QUOTE(beladona @ 2011 08 10, 10:11)
Sveikos
Arteja dukruzes gimtadienis. Pernai kepiau meduti, o siemet mastom gal snickers torta pabandyt

Turiu klausimeliu :
1. ar recepte (pirmam puslapyje yra nuoroda) virtas kondensuotas pienas yra rududu ?
2. kokio riebumo grietinele perkate ? ir ar dedat grietineles standintojo ?
3. jei torta valgyt sekmadieni, tai geriausia kada ji surinkti ?
Tai tiek

Aciu is anksto uz atsakymukus
Laba diena, bandysiu padėti

:
1. Virtas kondensuotas pienas gali būti ir "Rududu" ir išties, virtas kelias val. kondensuotas pienas, kuris virsta karamele. Aš visad naudoju tik "Rududu" ir esu tuo labai patenkinta.
2. Grietinėlę perku 35 proc. riebumo (svarbiausia pirkdama pasižiūrėkite iki kada yra galiojimo laikas, jei valgysite 14d., tuomet iki tiek ji privalo galioti. na, tai mano subjektyvi nuomonė). Grietinėlės standiklio kiti nenaudoja, kiti naudoja. Žiemą kepdama pvz., "Rafaello" tortą aš nenaudojau, tačiau vakar suteptame "Snickers" naudojau, nes man taip pasirodė patikimiau. Nesu įgudusi, maža ką, o jei neišplaksiu iki tinkamos konsistencijos ar pan.
3. Jei tortą valgysite sekmadienį, geriausia surinkti ketvirtadienį.
Jei Jums padės:
- aš visad paskaitau
šį puslapį. Tiesiog man čia viskas be galo aišku.
- 26 cm. skersmens tortui sunaudoju 2
šokolado plyteles; 50 ml. pieno; 500 ml.
šios grietinėlės (todėl, kad jos galiojimas yra ilgas. Tačiau, gal tai nėra geriausias sprendimas. Kitos kepėjos patyrusios gal pakomentuos); 180 gr. kepintų žemės riešutų be luobelės (kepinau pati, vėliau smulkinau blenderio pagalba);
"Rududu" (biskvitui pagal surašytas nurodytame psl. normas (jo nedidinau 26 cm. skardai ir gaunasi puikiai), apie 350 gr. pertepimui); 82 proc. 150 gr.svieto.