Gardūs, špinatų praktiškai nesijaučia
Baltyminiai špinatų rutuliukai- saldūs
Receptas:
* 1 puodelis avinžirnių miltų
* 1 puodelis sojų miltų
* 1 puodelis migdolų miltų
* 100 g šviežių špinatų
* 1 valg. š. anakardžių sviesto ( galma dėti ir kitokį)
* 1 kiaušinis
* 1 valg.š. natūralaus medaus
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* 1/2 arbat. š. tarkuoto muskato
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 žiupsnis druskos
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180 ° C temperatūros.
Dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, išskyrus vanilinį cukrų.
Špinatus nuplauti, nusausinti ir peiliu smulkiai sukapoti.
Į dubenį sudėti sukapotus špinatus, įmušti kiaušinį, sudėti anakardžių sviestą, medų - viską gerai išminkyti.
Gautą masę pabarstyti vaniliniu cukrumi ir vėl minkyti iki vientisos masės.
Iš gautos masės suformuoti rutuliukus - jei tešla limpa prie rankų , tereikia šiek tiek sudrėkinti delnus šaltu vandeniu.
Rutuliukus sudėti ant kepimo skardos ir pastatyti kepti 15-20 minučių iki rutuliukai dailiai paruduos.
Skanaus
QUOTE(Skraido @ 2011 09 21, 16:37)
Gal ir pasiakartosiu, visos temos neskaiciau.
As tai su spinatais darau lietinius blynus pakepinti spinatus su svogunu ir siek tiek surio (galima ir be surio), druskos, pipiru ir vynioji i lietini
As tai su spinatais darau lietinius blynus pakepinti spinatus su svogunu ir siek tiek surio (galima ir be surio), druskos, pipiru ir vynioji i lietini
Aš ir lietinius taip darau, tik kepinant špinatus su svogūnais dar ir česnakų pridedų
QUOTE(abatumi @ 2010 04 21, 14:23)
O su šviežiais špinatais darau taip. Kadangi tai labai naudinga ir vitamininga daržovė, stengiuosi jų šviežių valgyti kuo daugiau, tik nepatinka, kad jie tarsi kažkiek sutraukia burnos gleivinę. Taigi nuplautus špinatus kartu su koteliais rankomis suplėšau rankomis kas porą cm, tada įpilu kokio nors saldaus jogurto, ir suplauku blenderiu. Va tada jau įmanoma valgyti ir dideliais kiekiais, ir net vaikui įsiūlyti
taip pat noriu įsiūlyti vaikams... o kokį jogurtą geriausiai naudoti?
Rikotos ir špinatų Flans'ai su staigmena viduje
Reikės:
* 8 kietai virti kiaušiniai ( mažesni)
* 6 suformuotų varškės rutuliukų ( 9 % riebumo)
* 450g šaldytų smulkintų špinatų
* 250g rikotos sūrio (tinka ir naminė)
* 3 kiaušiniai
* 100 ml pieno
* druska, pipirai
* gabaliukas smulkinto poro ( arba svogūno)
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180- 200°C.
Kietai išvirti kiaušinius, juos atvėsinti ir nulupti lukštą.
Iš varškės rankomis suformuoti 6 rutuliukus ( mažesnius nei graikiško riešuto dydžio).
Pilnai atšildyti špinatus, nusunkti susidariusį vandenį.
Rikotos sūrį išplakti su kiaušiniais, pienu, pagardinti druska ir pipirais.
Sudėti špinatus bei smulkintą porą. Viską gerai išmaišyti.
Į keksiukų kepimo formą ( aš naudojau keksiukų ir Cannelés kepimo formeles) truputį įdėti paruoštos rikotos/špinatų masės, į vidurį įstatyti po virtą kiaušinį ( 8 vnt. ) į likusias formeles - po 1 varškės rutuliuką.
Paviršių uždengti likusia flans'ų mase.
Pastatyti kepti 30 minučių. Išimti iš orkaitės, pilnai atvėsinti.
Patiekti su majonezu ir šviežiomis dražovių salotomis.
Skanaus
Reikės:
* 8 kietai virti kiaušiniai ( mažesni)
* 6 suformuotų varškės rutuliukų ( 9 % riebumo)
* 450g šaldytų smulkintų špinatų
* 250g rikotos sūrio (tinka ir naminė)
* 3 kiaušiniai
* 100 ml pieno
* druska, pipirai
* gabaliukas smulkinto poro ( arba svogūno)
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180- 200°C.
Kietai išvirti kiaušinius, juos atvėsinti ir nulupti lukštą.
Iš varškės rankomis suformuoti 6 rutuliukus ( mažesnius nei graikiško riešuto dydžio).
Pilnai atšildyti špinatus, nusunkti susidariusį vandenį.
Rikotos sūrį išplakti su kiaušiniais, pienu, pagardinti druska ir pipirais.
Sudėti špinatus bei smulkintą porą. Viską gerai išmaišyti.
Į keksiukų kepimo formą ( aš naudojau keksiukų ir Cannelés kepimo formeles) truputį įdėti paruoštos rikotos/špinatų masės, į vidurį įstatyti po virtą kiaušinį ( 8 vnt. ) į likusias formeles - po 1 varškės rutuliuką.
Paviršių uždengti likusia flans'ų mase.
Pastatyti kepti 30 minučių. Išimti iš orkaitės, pilnai atvėsinti.
Patiekti su majonezu ir šviežiomis dražovių salotomis.
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2011 07 01, 13:09)
mes rytais ir vakarais su MB geriame špinatų ir vaisių smoothie'čius :
Isbandysim.
QUOTE(Skraido @ 2011 09 21, 17:37)
As tai su spinatais darau lietinius blynus pakepinti spinatus su svogunu ir siek tiek surio (galima ir be surio), druskos, pipiru ir vynioji i lietini
Lygiai taip pat galima kolduniuku pasidaryt (darau be svogunu ir suris - mocarella).
Labai skanu i sriuba idet spinatu. Ir siaip i svieziu darzoviu salotas.
Lygiai taip pat galima kolduniuku pasidaryt (darau be svogunu ir suris - mocarella).
Labai skanu i sriuba idet spinatu. Ir siaip i svieziu darzoviu salotas.
Skamba puikiai.
O jau paskutinis
Irmulia, jus kaip visada, nepakartojama!
Pati siandien sukonstravau tokia neiprasta kiausiniene ; turejau virtu ryziu, dvi jau bevystancias paprikas, tad pirma pakepiau supjaustyta svoguna, tuomet suberiau supjaustytas tas dvi paprikas, kai suminkstejo, bet netapo kose (as cia alia kaip Beata, man patinka trasku ), suberiau ryzius, siek tiek dar pekepus suberiau dvi saujas susmulkintu spinatu ir gale imusiau tris kiausinius, truputi druskos, pipiro. Grazu, sveika ir skanu.
QUOTE(irmulia @ 2011 07 08, 08:52)
kaip sugundė
aš dar labai mėgstu spagečius grietinėlės ir špinatų padaže, niam