Ar skiedžiate daržovių košeles šalto spaudimo sezamų aliejumi? Jei taip tai ar dar gardinate pienu ar mišinuku? Anksčiau dėdavau truputį sviesto ir pildavau mišinuko, bet su aliejumi mišinukas kažkaip gal nedera
kažkaip niekur neteko skaityti, kad vaikiukams būtų rekomenduojamas sezamų aliejus ,gal tu su juo neskubėk, geriau naudok alyvuogių ar saulėgrąžų, rapsų (pakaitomis). Seniau aš irgi skiesdavau daržovienę mišinuku, tai aliejaus nedėdavau visai, nes pakanka riebalų iš mišinuko, o sviesto maniškė iš viso netoleravo . Bet mane forumietės paprotino, kad pienas su mėsa iš viso nedera (nors nežinau, ar jūs jau mėsišką valgot), tai pradėjau skiesti vandenuku ir piluv alyvuogių aliejaus. Sakyčiau, kad man ji tokią net labiau valo, nei su pienu.
QUOTE(Anistėja @ 2006 03 07, 21:06)
kažkaip niekur neteko skaityti, kad vaikiukams būtų rekomenduojamas sezamų aliejus ,gal tu su juo neskubėk, geriau naudok alyvuogių ar saulėgrąžų, rapsų (pakaitomis). Seniau aš irgi skiesdavau daržovienę mišinuku, tai aliejaus nedėdavau visai, nes pakanka riebalų iš mišinuko, o sviesto maniškė iš viso netoleravo . Bet mane forumietės paprotino, kad pienas su mėsa iš viso nedera (nors nežinau, ar jūs jau mėsišką valgot), tai pradėjau skiesti vandenuku ir piluv alyvuogių aliejaus. Sakyčiau, kad man ji tokią net labiau valo, nei su pienu.
Skaičiau kad sezamų aliejuje labai daug kalcio , bet gal dar tada susilaikysiu. O mėsytę pradėsim valgyti kitą savaitę, tai reikės nusipirkti slyvuogių aliejaus
mes į daržovių košes dedame tik alyvuogių aliejaus, apie sezamų aliejų nesu nieko girdėjusi, o grūdines košytes valgome su sviestuku. Verdu tik ant vandens, o mišinuko duodu atsigerti, jeigu mažoji užsinori, o ji beveik visada užsinori , nes tik labai retai prie košių galima įsiūlyti arbatytę.
QUOTE(jole @ 2006 03 07, 13:34)
Ar skiedžiate daržovių košeles šalto spaudimo sezamų aliejumi? Jei taip tai ar dar gardinate pienu ar mišinuku? Anksčiau dėdavau truputį sviesto ir pildavau mišinuko, bet su aliejumi mišinukas kažkaip gal nedera
įpilu šlakelį rapsų aliejaus...kad vitaminai pasisavintų...aišku tik į daržovienes
gydytoja rekomendavo alyvuogiu alieju. o apie toki net negirdejau.
O as i darzoviu koseles pilu tik moliugu seklu alieju jame labai daug ivairiu vitaminu ir net 9 is 17 svarbiu zmogaus organizmui medziagu O be to, jo labai geras skonis.
O sezamu aliejus, jei neklystu yra siek tiek kartoko skonio...
O gydytojai rekomenduoja tik alyvuogiu alieju dazniausiai del to, kad kitu geru nelabai zino Bet cia tik mano nuomone O ir kaina alyvuogiu aliejaus zymiai pigesne nei pvz moliugu seklu ar sezamu...
O sezamu aliejus, jei neklystu yra siek tiek kartoko skonio...
O gydytojai rekomenduoja tik alyvuogiu alieju dazniausiai del to, kad kitu geru nelabai zino Bet cia tik mano nuomone O ir kaina alyvuogiu aliejaus zymiai pigesne nei pvz moliugu seklu ar sezamu...
Kartais pili alyvuogių aliejaus šlakelį,bet dažniausiai sultinuko kuriame virė daržovės
Gal kas žino, ar reikia aliejų pakaitinti prieš pilant į košę?
kosytems pagardinti as naudoju extra virgin alyvuogiu alieju
o del pakaitinimo neteko skaityti, bet manau gal nereikia, nes juk aliejus vistiek pilasi i silta kosyte, kur isimaiso
o del pakaitinimo neteko skaityti, bet manau gal nereikia, nes juk aliejus vistiek pilasi i silta kosyte, kur isimaiso
QUOTE(aimute @ 2011 02 19, 00:23)
kosytems pagardinti as naudoju extra virgin alyvuogiu alieju
o del pakaitinimo neteko skaityti, bet manau gal nereikia, nes juk aliejus vistiek pilasi i silta kosyte, kur isimaiso
o del pakaitinimo neteko skaityti, bet manau gal nereikia, nes juk aliejus vistiek pilasi i silta kosyte, kur isimaiso
Nusipirkau extra virgin, nes jis natūraliausias, bet kartus, tai vaikui neduodu.