Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puosti tortus pyragus ir kitus skanėstus Nr66

QUOTE(erikiuxxx @ 2011 07 31, 14:41)
Drugelius panauduosiu butinai, man jie labai grazusi, bet teslos reiktu labai plonos jiems, tai beto trakagano turbut neiseis, o ji pamirsau nupirkti verysad.gif

niekada to tragakano nedejau i drugelius, nuo to jie tikrai ne prastesni. jei kepi tik sau, namanau, kad verta islaidaut ir sukt galva del sito priedo. jis tikrai nera butinas wink.gif
Atsakyti
k.lapelyte Tavo laivas nerealus super, o dydis wau ir kaip tokius dydzius jus iskepate thumbup.gif 4u.gif
QUOTE(olga25 @ 2011 07 31, 08:33)
@adrij@ tortai tiesiog nuostabus, neimanoma atitraukti akiu. Lapelytė laivas thumbup.gif

Na ir mano keletas. Siaip jau visai jais patenkinta.


Labai ,labai grazus ,tiesiog be priekaistu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2011 07 31, 14:41)
Drugelius panauduosiu butinai, man jie labai grazusi, bet teslos reiktu labai plonos jiems, tai beto trakagano turbut neiseis, o ji pamirsau nupirkti verysad.gif


Drugeliai su tom formelem gaunasi ir be tragakano smile.gif
Atsakyti
Sveikos kepejos, noriu bandyti si

PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui.
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .

Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai .....nerekomenduoju dėti ant grietininių kremų , geriau aptepti sviestiniu .


aisku jums kvailai skambes bet man neaisku ka i ka ir kaip deti (na eigos reik) blush2.gif
ACIU is karto laaaaaaaaabai
notworthy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazulytelele: 31 liepos 2011 - 17:27
QUOTE(mazulytelele @ 2011 07 31, 18:25)
Sveikos kepejos, noriu bandyti si

PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui.
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .

Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai .....nerekomenduoju dėti ant grietininių kremų , geriau aptepti sviestiniu .


aisku jums kvailai skambes bet man neaisku ka i ka ir kaip deti (na eigos reik)  blush2.gif
ACIU is karto laaaaaaaaabai
notworthy.gif

praversk kelis psl atgal,buvo apie tai kalbeta,ir vandens tik 40ml tepilk
Papildyta:
QUOTE(keno @ 2011 07 31, 18:37)
praversk kelis psl atgal,buvo apie tai kalbeta,ir vandens tik 40ml tepilk

atsiprasau,sumaisiau pastilaza pagal Asseni doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2011 07 31, 18:38)
praversk kelis psl atgal,buvo apie tai kalbeta,ir vandens tik 40ml tepilk
Papildyta:

atsiprasau,sumaisiau pastilaza pagal Asseni doh.gif  ax.gif

pagal Asseni kiek suprantu tai figurelem, o cia tortu dengimui-ar as klystu g.gif nes man reik dengimo mases.
Atsakyti
taip,cia dengti tortams(Jusu isvardintas)
o,ten dekoraciju lipdymui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mazulytelele @ 2011 07 31, 18:25)
Sveikos kepejos, noriu bandyti si

PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui.
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .

Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai .....nerekomenduoju dėti ant grietininių kremų , geriau aptepti sviestiniu .


aisku jums kvailai skambes bet man neaisku ka i ka ir kaip deti (na eigos reik)  blush2.gif
ACIU is karto laaaaaaaaabai
notworthy.gif

as daryciau taip:zelatina uzpilciau vandenuku,palaukciau,kol isbrinks,pudra sumaisyciau su krakmolu,kai isbrinks zelatina,ja ikist i mikruske kokiai 15sek,kad issilydytu,i zelatina supilciau alieju ir sudeciau medu,paskui visa supilciau i cukraus-krakmolo mase....Gal ka neteisingai daryciau,gal mane kas nors pataisys-nes ir as tik mokine cia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazulytelele @ 2011 07 31, 18:25)
Sveikos kepejos, noriu bandyti si
PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui.
aisku jums kvailai skambes bet man neaisku ka i ka ir kaip deti (na eigos reik)  blush2.gif

EIGA:
1. Vandeniu užpilti želatiną, palaikyti, ištirpinti
2. supilti kartu su medumi į krakmolo, cukraus pudros masę
3. Aliejus pilamas į jau užminkytą masę.

