Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

Pirma tema


Tęsiam essen.gif


QUOTE(irmulia @ 2011 07 31, 15:42)
aišku, daugelyje kulinarinių blogų panašus receptas išbandytas ( iš vieno jų ir pati nusižiūrėjau bei išbandžiau )

600 ml grietinėlės

indelis saldinto kondensuoto pieno

sausainių "Petit Beure" ( ar kitokių , pvz. selga)

ir tarkuoto šokolado, riešutų ar kit. pagal skonį

grietinėlę išplakti iki standžių putų , sumaišyti su kondensuotu pienu ( ledų pagrindas paruoštas, realiai galima ir tokius šaldyti šaldiklyje ir valgyti ) tada į masę suberti tarkuotą šokoladą, riešutus ir pan.- išmaišyti.

plastininę su dangčių dėžutės ( aš būtent tokią naudojau šiems ledams) dugną iškloti maistine plėvele ( taip bus lengviau iššimti sušalusius ledus) sudėti sausanius , ant jų sukrėsti paruoštą ledų masę, ant masės viršaus sudėti sausainius (tokia pačia tvarka kiap ir ant dugno suklotus) ir uždaryti dėžute dangčiu. Pastatyti į šaldinklį visai nakčiai. Kitą dieną jau galima ragauti


dar mąstau, kad ledų pagrindo (plakta grietinėlė+kondensuotas pienas) masę galima būtų nuspalvoti - tada gausis spalvoti ledai biggrin.gif pvz. įmaišyti ištirpinto šokolado ir padaryti "zebro" ledus sluoksniuojant bigsmile.gif arba kokius "marmurinius" bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 07 31, 15:44)
Jofky, gal gali parasyti gaminimo eiga please? As zalia sitam procese... 


Eiga paprasta, Rududu sudėjau į indą su trupučiu pienu, tą indą ant karšto vandens, kas pašiltu, suminkštėtu ir susimaišaytu į vientisą mase, pastoviai maišiau ir vis dapildavau pieno. Po to cukraus pagal skonį, plaktą grietinelę ir į ledainę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2011 07 31, 15:06)
Eiga paprasta, Rududu sudėjau į indą su trupučiu pienu, tą indą ant karšto vandens, kas pašiltu, suminkštėtu ir susimaišaytu į vientisą mase, pastoviai maišiau ir vis dapildavau pieno. Po to cukraus pagal skonį, plaktą grietinelę ir į ledainę  4u.gif



Aciu! Na as ledaines neturiu, tai bandysiu su permaisymais... Gal nesustings i viena gabala unsure.gif
Atsakyti
hihihi.gif niu "žalia" nesijaučiu šiame procese (ir čia ne mano rašyta žinutė tongue.gif ) bet vis tiek ačiū mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Angel*ina @ 2011 07 31, 16:25)
Aciu! Na as ledaines neturiu, tai bandysiu su permaisymais... Gal nesustings i viena gabala  unsure.gif


jei vis permaišysi kas kažkiek laiko - tai tikrai viskas bus ok mirksiukas.gif


teko gaminti pieniškus ledus ( niu bet ten ir masė gavosi labai skysta doh.gif ) tai tokios konsistencijos masė (skystymėlis) tikrai sušąlo į ledo gabalą mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jofky @ 2011 07 31, 16:06)
...Po to cukraus pagal skonį, plaktą grietinelę ir į ledainę  4u.gif


tai čia kaip karameliniai ledai turėtų gautis? super - bandysim thumbup.gif

tik kam dar papildomai cukraus berti g.gif - juk ir taip labai saldu bus? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 07 31, 16:38)
hihihi.gif niu "žalia" nesijaučiu šiame procese  (ir čia ne mano rašyta žinutė  tongue.gif ) bet vis tiek ačiū  mirksiukas.gif
Papildyta:
jei vis permaišysi kas kažkiek laiko - tai tikrai viskas bus ok mirksiukas.gif 
teko gaminti pieniškus ledus ( niu bet ten ir masė gavosi labai skysta  doh.gif ) tai tokios konsistencijos masė (skystymėlis) tikrai sušąlo į ledo gabalą  mirksiukas.gif
Papildyta:
tai čia kaip karameliniai ledai turėtų gautis? super - bandysim  thumbup.gif

tik kam dar papildomai cukraus berti  g.gif  - juk  ir taip labai saldu bus?  mirksiukas.gif


