Ir jis mano tėvas.
Darbą jis laiko kitų laiko vagyste, tačiau vogti mamos sveikatą, pinigus ir džiaugsmą jam neatrodo kažkas tokio. Sušiko paskutinį jos nėštumą, iškūręs į Vakarus už mūsų pinigus, man teko būt prie jos per gimdymą ir nukirpt sesei virkštelę.
Prasiskolinęs iki ausų, niekur nedirba, iki išnaktų sėdi ir žaidžia kompu, metų 40+, nebe jauniklis, paskutiniu metu susilaužė koją ir vaidina kankinį, kurio visi turi gailėti ir mylėti, atseit, mes jį užspaudėm į kampą.
Jokio pastovaus darbo gyvenime neturėjo, neįsivaizduoju, ar jis gaus pensija, abejoju, nes nėra nei stažo, nei įmokų darytų, jaučiu.
Paskolinau jam savo vaiko išmokų pinigėlius, buvau susitaupiusi juodai dienai, jei kartais skirčiausi, paskutinį rūbą, tskant, atidaviau, kad tik susiprastų, susiimtų ir pradėtų suktis kaip nors, nes įlindo į skolas. Tingėjo malkų susirast, tai įsijungė dujas šildymui. Dabar prasiskolino už šildymą dvigubai plius, nei paskolinau. Ir dar gaili kitų, atseit, va draugo žmona neturi mašinos iki darbo nuvažiuot, tuo tarpu mes neturėdami net dviračio tąsomės su sunkiausiais (atiduotais, ne nusipirktais...

Mamos tėvams ir mamai anuomet dar prasiskolino 30 su viršum tūkst. rublių, sukišo į biznį, kurį darė dėl kitų, o ne šeimos gerovei, biznis, aišku, sužlugo.
Teisinasi, jog jo tokia šeima buvo, kurioj užaugo - alchašai, kurie neturėdami už ką pavalgyt, važinėjo su taksi (tėvo tai ir dabar mėgstamiausias transportavimosi būdas

Mama nenori skirtis, bet jos prašymai, maldavimai ir ginčai jam nė motais.

Panašių patirčių yra?