Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su šunimi į kitą šalį - 2

Sveiki.
Lapkriti norime parsigabenti du suaugusius sunis i Anglija, dokumentai sutvarkyti, tiksliau spalio menesi baigsis karantinas. Noriu kuo daugiau patarimu,nes kyla labai daug klausimu, informacijos daug,bet senos ir lengviau gal bus suprasti jei kas papasakosit is patirties,kas esat keliave automobiliu su sunimi i Anglija.
Idomu ar yra kokie reikalavimai kaip gabenti, ar galima tiesiog salone, ar reikia i narva, ar reikia dar kazkokiu papildomu leidimu ir pan dalyku...labai labai lauksiu informacijos is jau keliavusiu, is anksto labai labai dekoju! 4u.gif

***

Susijusios temos:
Naminių gyvūnėlių išsivežimas į užsienį.
Kelionė su šuniu: kaip ištveria, kaip elgiasi?
Atsakyti

As kelis kartus esu vaziavusi i abi puses. Jei jau visi dokumentai sutvarkyti tai tik belieka sulaukti tos dienos iki kol baigsis 6 men po kraujo paemimo tyrimui dienos ir pirmyn i kelione. Nera tikrai jau lengva keliauti. Su manim dar ir vaikas keliavo, tai suziureti visus tikrai nera lengva. Sunis geriausia laikyti bokse keliones metu ir uzdarytam narve, nes maza kas - ar netycia paliktos dureles ar tektu greitai stabdyti. Musu nieks niekur niekada nestabde, bet del saugumo turi buti uzdaryti saugiai. Kartais girdejau kad net mikrocipus sutikrina kur susistabde.
Beje, sunis geriausiai pratinti prie bokso jau is anksto kad nebutu jiems toks didelis stresas keliaujant. Is pradziu palikti atidaryta boksa kad galetu ilisti,islisti ir kad saugiai jaustusi.
Geriausia is Prancuzijos keltis tuneliu - tada suo lieka kartu su seimininku ir tokio didelio streso nebuna, o jei su keltu ir kai didelis keltas ir ne virsuj jei buna masina - siaubingas triuksmas buna ten apacioj.
Pries isvykstant is Lietuvos reikia apsilankyti pas veterinara kad pasiuka sutvarkytu- 24-48 valandos pries kertant siena turi buti irasai kad suo gavo vaistu nuo kirminu ir nuo erkiu. Ne visi vaistai pripazistami Anglijoje - geriausiai naudoti Drontal ir Frontline.
Kai jau busit pasienyje - jei keliausit tuneliu - pries vaziuojant per posta reikia is pradziu uzsukti i vet. kontrole (pasakys kur ji). Ten gali tekti palaukti keliolika minuciu. Jei viskas tvarkoje - duoda lipduka kuri reikia uzsiklijuoti masinos priekyje ant stiklo. Keliantis keltu - viska suziuri pravaziavus posta. (atskiras gyvunams). Bet kokiu atveju mato kad ir gyvunas keliauja ir pasakys viska. Tas lipdukas turi buti visa ta laika ant masinos kol neivaziuojat i Anglija.
Keltu bilietas vienam suniui kainuoja £15, tuneliu - £30.
Tik pasitikrinkit pries kelione ar tikrai mikrocipus imanoma nuskaityti kad nebutu problemu ir nereiktu grizti atgal. O daugiau jokiu leidimu nereikia. Beje, o kokie sunys? Tik reikia buti labai atsargiam kai sustosite pavaiksciot nes kartais visi vaziuoja belekaip.
Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(violetuxx @ 2011 07 29, 01:17)
As kelis kartus esu vaziavusi i abi puses. Jei jau visi dokumentai sutvarkyti tai tik belieka sulaukti tos dienos iki kol baigsis 6 men po kraujo paemimo tyrimui dienos


oi dekoju tau labai labai! na del narvo supratau,bet cia tik del saves,del saugumo reikia,siaip nereikalauja kad butinai suo turetu buti narve, ar taip supratau?

o daugiau labai dekui uz patarimus.
musu sunys bokseriai..ir irgi su vaiku vaziuosim.

labai dekoju dar karteli uz atsakymus, gal dar bus kas ka papasakos kur kas kam nutiko... smile.gif

o koki jus suni vezetes?

