Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

Sveikutes, prisijungiu i ledu tema smile.gif


Radau si rcepteli Laimos zurnale, man jis labai patiko tai galvoju parasysiu ir cia.


Avokadu ledai

200g rudo cukraus
1 sitrinos sultys ir zievele
1 zaliosios citrinos sultys ir zievele
2 vanilines ankstys arba 2 saukstai vanilinio acto (naminio ne sintetinio)
4 avokadu
500ml riebaus pienos

Vanilines ankstis perpjauti isimti atskirti seklas ir viska sudeti i dubeneli, supilti taip pat citrinu sultis ir sudeti citrinu zieveles(as dejau smulkiai pjaustytas, galima gal ir nutarkuoti) ir cukru sudeti, pakaitinti iki uzvirimo ir paskui ant mazos ugneles kol prades tirsteti, panasu i sirupa. Atausinti, perpilus i kita inda. Isimti vaniliniu ankstis ir seklas.
Avokadus nulupti, sutrinti (su blenderiu tryniau ) supilti piena ir ismaisyti. Gaunsi tirsta zalia mase. I ja supilti sirupa ir dar karteli ismaisyti. Deti i saldikli min 5 val. kas pusvaland permaisyt. Arba i ledu masinele. Skonis superinis smile.gif

Galvoju kita kart darysiu su graikiniais riesutais, patirpinsiu dali pieno su cukrum ir sudesiu pakepintus riesutus kad apsiveltu smile.gif Manau turetu irgi gerai gautusi. Dar cia labai tiktu su pistacijom ledus daryt, tik reik rasti nesudytu pistaciju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adrijana @ 2011 08 09, 14:47)
....Dar cia labai tiktu su pistacijom ledus daryt, tik reik rasti nesudytu pistaciju  g.gif


nesūdytas galima iš tų pačių sūdytų pasiruošti : nuimti kietus kiautelius ir užpilti verdančiu vandeniu, tada nulupti luobelę ( kuri ir yra sūri) , ir perplauti šaltu vandeniu - štai ir nesūdytos pistacijos mirksiukas.gif
Atsakyti
Noriu pasidaryti kokiu vaniliniu ledu, kad ir mazam vaikui galeciau duoti, kad kokie sveikesn butu, be zaliu kiausiniu, tai pienas su grietinele? Gal zinot koki tikslu, isbandyta ir gera recepta? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2011 08 10, 14:27)
Noriu pasidaryti kokiu vaniliniu ledu, kad ir mazam vaikui galeciau duoti, kad kokie sveikesn butu, be zaliu kiausiniu, tai pienas su grietinele? Gal zinot koki tikslu, isbandyta ir gera recepta? 4u.gif


http://aj-receptai.b...niai-ledai.html
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2011 08 10, 14:39)

Aciu 4u.gif Rieboki atrodo, bet turbut del to ir skanus biggrin.gif Esu darius is pieno, tai gavosi labai kieti, nors ir su ledu masina dariau, turbut ir truko grietineles g.gif O jei perpus su jogurtu maisyti kazin g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2011 08 10, 14:45)
Aciu 4u.gif Rieboki atrodo, bet turbut del to ir skanus biggrin.gif Esu darius is pieno, tai gavosi labai kieti, nors ir su ledu masina dariau, turbut ir truko grietineles g.gif O jei perpus su jogurtu maisyti kazin g.gif


tai galite dėti tik kūdą grietinėlę
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 08 09, 15:41)
nesūdytas galima iš tų pačių sūdytų pasiruošti : nuimti kietus kiautelius ir užpilti verdančiu vandeniu, tada nulupti luobelę ( kuri ir yra sūri) , ir perplauti šaltu vandeniu - štai ir nesūdytos pistacijos  mirksiukas.gif




Dekui uz patarima mirksiukas.gif
Atsakyti
Ledai sausainyje : karamelė + juodas šokoladas

user posted image

Receptas:

* 1, 5 pok. ( 270-300 g ) sausainių petit beurre
* 550 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 50 g grietinėlės ( 35-36 % riebumo)
* 1 indelio Rududu ( virtas saldintas kondensuotas pienas)
* 100 g juodo šokolado

* plastikinio indo su dangčiu šaldymui
* maistinės plėvelės

Plastikinį indą iškloti maistine plėvele ( vėliau taip bus paprasčiau išimti ledus) ir ant dugno sudėti sausainius ( jei reikia apipjaustyti, kad dailiai tilptų į indą).

Rududu išimti iš skardinės, sudėti į kaitinimo indą užpilti 50 g grietinėlės (galima keisti į mažiau riebią arba pieną) ir ant mažos ugnies vis pamaišant kaitinti , iki rududu masė suminkštės iki grietinės tirštumo ar net skysčiau.

Palikti pilnai atvėsti.

Juodo šokolado plytelę sukapoti smulkiais gabaliukais.

Kol vėsta rududu masė, giliame inde išplakti 550 gr šaltą grietinėlę iki standžių putų, supilti atvėsusią rududu masę, suberti smulkiai kapotą juodą šokoladą ir viską gerai permaišyti.

Paruoštą ledų masę sukrėsti ant šaldymo dugne suklotų sausainių, išlyginti paviršių , ant ledų masės viršaus ta pačia tvarka sukloti likusius paruoštus sausainius.

Užlenkti maistinės plėvelės kraštus, uždengti dangčiu ir dėžutę pastatyti šaltai ( į šaldiklį) visai nakčiai.

Ragauti kitą dieną , supjaustant gabaliukais - čia patogu, nes išeina lygios porcijos ( ir sakyčiau nemažos) .

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 08 14, 18:35)


su ledų aparatu gaminai?Jeigu neturi tai kaip tada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamytė23: 14 rugpjūčio 2011 - 18:53
QUOTE(mamytė23 @ 2011 08 14, 19:49)
su ledų aparatu gaminai?Jeigu neturi tai kaip tada?


blink.gif blink.gif taigi, kad nereikia čia jokio ledų aparato lotuliukas.gif , jei jau gaminu su ledų aparatu, tai taip ir ir parašau tongue.gif

taigi , aiškiai recepte visa eiga parašyta : suplaki giretinėlę, įmaišai rududu, gautą masę sudedi ant sausainių, užkloji kitais sausainiais- ir į šaldiklį - kitą dieną ragauji . Viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 08 15, 13:38)
blink.gif  blink.gif  taigi, kad nereikia čia jokio ledų aparato lotuliukas.gif , jei jau gaminu su ledų aparatu, tai taip ir ir parašau  tongue.gif 

taigi , aiškiai recepte visa eiga parašyta : suplaki giretinėlę, įmaišai rududu, gautą masę sudedi ant sausainių, užkloji kitais sausainiais- ir į šaldiklį - kitą dieną ragauji . Viskas  thumbup.gif


paskui radau daugiau receptų ir jau susikūriau savo tongue.gif šiandien gaminsiu bigsmile.gif
Atsakyti
labai pagirtina bigsmile.gif , tai nekantriai lauksim rezultatų mirksiukas.gif o dar geriau su foto thumbup.gif
Atsakyti