Jau ankstesneij temoj rašiau, kad dėl savęs cukraus tikrai nebūčiau daugiau dėjusi, bet vaikai rėkė kad jiems nepakankamai saldu cool.gif teko įdėt, bet nedaug 4u.gif Svarbiausia jie matė kad dėjau, o toliau suveikė "placebo" metodas biggrin.gif
Atsakyti
Noriu paklausti pas profes, ar labai svarbu yra naudoti pacia riebiausia grietinele (35%) ir riebu piena (3.5%)? Ar nuo to priklauso "nesusalimas i viena gabala", ar kaip? Girdejau, kad riebalas neleidzia sustingti, gal del to?
Vakar dariau ledus, tik naudojau 15% grietinele ir 1.5% piena.. Permaisinejau keleta kartu, bet siandien vistiek jauciasi biski ala sustingimas i gabala ir ledo kristaliukai burnoj... Ar cia del mazesnio riebumo produktu? Nors labai skanus gavosi blush2.gif
Nors gal pries patiekiant reiktu tiesiog palaikyti truputi saldytuve g.gif
Atsakyti
QUOTE(Angel*ina @ 2011 07 31, 16:25)
Aciu! Na as ledaines neturiu, tai bandysiu su permaisymais... Gal nesustings i viena gabala  unsure.gif


Sveikos, aš taip pat ledainės neturiu. O kas per permaišymai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Pavasarė* @ 2011 08 03, 08:40)
Sveikos, aš taip pat ledainės neturiu. O kas per permaišymai  blush2.gif


Na kas pusvalandi reikia istraukti ledu mase ir perplakti su mikseriu arba gerai permaisyti su saukstu. Ir taip kokius 3-4 kartus.
Atsakyti
turiu puse arbūzo ir noriu iš jo pagaminti ledus gal kuri gerą,laiko patikrintą receptą pasiūlysite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 08 08, 18:04)
turiu puse arbūzo ir noriu iš jo pagaminti ledus gal kuri gerą,laiko patikrintą receptą pasiūlysite 4u.gif


4 porcijoms prireiks:
400 ml arbūzo minkštimo be sėklyčių;
50 g cukraus;
1,5 šaukšto citrinos sulčių;
100 ml pieno;
šaukšto želatinos.
Karštame vandenyje išbrinkinkite želatiną ir atvėsinkite. Arbūzo minkštimą sutrinkite blenderiu į tyrę. Įmaišykite cukrų su citrinos sultimis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Po pusvalandžio išimkite, nuolat maišydami supilkite pieną ir želatiną. Gautą tyrę pilkite į ledų aparatą, leiskite jam suktis 30 minučių. Po to ledus išimkite ir pabaikite šerbeto gamybą šaldymu kameroje. Jei neturite ledų gaminimo aparato, arbūzų tyrę supilkite į indą ir padėkite į kamerą, kol sušals, tik nepamirškite kas pusvalandį vis permaišyti masės, kad ji nesušaltų į vientisą gabalą.

arba dar toks:


Arbūzo minkštimo be sėklyčių
citrinos sulčių
Auksaspalvio sirupo



Arbūzo minkštimą sudėti į indelį ir palikti kameroje per naktį. Tada suledėjusį arbūzą, citrinos sultis (kiekis priklauso nuo jūsų skonio) ir sirupą sutrinti sulkintuvu ar išplakti plakikliu. Šerbetas paruoštas!
Jį galima gardinti (aplieti) vermutu, tekila, šviesiu romu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onute33: 08 rugpjūčio 2011 - 19:43
ką gi, išbandžiau tą variantą ( ledai sausainyje) tik su virtu kondensuotu pienu ax.gif sakyčiau visai neblogai gavosi bigsmile.gif

kiek vėliau mestėlsiu keletą foto su tikslesniu receptuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(onute33 @ 2011 08 08, 20:33)
4 porcijoms prireiks:
400 ml arbūzo minkštimo be sėklyčių;
50 g cukraus;
1,5 šaukšto citrinos sulčių;
100 ml pieno;


o kuom pieną galima būtų pakeisti,nemėgstu pieno blush2.gif wacko.gif
Atsakyti