Atsakyti
gal kam teko su savo augintiniu automobiliu vykti i Airija? ar tikrina, kokių dokumentų ( be karantino ) reikalauja? galima ir i až.. 4u.gif
ir dar tas pats klausimas del Danijos, ar užtenka paso, skiepų po kurių praėjo 21d. ar reikalinga veterinaro pažyma? važiuoja katės, bet turbūt reikalavimai tie patys, kaip šunims.. g.gif bijau kažka praleist, tai noriu pasitikslinti pas tuos kurie jau buvo išvykę.. 4u.gif
Atsakyti
Keliaujat i Airija - visos taisykles galioja kaip ir i Anglija.
Pas mane prancuzu buldogai. Na, bokseris nera mazas suo. Jei jau bokse keliauti neiseina tai tada bent reiktu keliauti prisegtus petnesomis prie dirzo. Tik ne antkaklio. Ir del zmoniu saugumo, ir del sunu. Bent Anglijoje tai reikia kad suo butu saugus masinoje, negalima taip veziotis palaido laisvai lakstancio automobilyje. Manau kad ir visos keliones metu taip turi buti. Vokieciai taip pat labai ziuri.
Atsakyti
QUOTE(violetuxx @ 2011 07 29, 17:23)
Keliaujat i Airija - visos taisykles galioja kaip ir i Anglija.
Pas mane prancuzu buldogai. Na, bokseris nera mazas suo. Jei jau bokse keliauti neiseina tai tada bent reiktu keliauti prisegtus petnesomis prie dirzo. Tik ne antkaklio. Ir del zmoniu saugumo, ir del sunu. Bent Anglijoje tai reikia kad suo butu saugus masinoje, negalima taip veziotis palaido laisvai lakstancio automobilyje.  Manau kad ir visos keliones metu taip turi buti. Vokieciai taip pat labai ziuri.


labai dekoju,tada kazka sugalvosim. Jeigu iskils dar kokiu klausimeliu parasysiu. Kelione dar ne taip greit,gali kilti neaiskumu..
Atsakyti
mes keliavom syki jokiu bedu nebuvo bet mes is Uk su dviem sunimis........ tik sunim sokas manau kai juos cgae palieki smile.gif
Atsakyti
O gal kas patirties skraidinant turi? Labai idomu butu.
Atsakyti
violetuxx, na šaunuolė 4u.gif , kad taip aiškiai aprašei kelionę. Aš taip pergyvenu , kad tik viskas būtų gerai, kad tik ko nepamiršt padaryt, taip pat iškeliausim savo automobiliu su spaniele į Angliją.

Atsakyti
QUOTE(Paranormali @ 2011 07 31, 01:32)
mes keliavom syki jokiu bedu nebuvo bet mes is Uk su dviem sunimis........ tik sunim sokas manau kai juos cgae palieki smile.gif


o kokie sunys?ir kur laiket,narve? mes vis svarstom kaip cia reiks juos pritvirtint,du sunys,labai jau didelio narvo reiktu,masina nera labai jau didele...prasom daugiau papsakot apie savo keliones ypatumus ax.gif
Atsakyti
Geros naujienos smile.gif
As from 1st January next year (2012) there will be new rules for bringing domestic pets (dogs, cats & ferrets) to the UK (& also to Ireland, Sweden & Finland). The rules will bring all 4 countries into line with the rest of the European Union & EEA i.e. you will need a "PETS" pet passport & the appropriate rabies vaccination but you will not need either of the 2 blood tests or the additional 6 month wait, assuming that you're traveling from the EU or from an EU approved country. More details can be downloaded here:
http://www.defra.gov....o-uk110706.pdf

Atsakyti
Siaubas.. Kaip gaila, kad Norvegija neįeina į sąrašą. verysad.gif Įdomu, kodėl...
Atsakyti