Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(p Raganyte @ 2011 10 07, 13:29)

galbut miniatiurinius keksiukus iseitu iskepti? ar jau per mazi butu?
Atsakyti
Pyragas su kakava ( Mano antroji puse kepe).

5 kiaušinių
100 g sviesto arba margarino
250 g grietinės
350 g miltų
350 g cukraus
2 valg. šaukštų kakavos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių

Kiaušinius gerai ištriname su cukrumi. Sviestą ar margariną išlydome ant silpnos ugnies, sudedame kiaušinius ir išmaišome. Pamažu pilame grietinę, miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišytą tešlą padalijame į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį suberiame kakavą ir išmaišome. Kepimo formą ištepame sviestu. Į formos vidurį paeiliui pilame abi tešlos dalis. Pyragą dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 170 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Skanaus.

Pyragas su kakava
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dimeira: 08 spalio 2011 - 01:41
Aš irgi kepiau ši pyragą labai skanus
Atsakyti
Obuoliu pyragas (pagal Mistika) smile.gif

3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Obuoliai

Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti aliejų, vėl išplakti. Atskirai sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Viską sumaišyti kartu iki vientisos masės. Skardą ištepti aliejumi ant dugno dėti gabaliukais pjaustytus obuolius . Galima obuolių gabaliukus apvolioti cukrumi, cinamonu. Obuolių reikia tiek, kad padengtų skardos ar to stiklinio kepimo indo dugną. Tada ant viršaus pilu gautą tešlos masę. Šaunu į orkaitę. Kepti maždaug 200 laipsnių temperatūroj, kol paruduoja.

user posted image

mums labai labai patiko wub.gif tik kita karta darysim dar su variacijom kokiom nors smile.gif
Atsakyti
Sūlau išmėginti skanų, sladžiarūgštį pyragą.

Juodųjų serbentų pyragas

Reikės:
1 - 1,5 stiklinės miltų (kad tešla neliptų prie rankų);
60 g cukraus;
100 g juodųjų serbentų;
100 g sviesto arba margarino;
sauja avižinių dribsnių;
1 trynys kiaušinio;
1 baltymas kiaušinio.

Margarinas arba sviestas išlydomas, į atvėsusį dedamas kaušinio trynys, cukrus, miltai. Užminkoma minkšta elastinga prie rankų nelimpanti tešla.
Kiaušinio baltymą dedame į šaldytuvą.
Tešla dedama į apvalią formą (sviestu tepti nereikia) ir formuojamas blynas su aukštais kraštais. Aš tiesiog dėjau atplėšusi po tešlos gabaliuką ir spaudydama aplink formos kraštus lipinau tešlą.
Kepama 150-175 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol įgaus šviesiai rudą spalvą. Apie 20-25min.
Kol kepa paplotis, juodieji serbentai sugrūdami, kad gautųsi košė, suberiamas cukrus, sauja avižinių dribsnių ir išmaišoma. Jei mėgstate saldžiai, galite dėti daugiau cukraus, jei mėgstate rūgščiau - dėkite mažiau.
Iškepęs paplotis išimamas iš orkaitės, ant jo sukrečiama juodųjų serbentų masė (tiek, kad nepratekėtų pro kraštus). Iš šaldytuvo išimami baltymai, suplakami iki standžių putų. Bebaigiant plakti, plona srovele įberiama pora šaukštų cukraus.
Baltymai sukrečiami ant viršaus, kad paslėptų juoduosius serbentus ir pyragas iškart dedamas į orkaitę. Kepama tol, kol viskas gražiai paruduos - apie 15min.

user posted image

Daugiau nuotraukyčių cia
Atsakyti
Dregnas morku pyragas


user posted image


2 stkl. tarkuotu morku
1 stkl. cukraus
0,5 stkl. lydyto sviesto
1 a. saukstelis kepimo milteliu
1,5 stkl. miltu