oi ziuriu jau parase ax.gif
o as noriu paklausti, kuo skiriasi formeles ir ispaudai g.gif man vis ite drugeliai neiseina is galvos lotuliukas.gif nu forma-viskas aisku, o su ispaudu gi irgi ne tik rasta ispausiu, galima gi isspausti drugeli ir po to lengvai rasteli ant jo, ar reik dvieju (formos drugeliui ir po to ispaudo rastui)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 31 liepos 2011 - 18:26
QUOTE(spyglis2 @ 2011 07 31, 15:47)
niekada to tragakano nedejau i drugelius, nuo to jie tikrai ne prastesni. jei kepi tik sau, namanau, kad verta islaidaut ir sukt galva del sito priedo. jis tikrai nera butinas wink.gif



QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 31, 16:46)
Drugeliai su tom formelem gaunasi ir be tragakano smile.gif



Aciukas, bandysiu daryti ir be jo smile.gif
Dabar tik suku koki torta kepti, nes visi jie skanus wub.gif ir sunku labai issirinkti ir nezinau nuo ko pradeti , ar cia papuosimus pirmiau ar lakstus kepti ir ttt....blush2.gif
einu toliau info ieskoti smile.gif

Atsakyti
O as medu uzkaitinu su zelatina istirpinta, ir citrinos rugstele. Visos pudros ir krakmolo nesuberiu, o paskui pamazu imaisau, kad nebutu perdaug. Alieju supilu iskart pilant zelatinos mase...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 31, 19:39)
O as medu uzkaitinu su zelatina istirpinta, ir citrinos rugstele. Visos pudros ir krakmolo nesuberiu, o paskui pamazu imaisau, kad nebutu perdaug. Alieju supilu iskart pilant zelatinos mase...

aisku kiekviena savo randa smile.gif
dar klausimas doh.gif
noriu antgaliuku ir ziuriu vienur raso apatini diametra, kitur ne g.gif o tai kaip man zinot ar i mano adapteri tiks ar jie ten standartas buna?
Atsakyti
[quote=ramune.v,2011 07 31, 18:02]
EIGA:
1. Vandeniu užpilti želatiną, palaikyti, ištirpinti
2. supilti kartu su medumi į krakmolo, cukraus pudros masę
3. Aliejus pilamas į jau užminkytą masę.

oi ziuriu jau parase ax.gif
o as noriu paklausti, kuo skiriasi formeles ir ispaudai g.gif man vis ite drugeliai neiseina is galvos lotuliukas.gif nu forma-viskas aisku, o su ispaudu gi irgi ne tik rasta ispausiu, galima gi isspausti drugeli ir po to lengvai rasteli ant jo, ar reik dvieju (formos drugeliui ir po to ispaudo rastui)?
[/quote
AS sios pirkau
user posted image
taip atrodo ant tortuko
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2011 02 09, 14:40)
DRUGELIAI
...kadangi buvo ne vieną kartą klausta, kaip pasidaro tie drugeliai ant tortų, tai šiandien darydama nutariau padaryti keletą foto, gal bus mergaitėms aiškiau...

iškočiojame plonai masę, šiuo atveju pastilažas lipdymui...tada imame įspaudą, įspaudžiame į masę, įspaudą pamirkau krakmole, krakmolo perteklių nukratau padaužydama į stalą (šiandien krakmolo neturėjau, tai naudojau cukraus pudrą, BET su krakmolu gaunasi geriau)...kai įsispaudžia įspaudas, masės likučiai nuo šonų turi lengvai atsiskirti, tada apverčiame įspaudą, pašaliname masės likučius ir pirštais perbraukiame įspaudo kontūrą. Išimame drugelį, pašaliname nereikalingas masės detales ir dedame džiūti...masė neturi būti per minkšta ar per kieta, reikia pasigaminti aukso viduriuką  4u.gif o kaip toliau puošti drugelį, tai jau Jūsų fantazijos reikalas, ar dėsit ūselius, ar spalvinsit sparnelius ir t.t. Džiovinimui naudokitės Jums patogiomis formomis ar kruopomis, aš prisitaikiau sūrelių dėkliukus ir ryžius smile.gif

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

sudžiūvusius drugelius lengva aisingu prilipdyti prie torto

user posted image

Šioje temoje neklausiama ir nekomentuojama, tam yra atskira tortų papuošimų tema 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 31 liepos 2011 - 18:49