirštos pomidorų tyrės,
12g druskos,
20g cukraus,
0,3g maltų pipirų,
0,5-1,5g citrinų rūgšties.
Kaliaropes trumpai apvirti, kad suminkštėtų. Puode su aliejumi apkepti svogūnus. Sudėti morkas ir kepti kol suminkštės. Sudėti kaliaropes (kartu su nuoviru) ir pavirti kol jos visai suminkštės. Sudėti pomidorų tyrę, druską, cukrų, pipirus ir citrinos rūgštį. Užvirinti, gerai išmaišyti ir supilti į sterilius stiklainius. Sandariai uždaryti. Atvėsusius stiklainiukus laikyti vėsioje, tamsioje patalpoje. Pašildžius tinka antram patiekalui.
TROŠKINTOS KALIAROPĖS II
1kg svogūnų,
1kg morkų,
3kg kaliaropių,
1 stiklinė aštraus pomidorų padažo,
1 l aliejaus,
3 šaukštai cukraus,
druskos
Kaliaropes ir morkas sutarkuoti burokine trintuve. Svogūnus supjaustyti ritinėliais. Supilti visus priedus ir troškinti atidengus puodą, kol suminkštės morkos. Supilti padažą, pakaitinti. Supilti į stiklainius ir užsukti.
DARŽOVIŲ MIŠINYS
360g kaliaropių,
120g pastarnokų, 130g morkų,
80g žirnelių arba pupelių,
300g nuoviro,
10g druskos.
Visas nuvalytas daržoves supjaustyti ne didesniais kaip 0,5-1cm kubeliais ir išvirti atskirai tame pačiame pasūdytame vandenyje (druska imama iš bendros normos). Daržovių nereikia pervirti todėl žirnelius ir pastarnokus trumpai apvirti. Apvirintas daržoves tuoj pat atšaldyti tekančiu šaltu vandeniu ir sudėti į paruoštus stiklainius. Nuovirą perkošti (į jį sudėti likusią druską), užvirinti ir užpilti ant daržovių. Stiklainius pridengti dangteliais ir įstatyti į šiltą vandenį. Vandeniui užvirus, kaitinti 20 min. Po to sandariai uždaryti ir leisti atvėsti
Pašildžius ir užbalinus, galima vartoti kaip sriubą, o nupylus nuovirą ir užpylus majonezo, kaip salotas.
Iš patirties galiu pasakyti, kad konservavimui reikia naudoti pomidorų PADAŽĄ, o ne kečupą. Kečupe yra daugiau krakmolo, kuris skatina rūgimą.
TROŠKINTOS KALIAROPĖS I
550g nuluptų supjaustytų 3-5mm šiaudeliais kaliaropių,
100g svogūnų pjaustytų ritinėliais,
220g stambiai tarkuotų morkų,
50g saulėgrąžų aliejaus,
35g tirštos pomidorų tyrės,
12g druskos,
20g cukraus,
0,3g maltų pipirų,
0,5-1,5g citrinų rūgšties.
Kaliaropes trumpai apvirti, kad suminkštėtų. Puode su aliejumi apkepti svogūnus. Sudėti morkas ir kepti kol suminkštės. Sudėti kaliaropes (kartu su nuoviru) ir pavirti kol jos visai suminkštės. Sudėti pomidorų tyrę, druską, cukrų, pipirus ir citrinos rūgštį. Užvirinti, gerai išmaišyti ir supilti į sterilius stiklainius. Sandariai uždaryti. Atvėsusius stiklainiukus laikyti vėsioje, tamsioje patalpoje. Pašildžius tinka antram patiekalui.
TROŠKINTOS KALIAROPĖS II
1kg svogūnų,
1kg morkų,
3kg kaliaropių,
1 stiklinė aštraus pomidorų padažo,
1 l aliejaus,
3 šaukštai cukraus,
druskos
Kaliaropes ir morkas sutarkuoti burokine trintuve. Svogūnus supjaustyti ritinėliais. Supilti visus priedus ir troškinti atidengus puodą, kol suminkštės morkos. Supilti padažą, pakaitinti. Supilti į stiklainius ir užsukti.
DARŽOVIŲ MIŠINYS
360g kaliaropių,
120g pastarnokų, 130g morkų,
80g žirnelių arba pupelių,
300g nuoviro,
10g druskos.
Visas nuvalytas daržoves supjaustyti ne didesniais kaip 0,5-1cm kubeliais ir išvirti atskirai tame pačiame pasūdytame vandenyje (druska imama iš bendros normos). Daržovių nereikia pervirti todėl žirnelius ir pastarnokus trumpai apvirti. Apvirintas daržoves tuoj pat atšaldyti tekančiu šaltu vandeniu ir sudėti į paruoštus stiklainius. Nuovirą perkošti (į jį sudėti likusią druską), užvirinti ir užpilti ant daržovių. Stiklainius pridengti dangteliais ir įstatyti į šiltą vandenį. Vandeniui užvirus, kaitinti 20 min. Po to sandariai uždaryti ir leisti atvėsti
Pašildžius ir užbalinus, galima vartoti kaip sriubą, o nupylus nuovirą ir užpylus majonezo, kaip salotas.
Iš patirties galiu pasakyti, kad konservavimui reikia naudoti pomidorų PADAŽĄ, o ne kečupą. Kečupe yra daugiau krakmolo, kuris skatina rūgimą.