Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas ir nuogumas

Sveiki,
susidūriau su tokia mažyte problemėle-ne problemėle smile.gif Mano keturmetis, iki to laiko buvęs visiškai nekompleksuotas dėl savo ar kitų nuogumo, po "ilgalaikio" vyresnių draugelių "darbo" su juo, pradėjo baisiai gėdintis. koreguojamas ne tik savo, bet ir tėvų elgesys: dabar net šortais mūvėdamas negali praeiti g.gif pradeda juoktis ir komentuoti, tai yra modeliuoja savo elgesį pagal tų draugų elgesį.
Mielos mamytės/tėveliai, įdomu, kokios tokio reiškinio šaknys, ar tai yra amžiaus "krizė"-nes esu mačiusi kaip daržiuke 3-4-ečiai baisiai karštą vasaros dieną lakstė su nuogais "pimpiukais", ir jiems buvo gera, o vyresni, stovėję už tvoros, šaipėsi.
ar tai vis tik yra auklėjimo įtaka? Jei taip, tai kodėl mes tuos vaikus taip luošiname. Suprantu, reikia paaiškinti, kad demonstruoti grožybių nebūtina, bet vaikams sakyti, kad tai "gėda, negražu, bjauru", mano nuomone, mažų mažiausiai neteisinga schmoll.gif Juk nuogas kūnas iš tikro yra gražus 4u.gif giliau pagalvojusi, atradau, kad turbūt tokio auklėjimo pasekoje man tik sulaukus savo sūnelio išnyko bjaurėjimasis vyriškais "dalykiukais". Ar nepadarome savo vaikams žaizdos, kuri turės įtakos jo seksualiniam gyvenimui, šeimai?
Atsakyti
Nebutinai tai turetu buti draugu itaka. Gal amzius cia toks pas juos? Mano irgi keturmetis, anksciau demesio jokio i nuoga kuna nekreipes, pradejo gedytis, net akis uzsidengia, kad ir bucini per telika pamates, o jo tai tikrai niekas nenuteikinejo pries tai. Manau tai turetu praeiti, cia kazkokia "sarmatlyvumo" stadija uzejo ir tiek rolleyes.gif
Atsakyti
aha, gali būti, kad toks periodas, reikės turbūt supermamos psichologo užklausti 4u.gif
Atsakyti
Mano suneliui tris metai, bet mes netgi mauditis kartu einam, seip kartais pagalvoju , kad jau reiketu ji jau pratint neziureti, bet jis dar nieko nesuvokdamas visada ateina pas mane i vonia, ir kaip nieko klausineja visokiu menknekiu. Nezinau pati kada tas laikas ji pratinti. g.gif
Atsakyti

mes irgi dar kartu maudomes thumbup.gif
bet tai mamos ar galvojat kad reikia drausti žiūrėti?na mano nuomone iš to ir susidaro tie kompleksai, vaikai pradeda gėdytis, jiems atrodo, kad "ten" kažkas bjauraus, etc. Juk ne draudimais reikia (reikėtų) auklėti, o švietimu. Galvoju, kad todėl tie lietuvaičiai ir išauga nevykę meilužiai tongue.gif neuzpykit vyrai mirksiukas.gif dar mergelikės kažkaip pačios pramoksta, bet vyriškiai tai paprastai visiškas nulis būna ta tema 4u.gif
Atsakyti

Visiškai sutinku, kad drausti NEGALIMA. Nėra reikalo specialiai demonstruotis, bet ar norit kad vaikai paskui į nuogalius pirštais badytų ir žvengtų lotuliukas.gif , ar geriau lai jiems būna nuogas kūnas natūralus dalykas. Vaikai labai greitai pajaučia: jei tėvai gėdinasi, ir jie pradės gėdintis. blush2.gif
Atsakyti

