
120g sviesto
200g sausainių (aš naudoju selga)
16g žalatinos(naudoju oetker)
500g maskarponės sūrio
200g jogurto
120g cukraus
400g grietinėlės ( naudoju rama plakimui ir plakti tik šaltą, o tai šilta susiplaks įsviestą))
1 citrinos sultys
sausainius sutrupinti ir sumaišyti suišlydytu sviestu, masę supilti į tortinę išklotą kepimo popieriumi,stipriai suspausti ir 30 min padėti į šaldytuvą. žalatiną apmerkti apelsinų sultyse.sūrį, cukrų, jogurtą , citrinos sultis sumaišyti, maišant supilti plona srovele ištirpintą žalatiną( žalatiną dėti į dubenėlį su karštu vandeniu arba ištirpdyti mikrobangėje) ir dėti į šaldytuvą.kai pradės stingti supilti standžiai išplaktą grietinėlę ir supilti ant sausainių pagrino, viršų sušiaušti šakute, puošti braškėmis ir mėtų lapeliais arba kaip fantazija leidžia


p.s. aš dedu 250g maskarponės sūrio ir 250g mūsų švelnioji varškė, jogurto galima visai nedėti. cukrų, citrinos sultis dėti pagal skonį, dedant ragauti.
pandykit daryti, tikrai pavyks, gaivus, skanus torčiukas

taip atrodė mano tortukas

http://public.fotki....a/dscf3095.html

Gimė 4000g 57 cm

Gimė 2840 g 44 cm