Įkraunama...
Įkraunama...

Vasariškai gaivu

Karštą vasaros dieną (jei tokių bus) labai tix naujas patiekalas.

Reikės:
litras kefyro
druskos
2 virti kiaušiniai
saujelė petražolių
20g želatinos

Kefyrą gerai išplakti su druska, sudėti susmulkintus kiaušinius, smulkiai sukapotas petražoles ir mažam vandens kiekyj ištirpintą želatiną. Dėti į šaldytuvą. Kai sustengs, išversti į lėkštę ir patiekti su karštom virtom bulvėm.

Man patiko thumbup.gif
Atsakyti
Bet kažkaip įtartina unsure.gif
Atsakyti
Na tas patiekalas turetu grazia atrodyti, jei i forma dar kokia sudeti ir papuoshti........bet man tai skaniau be zelatinos. I kefyra pridedi visko ir gaunasi alia shaltibarshciai. Skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Lona @ 2004 06 19, 08:22)
Bet kažkaip įtartina unsure.gif

unsure.gif unsure.gif ale rimtai itartina unsure.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
manau verta paragauti, tik pavadinimas itartinas " saltibarsciai" hm; wub.gif
Atsakyti
Aš tai siūlyčiau į šaltibarščius įdėt ledo gabaliukų thumbup.gif (galima net su kokiais krapais sušaldžius).
Atsakyti
QUOTE (Medeina @ 2004 06 19, 10:56)
Aš tai siūlyčiau į šaltibarščius įdėt ledo gabaliukų thumbup.gif (galima net su kokiais krapais sušaldžius).

O man dabar kilo mintis...tik prashom nesijuokti: ar galima butu pvz agurku sultys uzhaldyti ir tokius ledukus naudoti shaltibarshciams? Kazin liktu agurku kvapas ar nelabai? g.gif
Atsakyti
Esu truputi prisiriknusi egzotiškesnių šaltibarščių receptų gal kam pravers ax.gif
Avokado šaltibarščiai
2 avokados, 2 stiklinės daržovių sultinio, 1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė, 1 stiklinė šampano arba baltojo vyno, 300 g pomidorų, po 1/2 šaukštelio džiovintų žalumynų: mėtos, čiobrelių, kiečio (estragono), 1 šaukštas stambiai susmulkintos melisos, druskos, baltųjų pipirų.
Vyną atšaldyti. Avokadą aplupti, išimti kaulą ir sutrinti su daržovių sultiniu. Į sutrintą avokadą supilti citrinos sultis ir sudėti tarkuotą žievelę, taip pat džiovintus žalumynus, druską ir pipirus. Viską išmaišyti. Pomidorus nuplikyti, nulupti odelę ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Į sriubą supilti šampaną, išmaišyti, supilstyti į lėkštes, į jas įdėti pomidorų skiltelių ir melisos. Galima patiekti su krekeriais.


Papildyta:
Meliono šaltibarščiai
600 g meliono minkštimo, 3 šaukštai cukraus, 3/4 stiklinė negazuoto mineralinio vandens, 1 stiklinė apelsinų sulčių, 1 stiklinė šampanizuoto baltojo vyno, 1 šaukštelis citrinos sulčių. Papuošimui: 150 g žemuogių, 2/3 stiklinės grietinėlės, 1 šaukštas cukraus,1 šaukštas šiaudeliais supjaustyto citrinos žievelės.
Mineralinį vandenį užvirinti su cukrumi, sirupa atvėsinti. 1/4 minkštimo supjaustyti rutuliukais su specialiu peiliu. Likusį minkštimą mikseriu susmulkinti su sirupu. Paskui į gautą tirpalą supilti apelsinų sultis, citrinos sultis, suberti meliono rutuliukus. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Į atšaldytą sriubą sudėti nuplautas žemuoges, supilti vyną, išmaišyti. Išpilstyti į lėkštes, papuoššti plakta grietinėle ir citrinos žievelėmis.

Papildyta:
Vyšnių šaltibarščiai
350 ml raudonojo desertinio vyno, 300 g vyšnių, 100 g cukraus pudros, 200 ml raudonųjų serbentų sulčių, tarkuotos apelsino žievelės, gvazdikėlių, cinamono.
Vyšnias nuplauti, nusausinti ir išimti kauliukus. Uogas smulkintuvu sutrinti su cukrumi, cinamonu, gvazdikėliais ir žiupsneliu apelsino žievelės. Į gautą tyrę supilti vyną ir raudonųjų serbentų sultys. Viską išmaišyti ir gerai atšaldyti. Išpilstyti į dubenėlius ir papuošti apelsino žievele bei cukruotomis vyšniomis. Šaltibarščiai valgomi su biskvitu ar sausainiais.
Atsakyti
ispanijoje daro šaltibarščius iš pomidoru gal kas žinote kaip pasigaminti išanksto dekoju

Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Atsakyti