Sutinku 100 procentų 4u.gif Tikiuosi, kad dauguma tėvų tokie, nors pavyzdžiui mano antra pusė tai neleisdavo net į "nykštukų namelį" sūnaus, kai atlikinėdavo gamtinius reikalus. Kol neįkrėčiau proto žinoma lotuliukas.gif Juk mokytis mažiukui reikia iš kažko...Ir tai man regis iš vyresnių vaikų išmoko "vyriškai", ne ant puoduko 4u.gif
Atsakyti
Mano nuomone nuogulo problema-tai pačių tėvų auklėjimo klausimas. Kaip mes patys žiūrim į tai, taip ir mūsų vaikai į tai žiūrės. Mūsų vaikui jau 6,5 metų, o jam ar mama nuoga, ar tėtis, ar jis pats-vienodai šviečia. Aišku, viskas yra paaiškinta apie visokius apsinuoginimus viešai ir visokias nenormalybes, bet šiaip, tai jis niekada nesureikšmina tokių dalykų. Ir bučiniai per tieliką jo neglumina. O neseniai, kai kilo diskusija darže, ar reikia su tokiais vaikais kalbėti apie seksą, ir pan., tai kai aš paklausiau savo berno, ar jie su draugeliais jau kalbasi "apie tai", tai jis į mane pažiūrėjo, nelabai suprasdamas, kame problema ir paklausė "mam, bet juk seksas yra gerai?smile.gif Juk be jo ir manęs nebūtų". Aišku, čia dar reikia dirbti ir dirbti mums, kol išaiškinsim vaikui visas "gyvenimo tiesas", bet aš manau, kad tai, kas yra natūralu, ir turi būti priimama natūraliai.
Atsakyti
Bet toks klausimukas ir man kyla: nors tikrai laisvai žiūriu į nuogybes ir pan. , ar vestumėtės vaiką kartu į pvz. nudistų pliažą.??? cool.gif Vasarą taip faina lygiai be jokių dryžių įdegti... biggrin.gif
Atsakyti

nu žinok vesdavomės praeitais metais, tada jokių problemų nebūdavo, nors dabar kai kažkas spėjo paaiškinti, kad "grožybės" yra blogai, o vaikams draugelių įtaka, kaip bebūtų, yra stipri, tai reikės tikrai stipriai padirbėti g.gif kol vėl atsiverstų. turiu šiek tiek vilties, nes vis dar miega nuogutis ir prieš miegą duodasi adomo kosiumu biggrin.gif man tai labai gražu 4u.gif
Atsakyti
o mes praeitą vasarą poilsiavome Nidoj ir ten deginomės nuogi. Ne nudistų pliaže, bet vi tik vienas kitas aplinkui nuogas žmogus per dieną praeidavo. Tai mūsų vaikis anei viena akim. O kai reikėjo paskui jau Palangoj maudytis su trumpikėm, tai oi oi oi, kiek triukšmo buvo smile.gif Mes ir patys su vyru labai nesmagiai po Nidos jautėmės su šlapiais "skudurėliais" ant kūno.
Atsakyti
As manau,kad vaikas i nuoguma ziuri taip kaip tevai jam ji pateikia.Nemanau,kad blogai pasirodyti vaikui nuogam...Mes iki sunaus treju metu paprasciausiai nekompleksuodavom del nuogo kuno rodymo.Aisku,nevaiksciojom nuogi visa diena,bet jei sunus pamatydavo kuri nors nuoga,nepuldavom dengtis ar saukti kad nusisuktu,juk nemazai tevu taip daro,paprasciausiai nekreipi demesio,juk tai naturalus ir neisvengiamas dalykas ir joks tabu.Jis kartu ir i tualeta eidavo ir maudytis,ir nieko cia baisaus nematau,juk nedemonstruoji visu genitaliju per padidinamaji stikla.Nuo treju,jam jau pasidare idomu,pradejo skirti ka turi tetis,brolis,jis ir ko neturi mama.Karta ilekes i vonia kai maudziaus duse nustebo:-mama,tu neturi pimpio...Ir nuo to karto zino,kad pimpi turi tik berniukai.Paprasciausiai tevai turi buti atviri visame kame savo vaikui,juk kas gali jam geriau viska paaiskinti negu patys artimaiusi zmones.Kai patys nesureiksminsime to nuogumo,tai gal ir vaikai ji pamate kitur nekikens,nesitycios.
Atsakyti