[quote=ramune.v,2011 07 31, 18:02]
EIGA:
1. Vandeniu užpilti želatiną, palaikyti, ištirpinti
2. supilti kartu su medumi į krakmolo, cukraus pudros masę
3. Aliejus pilamas į jau užminkytą masę.
oi ziuriu jau parase

o as noriu paklausti, kuo skiriasi formeles ir ispaudai

man vis ite drugeliai neiseina is galvos

nu forma-viskas aisku, o su ispaudu gi irgi ne tik rasta ispausiu, galima gi isspausti drugeli ir po to lengvai rasteli ant jo, ar reik dvieju (formos drugeliui ir po to ispaudo rastui)?
[/quote
AS sios pirkau

taip atrodo ant tortuko
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2011 02 09, 14:40)
DRUGELIAI
...kadangi buvo ne vieną kartą klausta, kaip pasidaro tie drugeliai ant tortų, tai šiandien darydama nutariau padaryti keletą foto, gal bus mergaitėms aiškiau...
iškočiojame plonai masę, šiuo atveju pastilažas lipdymui...tada imame įspaudą, įspaudžiame į masę, įspaudą pamirkau krakmole, krakmolo perteklių nukratau padaužydama į stalą (šiandien krakmolo neturėjau, tai naudojau cukraus pudrą, BET su krakmolu gaunasi geriau)...kai įsispaudžia įspaudas, masės likučiai nuo šonų turi lengvai atsiskirti, tada apverčiame įspaudą, pašaliname masės likučius ir pirštais perbraukiame įspaudo kontūrą. Išimame drugelį, pašaliname nereikalingas masės detales ir dedame džiūti...masė neturi būti per minkšta ar per kieta, reikia pasigaminti aukso viduriuką

o kaip toliau puošti drugelį, tai jau Jūsų fantazijos reikalas, ar dėsit ūselius, ar spalvinsit sparnelius ir t.t. Džiovinimui naudokitės Jums patogiomis formomis ar kruopomis, aš prisitaikiau sūrelių dėkliukus ir ryžius
sudžiūvusius drugelius lengva aisingu prilipdyti prie torto
Šioje temoje neklausiama ir nekomentuojama, tam yra atskira tortų papuošimų tema