Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Alacka @ 2011 07 15, 13:23)
del ledu ar neriebus iseina?  blush2.gif  g.gif


Jau geriau naturalus riebalas is grietineles, nei tas š.., ka deda i ledus. Pasiskaitykit sudeti. Kai kurie ingridientai uzdrausti net pasaulyje, o pas mus deda, valgykit i sveikata...

As cia nepiktai, tiesiog gaila zmoniu, kurie valgo toki slamsta ir isivaizduoja, kad grietinele per riebu ir pakenks kazkam doh.gif

Kaip tik dariau vanilinius ledus ir grynos grietineles - skonis pasaka! Jokio riebumo nesijaucia. Kai sutvarkysiu nuotraukas, pasidalinsiu ir su jumis receptu - paprasta, kaip 2x2 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2011 07 15, 14:38)
Kai sutvarkysiu nuotraukas, pasidalinsiu ir su jumis receptu - paprasta, kaip 2x2  4u.gif

Laukiu essen.gif
Atsakyti
Mergaites, gal kuri skubiai galit patarti ka daryti, dariau ledus pagal cia anksciau mineta recepta, bet man isplakus grietinele, ir pradejus imaisyti pobiski kondencuota piena, iskart sutrauke... Kodel????? Nezinau ka blogai dariau.. Ar dar galima panaudoti, ar viskas, mest lauk? :-(((((((
Atsakyti
Mantar Kurabiye - "Šampinjonai" - itin trapūs sausainiai (receptas su vaizdžia gaminimo eiga )

user posted image


user posted image

user posted image


Reikės :

* 400 g kukurūzų krakmolo
* 250 g minkšto sviesto
* 2 kiaušinių
* 1 puodelis ( 235 ml) miltų
* 1 puodelis (235ml) cukraus pudros
* 1 arbat š. kepimo miltelių
* 1 val.g š. vanilinio cukraus


* 1 valg. š. kakavos
* 1 geras žiupsnis malto imbiero
* indelis vandens

Masės gaminimo eiga :

Į indą sudėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų ir cukraus pudrą - viską išmaišyti.

Krakmolą, miltus ir kepimo miltelius išmaišyti, persijoti ir suberti į pirminį mišinį - minkyti iki tešla nelips prie rankų. Jei tešla lipnoka, galima papildomai įberti miltų.

Pati masė gavosi itin minkšta it plastilinas ir labai lengvai minkėsi. Tokia, sakyčiau, skaidri ir vienalytė.

Įkaitinti orkaitę iki 160-150 laipsnių karščio.

Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių , ant jo sudėlioti iš paruoštos masės suformuotus graikiško riešuto dydžio kamuoliukus - tarp jų paliekant didesnius tarpus.

Atskiroje lėkšelėje kakavą sumaišyti su imbieru.

Šiame mišinyje pasukioti vandenyje pamirkytą stiklinio butelio kaklelį ir įspausti į tešlos rutuliuką.
Lieka apskritimo žymė.

Visus sausainius prieš pastatant kepti galima papildomai apibarstyti kakavos/imbiero mišiniu.

Pastatyti kepti 10- 15 min. sausainiai tui likti baltos spalvos ( neapskrusti). iškepusius "šampinjonus" palikti atvėsti grotelių.


Skanaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 07 15, 13:23)
del ledu ar neriebus iseina?  blush2.gif  g.gif

Sveiki, atsiprašau, kad užklysiu ir paskleisiu "erezijas" poster_offtopic.gif , tačiau skaitydama nuomones apie riebumą ledu viejame internetiniame psl. radau braškinių ledų su pasukomis receptą. . Na, gal mažiau riebu, tačiau kaloringumas su tiek cukraus garantuotas biggrin.gif
Gal kam pravers. Dar kart atsiprašau už įlindimą be rezultato recepto.
Atsakyti
kiekvienais metais kepu si pyraga,man jis tobulas wub.gif aciu aguonelei 4u.gif

user posted image
user posted image

http://www.supermama...;#entry28415905
receptas paspaudus nuoroda.
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2011 07 16, 13:46)
kiekvienais metais kepu si pyraga,man jis tobulas wub.gif aciu aguonelei 4u.gif


receptas paspaudus nuoroda.

kazi su vysniom gautusi? kaip tik kazko tokio ieskojau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(VANDA-panda @ 2011 07 15, 19:23)


Vaniliniai ledai

user posted image

400 ml. 35-36 % grietinėlės
200 ml. 10-12 % grietinėlės
150 gr. cukraus
1 nedidelė vanilės ankštis
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

