Labas! Norejau Jusu paklaust, ar perskaiciusios recepta randate visus ingredientus parduotuveje? As pavyzdziui esu zurnaluose ir knygose radusi daug tortu receptu kur reikia nesudytu pistaciju arba torto glazuros (zalivka dlia torta), arba kukuruzu sirupo? na zinoma, kad pistacijas galima pakeist kuo kitu, o ta glazura zele, bet vistiek norisi kartais pagal originalu recepta pagamint! Ypac kai paraso "pistacijos suteikia siam pyragui ypatinga skoni... " O ta glazura galima uzpilt ir kiviais papuosta torta, uztat ir parupo ji man! O kiek tik vaiksciojau nei Hiper Rimi, nei Maximoj nemaciau, dar ir pardaveju klausiau, o jos tik peciais guztelejo... Butu malonu jei pasidalintumet savo patirtim siuo klausimu!
Glazura tortui tikrai maciau. Ji buna tokiuose popieriniuose pakuciuose kaip ir zele. Maximoj tai guli salia tortu papuosimu O va nesudytu pistaciju turbut niekur nemaciau. As pati tortui kazkada iskojau konservuotu kastonu Toks paieskos azartas buvo apemes Taip ir neradau.
Bet ar ten glazura skaidri kaip zele ar sokoladine, riesutine ir pan? O kastonu maciau Hiper Rimi Savanoriu pr. tik ne konservuotu, o vakuume, bet gerai kokiam alkoholyje palaikius, gal "uzsimarinuotu"?
Kukuruzu syrupo ragavau Amerikoje. Super Skonio nepamirsiu niekad. Bet Lietuvoje kad ir kiek ziurejau niekur nemaciau, nors ten jis labai paplites, zmones paprasciausiai ji pilasi ant blynu
turbut ne kukuruzu, o klevu sirupa valgei amerikoje. as ji zinau, labai skanus, bet pirkti ner.. tik ritos sleptuvej prie blynu duodavo.
QUOTE (smike @ 2004 06 20, 12:44) |
Bet ar ten glazura skaidri kaip zele ar sokoladine, riesutine ir pan? O kastonu maciau Hiper Rimi Savanoriu pr. tik ne konservuotu, o vakuume, bet gerai kokiam alkoholyje palaikius, gal "uzsimarinuotu"? |
Aš tos glazūros nebandžiau, bet žinau, kad paveiksliukas ant įpakavimo buvo.
Ačiū už informaciją apie kaštonus, bet jau net nebepamenu, ką iš jų norėjau daryt
Konservuotu kastonu maciau Rimi fabijoniskese
QUOTE(Vusia @ 2006 08 01, 12:17)
Konservuotu kastonu maciau Rimi fabijoniskese
Ir IKI yra egzotinių produktų lentynoje. Gal dabar jau atsirado tų kaštonų daugiau, kliopa jų prieš pora metų ieškojo
QUOTE(bea @ 2004 06 20, 13:14)
turbut ne kukuruzu, o klevu sirupa valgei amerikoje. as ji zinau, labai skanus, bet pirkti ner.. tik ritos sleptuvej prie blynu duodavo.
čia jis, rodos, "maple" vadinamas aij, nieko ypatingo... kai restorane dirbau, virtuvėje dėžėmis stovėdavo, bet mieliau rinkdavausi pakelius su skystu medum ar braškių džemu
Glazūras šokolado, braškių skonio gamina daniske sugar, ieškok Norfoj, prie cukraus pudros, Rimi kur vanilinis cukrus, mielės , kisieliai, yra vokiškų ir lenkiškų glazūrų. Jei skaidrus -tai cukraus žėlė, vėl gi dasiske sugar daro prie glazūrų stovi. Klevų sirupą atrodo galima pirkti. Viena forumietė minėjo firmą. Jei kas važiuoja į Lenkiją iš ten daug ką galima atsivežti.Šiaip Akropolyje ir Rimi jau daug ko galima rasti. Akropolyje yra atskiras stendas kinietiškai, japoniškai ir indiškai virtuvei su prieskoniais ir priedais.
Panašu, kad tema prieš porą metų užvesta, dabar jau viskas kitaip, bet kai kurių produktų iš tikrųjų sunku rasti. Kad ir sojos padažo kinietiško ne šviesaus. Kaip dingo, taip dingo gerieji padažai. Dabar tik mažuose buteliukuose likę ir brangūs arba šviesūs
O as pries pora metu Klaipedos maximoj prisipirkau visokiu egzotisku Santa Marios prieskoniu, o dabar jau senokai pasibaige ir niekur ju neberandu taip ir stovi tusti buteliukai, su viltim, kad gal kada nors rasiu papildymu... Arba pavyzdziui daug kur laidose mini kazkoki ceresa, bet as jo niekur nerandu ir net neisivaizduoju, kas tai per prieskonis