Morkas sutarkuojame smulkiai ir uzpilame cukrumi, kad istriptu. Pilame praaususi sviesta, miltus ir kepimo miltelius, ismaisome ir dedame i forma. As kepiau keksiuku formose. 180 laipsniu keksiukai kepa apie 30 min. pyragas ilgiau.

user posted image
Atsakyti
Torta Caprese - Kaprio salos gardusis pyragas

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

reikės:

* 200 g juodojo šokolado (ne mažiau nei 65 % kakavos)
* 200 g sviesto
* 200 g skrudintų lazdyno riešutų be luobelės
* 150 g cukraus
* 4 kiaušiniai

kepimo formai:
* gabaliukas sviesto
* sauja miltų


Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 160- 180 °C.
Skrudintus lazdyno riešutus suberti į smulkintuvą ir sumalti iki pudros ( mažyčių gabalėlių)
Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų.
Šokoladą sulaužyti gabaliukais, sviestą supjaustyti gabaliukais.
Į kaitinimo indą sudėti šokoladą ir sviestą ir nuolat maišant šildyti ant silpnos ugnies (arba vandens vonelėje) iki šokoladas ir sviestas pilnai išsilydys.
Į šokolado/sviesto masę suberti cukrų , lazdynų riešutų pudrą (smulkintus riešutus) - išmaišyti.
Sudėti kiaušinių trynius (po vieną) ir gerai išmaišyti - iki vientisos masės.
Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į šokoladinę masę.
Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais (ir dugną ir šonus) .
Sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 45 min. (aš kepiau 30 min.)
Kai pyragas iškepa (pyrago kraštai turi būti gan tvirti , o jo vidus dar minkštas) , ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti kepimo formoje ~ 10-15 min.
Patiekti pabarsčius cukraus pudra.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 10 05, 08:06)
[color=darkviolet]Obuolių aguonų pyragas


Elena, man gavosi labai slapias ir sunkiai pjaustomas, ar taip ir turi but?
Atsakyti
QUOTE(kastaneda @ 2011 10 10, 07:37)
Elena, man gavosi labai slapias ir sunkiai pjaustomas, ar taip ir turi but?



Na jis toks šlapokas...bet kai atvesta pjaustosi gerai...Man jis gal ne pyragą o suflę primena...nors visur rašo kad pyragas...
Atsakyti
QUOTE(Griaustinė @ 2011 10 06, 16:20)
Aš kai darau trupiniuotį tai tik su tikru kondensuotu ir sviestu, o ne kokiais mišiniais, trupinius suvertusi į formą truputį patrombuoju su mėsos muštuku ir įdedu į šaldytuvą, tada netrupa ir gražiai sustingsta.

QUOTE(Spurgita @ 2011 10 06, 16:58)
Aš trupiniuočiui sviesto nenaudoju, tik virtą kondensuotą pieną, gerai su šaukštu suspaudžiu ir laikosi puikiai, nereikia net į šaldytuvą dėti.

QUOTE(editav @ 2011 10 06, 18:03)
Merginos, o pagal kokį receptą darote trupiniuotį? Nes pagal jūsų foto aš darau kažką panašaus, su virtu kondensuotu pienu, o kai sudedu į formą (darydavau blėkoje iš orkaitės) gerai sutrombuoju ir po to laukiu, kol gerai sustings. Darbo nemažai, bet gaunasi daug ir verta vargti  ax.gif  4u.gif

aciu, pasirodo ir gerai viska dariau, bet gal to suspaudimo, sutrombavimo ir truko. Meginsiu kada dar karta. O kaip su tarkavimu? Netezta jums tesla rankose?

pagal si receptuka dariau Trupiniuotis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juracka: 10 spalio 2011 - 10:32
kuo skiriasi trupiniuotis nuo tinginio?
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 10 09, 01:25)


Na jūs jau taip sugebate pristatyti savo kepinius, kad numirti galima vien pažiūrėjus wub.gif Atrodo super skaniai bigsmile.gif Būtinai bus išbandytas smile.gif
Atsakyti