as kepiau pyraga su varske, radau darbstuoles zurnale recepta, nes niekaip neiveikem saldytu spinatu, na nelabai megstam, bet sis receptukas patiko vyrui ir sveciams
bandysiu prisimint, del va g tai galiu netiksliai parasyt.
reik 500 bemeiles sluoksniouotos teslos, ja iskocioji ir ikloji i tortine forma, pakepiau 10 min, tada spinatus pakepiname svieste su cesnakais, as juos sublenderiavau veliau, varske 300g sumaisom su 150-200ml grietines, i ja pagal skoni idedam druskos bei jei yra pageidavimas galima ir kitu prieskoniu. Tada tepam ant teslos spinatus, varske ir finale sluoksni tarkuoto olandisko surio, manau lyg nieko nepraleidau. kepiau 15-20 minuciu 180 laipsniu orkaitej, skanesnis karstas
Verdu spinatu sriubyte:
Vistienos sultini isverdu (laura lapu ir pipiriukus dedu), pakepinu morka, svoguna -i sultini, tada bulvyciu idedu, tada spinatu (emiau saldytus), virtus kiausinius supjaustytus stambokai ir vistienos mesytes is sultinio. Valgome su grietine
Labai paprasta, bet kaip skanu
Vistienos sultini isverdu (laura lapu ir pipiriukus dedu), pakepinu morka, svoguna -i sultini, tada bulvyciu idedu, tada spinatu (emiau saldytus), virtus kiausinius supjaustytus stambokai ir vistienos mesytes is sultinio. Valgome su grietine


Sveikutes, vaisinu jus Peliukishka Quesadilla


nu laaabai skanu. tik dariau savaik turputuka.
Padazas - adzika, pomidoru padazas, majonezas, cesnakas.
Idaras - paprika, sampinjonai spinatai, melynas svogunas, pomidoras, suris ir desrele (neturejau mesos, siaip gali buti bet kokia mesa)
o kaip daro paciau youtube iki receptu psl kaip linukas daro

QUOTE(pelytte @ 2010 02 28, 14:38)
Sveikutes, vaisinu jus Peliukishka Quesadilla

nu laaabai skanu. tik dariau savaik turputuka.
Padazas - adzika, pomidoru padazas, majonezas, cesnakas.
Idaras - paprika, sampinjonai spinatai, melynas svogunas, pomidoras, suris ir desrele (neturejau mesos, siaip gali buti bet kokia mesa)
o kaip daro paciau youtube iki receptu psl kaip linukas daro


nu laaabai skanu. tik dariau savaik turputuka.
Padazas - adzika, pomidoru padazas, majonezas, cesnakas.
Idaras - paprika, sampinjonai spinatai, melynas svogunas, pomidoras, suris ir desrele (neturejau mesos, siaip gali buti bet kokia mesa)
o kaip daro paciau youtube iki receptu psl kaip linukas daro

labai skaniai atrodo



QUOTE(pelytte @ 2010 02 28, 14:38)
Sveikutes, vaisinu jus Peliukishka Quesadilla
nu laaabai skanu. tik dariau savaik turputuka.
Padazas - adzika, pomidoru padazas, majonezas, cesnakas.
Idaras - paprika, sampinjonai spinatai, melynas svogunas, pomidoras, suris ir desrele (neturejau mesos, siaip gali buti bet kokia mesa)
o kaip daro paciau youtube iki receptu psl kaip linukas daro

nu laaabai skanu. tik dariau savaik turputuka.
Padazas - adzika, pomidoru padazas, majonezas, cesnakas.
Idaras - paprika, sampinjonai spinatai, melynas svogunas, pomidoras, suris ir desrele (neturejau mesos, siaip gali buti bet kokia mesa)
o kaip daro paciau youtube iki receptu psl kaip linukas daro

Labai skanus patiekalas. Išbandžiau ir labai patiko. Dėkoju, pelytte, už receptą

mano dabar topinis špinatų patiekalas šis:

