Įkraunama...
Įkraunama...

Kuo pakeisti pieną ir ką daryti su žarnyno lėtumu

Laba diena 4u.gif
Turiu porą klausimų, būsiu dėkinga už atsakymus. Esu 18ta savaitė nėščia.

1. Anksčiau nenaudodavau pieno produktų, nes jų organizmas netoleruoja, savijauta būdavo labai bloga. Pastojus juos naudoti pradėjau, bet pykinimas ir skrandžio bėdos dar labiau pablogėjo. Ypatingai jautriai reaguoja į raugintus pieno produktus - kefyrą, jogurtus. Iš produktų, kuriuos organizmas toleruoja - sviestas ir fermentinis sūris (jo labai nedaug). Kokiais produktais būtų galima pakeisti pieno produktus, kad nesusidaryti sau papildomo diskomforto ir nepritrūkti kalcio? Nes pykinimai liovėsi, jie atsinaujina tik pavartojus kažką pieniško...

2. Iki pastodama turėjau bėdos su vidurių kietėjimu, bet tai puikiai sutvarkydavo sėlenos, džiovintos slyvos... Dabar visiškai negelbsti verysad.gif Mano mitybos pagrindiniai produktai - vaisiai, daržovės, duona, geriu pakankamai skysčių, bet viduriai vis tiek kietėja... Ar galima naudoti kažką pagalbinio - pvz., Lepicolį?

Ačiū
Atsakyti
o maisto ir skysčių kiekis per dieną yra pakankamas?
Bandyk natūralias daržovių sultis gerti.
Atsakyti
QUOTE(JJG @ 2006 03 08, 20:07)
o maisto ir skysčių kiekis per dieną yra pakankamas?
Bandyk natūralias daržovių sultis gerti.


Skysčių išgeriu gal daugiau nei pakankamai. Net gydytojos reikės paklausti, nes vasarą gali pradėt kauptis.
Daržovių sultys schmoll.gif Man patinka žalios daržovės ir jų valgau daug, bet jų sulčių schmoll.gif
Atsakyti
Jei negalite vartoti pieno gaminiu, tai ir nevartokite. Gerkite kalci, po 1500 mg per diena ir vaikucio poreikiai bus visiskai patenkinti.
Viduriu kietejimas-labai dazna nesciuju problema. Nieko ypatingo patarti tikrai negaliu, be jau zinomu dziovintu vaisiu, salto vandens stiklines atsikelus, burokeliu, morku salotu, rupios duonos ir siek tiek didesnio fizinio kruvio. Iseikite dazniau pasivaikscioti, gal pades.
Galite pabandyti selenas. Vaistu nesiulyciau smile.gif
Atsakyti