Sveiki,
susidūriau su tokia mažyte problemėle-ne problemėle

Mano keturmetis, iki to laiko buvęs visiškai nekompleksuotas dėl savo ar kitų nuogumo, po "ilgalaikio" vyresnių draugelių "darbo" su juo, pradėjo baisiai gėdintis. koreguojamas ne tik savo, bet ir tėvų elgesys: dabar net šortais mūvėdamas negali praeiti

pradeda juoktis ir komentuoti, tai yra modeliuoja savo elgesį pagal tų draugų elgesį.
Mielos mamytės/tėveliai, įdomu, kokios tokio reiškinio šaknys, ar tai yra amžiaus "krizė"-nes esu mačiusi kaip daržiuke 3-4-ečiai baisiai karštą vasaros dieną lakstė su nuogais "pimpiukais", ir jiems buvo gera, o vyresni, stovėję už tvoros, šaipėsi.
ar tai vis tik yra auklėjimo įtaka? Jei taip, tai kodėl mes tuos vaikus taip luošiname. Suprantu, reikia paaiškinti, kad demonstruoti grožybių nebūtina, bet vaikams sakyti, kad tai "gėda, negražu, bjauru", mano nuomone, mažų mažiausiai neteisinga

Juk nuogas kūnas iš tikro yra gražus

giliau pagalvojusi, atradau, kad turbūt tokio auklėjimo pasekoje man tik sulaukus savo sūnelio išnyko bjaurėjimasis vyriškais "dalykiukais". Ar nepadarome savo vaikams žaizdos, kuri turės įtakos jo seksualiniam gyvenimui, šeimai?