Himalajų ekspresas
2 valgytojams
400 g špinatų
10 g šviežio imbiero
10 g čili pipirų pastos Sambal oleak
300 g kokosų pieno
150 g virtų basmati ryžių
šviežios kalendros lapelių
kedro riešutų
druskos
* Mano pastabos: ėmiau 200 g špinatų, 1 skardinę kokosų pieno, o vietoj Sambal oleak sutryniau blenderiu vieną nemažą čili pipirą su sėklytėmis. Kartu su čili pipiru į blenderį keliavo ir imbieras. O toliau - viskas pagal receptą.
Imbierą nuvalykite ir susmulkinkite, špinatus ir kalendras kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
Į gilią keptuvę pilkite kokoso pieną, sudėkite smulkintą imbierą, trintų čili pipirų pastą Sambal oleak ir užvirkite. Kokoso pienui užvirus, sudėkite špinatus, pasūdykite ir troškinkite 3-4 min. Kol špinatai troškinasi, sausoje keptuvėje pakepinkite kedro riešutus.
Troškintus špinatus sudėkite į dubenėlį, pabarstykite kepintais kedrų riešutais ir kalendrų lapeliais. Patiekite su virtais ryžiais.

Himalajų ekspresas
2 valgytojams
400 g špinatų
10 g šviežio imbiero
10 g čili pipirų pastos Sambal oleak
300 g kokosų pieno
150 g virtų basmati ryžių
šviežios kalendros lapelių
kedro riešutų
druskos
* Mano pastabos: ėmiau 200 g špinatų, 1 skardinę kokosų pieno, o vietoj Sambal oleak sutryniau blenderiu vieną nemažą čili pipirą su sėklytėmis. Kartu su čili pipiru į blenderį keliavo ir imbieras. O toliau - viskas pagal receptą.
Imbierą nuvalykite ir susmulkinkite, špinatus ir kalendras kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite.
Į gilią keptuvę pilkite kokoso pieną, sudėkite smulkintą imbierą, trintų čili pipirų pastą Sambal oleak ir užvirkite. Kokoso pienui užvirus, sudėkite špinatus, pasūdykite ir troškinkite 3-4 min. Kol špinatai troškinasi, sausoje keptuvėje pakepinkite kedro riešutus.
Troškintus špinatus sudėkite į dubenėlį, pabarstykite kepintais kedrų riešutais ir kalendrų lapeliais. Patiekite su virtais ryžiais.
Alexxandra> receptas labai idomus
isduokit paslapti kur pirkot kedru riesutus? kazkaip tarp riesutu nemaciau


QUOTE(Berazume @ 2010 03 09, 10:14)
Alexxandra> receptas labai idomus
isduokit paslapti kur pirkot kedru riesutus? kazkaip tarp riesutu nemaciau 


Paskutinį kartą - "norfoj". Gamintojas "Alvo". Kaina - 4,99 LT
QUOTE(alexxandra @ 2010 03 09, 08:17)
Ir patiekalas, neabejoju, skanus, bet nuotrauka kokia grazi

QUOTE(Ievamul @ 2009 08 04, 18:07)
Greitai perauga. Yra kita rusis - naujosios zelandijos spinatai. Sie letai dygsta, bet sudyge laikosi ilgiau nei paprasti 

Kažna kur tokių gauti?

pamaniau inete rasiu ir atsisiūsiu paštu, pagooglinau ir neradau...

man tai megstamiausios spinatu ir ryziu salotos.
Virti paprasti, arba plikyti ir laukiniai ryziai (mazdaug 1:1)
Spinatai
cesnakas
aliejus
prieskoniai salotoms (arba druskyte, siek tiek rugsteles)
I isvirtus ir atvesusius ryzius sudedu supjaustytus spinatus, ispaudziu cesnako, idedu prieskoniuku ir aliejaus. Jeigu prieskoniu neturiu, tada dedu siek tiek pipiru, druskos ir rugsteles.
Mama si recepta patobulino pridedama svieziu agurku - irgi labai skanu.
Virti paprasti, arba plikyti ir laukiniai ryziai (mazdaug 1:1)
Spinatai
cesnakas
aliejus
prieskoniai salotoms (arba druskyte, siek tiek rugsteles)
I isvirtus ir atvesusius ryzius sudedu supjaustytus spinatus, ispaudziu cesnako, idedu prieskoniuku ir aliejaus. Jeigu prieskoniu neturiu, tada dedu siek tiek pipiru, druskos ir rugsteles.
Mama si recepta patobulino pridedama svieziu agurku - irgi labai skanu.
