Šokoladiniai-imbieriniai sausainiai

Reikės:
* 70 g juodo šokolado
* 150-160 g miltų
* 1 kiaušinio
* 3 cm ilgio imbiero šaknies
* 0.5 v. š. kakavos
* 0.25 a. š. malto muskato riešuto
* 60 g sviesto
* 2 v. š. medaus
* 0.5 a. š. sodos
* 2 v. š. vandens
* 50 g cukraus+rudo cukraus apvoliojimui
Šokoladą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Miltus ir kakavą išsijokite, suberkite muskato riešutą. Minkštą, kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, tarkuotu imbieru ir medumi. Sodą ištirpinkite 2 v. š. vandens ir supilkite į sviesto masę, išmaišykite. Įmuškite kiaušinį ir gerai išplakite. Sumaišykite abi mases, suberkite smulkintą šokoladą. Gerai išmaišykite, suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val.
Po 1 val. išimkite. Rankomis darykite mažyčius rutuliukus, juos apvoliokite rudu cukrumi(galima ir baltu) ir dėkite į skardą. Rankas truputį pašlapinkite su vandeniu, lengviau bus daryti rutuliukus.
Kiškite skardą į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 min. Žiūrėkite, kad nesudegtų. Sausainiai kepdami plečiasi, todėl palikite didesnius tarpus tarp sausainių.
Sausainukai labai trapūs ir skanūs!!! Išbandykite.
Man gavosi 22 sausainiai. Kitą kartą daryčiau dar mažesnius, nes jie pasiplečia.
Ulė, fantastiški tavo elniukai