Esu truputi prisiriknusi egzotiškesnių šaltibarščių receptų gal kam pravers
Avokado šaltibarščiai
2 avokados, 2 stiklinės daržovių sultinio, 1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė, 1 stiklinė šampano arba baltojo vyno, 300 g pomidorų, po 1/2 šaukštelio džiovintų žalumynų: mėtos, čiobrelių, kiečio (estragono), 1 šaukštas stambiai susmulkintos melisos, druskos, baltųjų pipirų.
Vyną atšaldyti. Avokadą aplupti, išimti kaulą ir sutrinti su daržovių sultiniu. Į sutrintą avokadą supilti citrinos sultis ir sudėti tarkuotą žievelę, taip pat džiovintus žalumynus, druską ir pipirus. Viską išmaišyti. Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Į sriubą supilti šampaną, išmaišyti, supilstyti į lėkštes, į jas įdėti pomidorų skiltelių ir melisos. Galima patiekti su krekeriais.
Papildyta:Meliono šaltibarščiai
600 g meliono minkštimo, 3 šaukštai cukraus, 3/4 stiklinė negazuoto mineralinio vandens, 1 stiklinė apelsinų sulčių, 1 stiklinė šampanizuoto baltojo vyno, 1 šaukštelis citrinos sulčių. Papuošimui: 150 g žemuogių, 2/3 stiklinės grietinėlės, 1 šaukštas cukraus,1 šaukštas šiaudeliais supjaustyto citrinos žievelės.
Mineralinį vandenį užvirinti su cukrumi, sirupa atvėsinti. 1/4 minkštimo supjaustyti rutuliukais su specialiu peiliu. Likusį minkštimą mikseriu susmulkinti su sirupu. Paskui į gautą tirpalą supilti apelsinų sultis, citrinos sultis, suberti meliono rutuliukus. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Į atšaldytą sriubą sudėti nuplautas žemuoges, supilti vyną, išmaišyti. Išpilstyti į lėkštes, papuoššti plakta grietinėle ir citrinos žievelėmis.
Papildyta:Vyšnių šaltibarščiai
350 ml raudonojo desertinio vyno, 300 g vyšnių, 100 g cukraus pudros, 200 ml raudonųjų serbentų sulčių, tarkuotos apelsino žievelės, gvazdikėlių, cinamono.
Vyšnias nuplauti, nusausinti ir išimti kauliukus. Uogas smulkintuvu sutrinti su cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir žiupsneliu apelsino žievelės. Į gautą tyrę supilti vyną ir raudonųjų serbentų sultys. Viską išmaišyti ir gerai atšaldyti. Išpilstyti į dubenėlius ir papuošti apelsino žievele bei cukruotomis vyšniomis. Šaltibarščiai valgomi su biskvitu ar sausainiais.