300 ml. riebesnės grietinėlės pilame į puodą, beriame cukrų, druską, vanilės ankštį perpjauname išilgai, išskabome sėklytes ir dedame į grietinėlę. Pačią ankštį taip pat dedame į puodą. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies, pilame likusią grietinėlę, beriame vanilinį cukrų. Pamaišome, kad atvėstų iki kambario temperatūros, perpilame į didesnį dubenį ir statome į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tuomet išimame vanilės ankštį, o ledų masę statome į šaldymo kamerą su tuo pačiu dubeniu. Ledus kas 30 minučių 3-4 kartus išplakame mikseriu.. Paskutinį kartą išplakę supilame į indą, kuriame šaldysime, ir šaldome, kol visiškai sustings. Sakanaus!

PS. Netikėjau, kad gali būti taip skanu- nei kiaušinių, nei virt ilgai thumbup.gif Nesijaučia visiškai jokio riebumo, nors daryta tik iš grietinėlės. Skonis pasakiškas.
Atsakyti
irmulia, „šampinjonai” atrodo fantastiškai
Atsakyti
dėkui, likta 4u.gif



Kriaušių / kavos meduolinis pyragas

user posted image

user posted image


Reikės :

* 400 g damų pirštelių (sausainių)
* 300 g petite beure (sausainių
* 4 kiaušiniai
* 1 puodelis rudojo cukraus
* 4 valg. š. minkšto sviesto
* 2 stiklinės ( ~ 400 ml) pieno
* 1 arbat. š. (kupinas) kepimo miltelių
* 2 valg. š. tirpios kavos
* 10 valg. š. razinų
* 2 didelės kriaušės
* 1 pok. migdolų plokštelių

* cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Damų pirštelius (sausainius) ir petite beure (sausainius) sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki miltų.

Kiaušinius su cukrumi išplakti iki purios masės.

Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.

Į kaitinimo indą sudėti sviestą, suberti tirpią kavą ir kaititni ant mažos ugnies iki sviestas pilnai išsilydys, supilti pieną užkaitinti (bet neužvirti ).

Nukelti nuo ugnies, atvėsinti ir sulipti į kiaušinių ir cukraus plakinį - viską išmaišyti.

Suberti sumaltus petite beure ir damų pirštelius. Viską gerai permaišyti.

Suberti kepimo miltelius, vėl viską gerai sumaišyti.

Sudėti razinas - vėl viską gerai permaišyti.

Paruoštą masę sukręsti į kepimo formą, ant tešlos paviršiaus sudėlioti ( truputį įspaudžiant į pyrago tešlą) riekelėmis pjaustytas kriaušes.

Paviršių pabarstyti migdolų plokštelėmis.

Pastatyti kepti ~ 60 - 90 minučių.

Iškepusį pyragą pilnai atvėsinti ir prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.
Atsakyti
user posted image
,,Girtas piragelis,, ( pavadinimas perkrystytas, saltinis BBC good food zurnalas
100g sviesto arba margarino
100g rudojo cukraus, as (dejau paprasta cukru balta)
100g kvietiniu miltu
100g.rupiu kvietiniu miltu ( dejau rupiu ruginiu, nes rupiu kvietiniu neturejau)
1arb,s.sodos
1arb.s. cinamono malto
apie 175ml sidro,(pyliau fizz vysnini tai i gavosi pyragas vysniu skonio)
2 kaiusiniai
Sviesta minksta istrinti su cukrum iki purumo, imusti kiausinius istrinti kartu,i puse miltu suberti soda ir cinamona ir sumaisyti,tada berti tuos miltus i sviesto kiausiniu ir cukraus mase, ismaisyti tada pilti likusius miltus ir vel viska gerai ismaisyti.supilti tesla i kepimo popierius istiesta formele ir kepti 180 laipsniu orkaiteje.
Kai dariau si pyraga galvojau nesamone soda jausis, nes jei pastebejote nugesinti jos nereikejo, bet nesijaute sodos ne trupucio.Geresnes seimininkes tai paaiskintu, as galvoju soda apgirto nuo sidro gavosi kazkas :)Skanus pyragas su arbata ar kava.Pastebejimas, sviesto deciau koki 80g, nes man 100g per riebu biski sakyciau.80g.pats tas.
Atsakyti
Merginos patarkit kaip reikia paruost vysniu idara i mielinius pyragelius?pyrageliai virs aliejuje
Atsakyti