Kokoso pieno ir braškių desertas pagal Ulės išbandytą receptą


( iš šio kiekio man gaunasi 2 torčiukai : 1 didelis : 26-28 cm skersmens ir 1 mažas :18 cm skersmens )
Reikės :
pagrindui :
* 400 g šokoladinių sausainių "Selga"
* 50 gr. anakardžių riešutų
* 100 gr minkšto sviesto
baltam sluoksniui :
* 1 kg President varškės kremo
* 800 g kokoso pieno
* 100 g cukraus
* 100 ml Malibu likerio
* 1,5 pokelio želatinos (arba 6 arbat. š.)
papuošimui:
* šviežios braškės
* mėtų lapeliai
Gaminimo eiga :
*pagrindo ruošimas :
Sausainius ir riešutus sudėti į smulkintuvą ir smulkiai sumalti.
Suberti į gilų indą, sudėti minkštą sviestą ir gerai išminkyti.
Paruoštą pagrindo masę sudėti į šarnyrinę kapimo formą ir, tolygiais paskirsčius , truputį delnais (ar valgomuoju šaukštu) paspausti ( bet nestipriai ) ir pastatyti šaltai ( šaldytuve).
Kol torto pagrindas stigsta, ruošiame baltą sluoksnį :
Varškės kremą sudėti į gilų indą, supilti 400 ml kokoso pieno ir viską gerai išplakti šluotele.
Suberti cukrų, įpilti Malibu likerio ir vėl viską gerai permaišyti.
Želatiną suberti į metalinį kaitinimo indą, užpilti 400 g kokoso pieno , išmaišytiu ir palikti ~ 20 min. išbrinkimui.
Metalinį indą su išbrinkusios želatinos ir kokoso pieno mišini uįstayti į vandens vonelę ( bain-marie) ir nuolat maišyti iki želatina pilnai ištirps. Jokiu būdu neužvirinti !
Šiek tiek atvėsinti ir supilti į varškės kremo/kokoso pieno masę - gerai išmaišyti.
Gautą masę supilti ant sustingusio torto pagrindo - pastatyti (šaltai į šaldytuvą) ~ 5- max 10 minučių kad masė šiek tiek apstingtų.
Per šį laiką paruošti braškes : nuimti žalias uodegėles ir nuplauti , gerai nusausinti , perjauti pusiau.
Iš šaldytuvo ištraukti apstingusią masę, jos paviršių papuošti braškių puselėmis ( braškių puselės dailiai susminga į baltą masę ,susilygindamos su paviršiumi...

)
Papuoštą torčiuką per naktį palikti šaltai ( šaldytuve).
Prieš patiekiant galima puošti šviežiais mėtų lapeliais. Skanaus