Įkraunama...
Įkraunama...

Ledai - (naminiai) , 2 tema

QUOTE(agee @ 2015 06 03, 16:47)
Ledai šaldiklyje pas mus ilgai neužsiguli smile.gif
darydavau pagal šį receptą:
400 ml grietinėlės 35 proc.
260 g sutirštinto pieno su cukrumi.
Grietinėlę išplakti iki standumo ir tuomet sumaišyti su kondensuotu pienu.
Aš darydavau tuos ledus su sausainiais: formos dugną išklodavau sausainiais(tais paprastais, ale Gaidelis), tuomet pildavau ledų masę, ir ant viršaus vėl sausainius išdėliodavau.


O jus poto pjaustot tą pyragą?

Padariau šiandien pagal šį receptą, bet be sausainių. Šiaip sudėjau į puodukus.
Per saldu gavosi. Gal reikėjo citrinų rūgšties įdėti... Trūksta valgant kažko.. g.gif
Atsakyti
Taip, pjaudavom gabalėliais ir valgydavom rankose laikydami. Dėl saldumo, tai tiesa, saldoki gaunasi, bet mums tikdavo.
Nuo praėjusių metų nebegaminau šių ledų, nes gavau ledų gaminimo aparatą, tai kitokių, "lengvesnių" gamindavau.
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2015 06 10, 09:42)
Taip, pjaudavom gabalėliais ir valgydavom rankose laikydami. Dėl saldumo, tai tiesa, saldoki gaunasi, bet mums tikdavo.
Nuo praėjusių metų nebegaminau šių ledų, nes gavau ledų gaminimo aparatą, tai kitokių, "lengvesnių" gamindavau.


Receptus galit parašyti? blush2.gif
Gal tinka ir gaminimui be aparato.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2015 06 09, 20:29)
Padariau šiandien pagal šį receptą, bet be sausainių. Šiaip sudėjau į puodukus.
Per saldu gavosi. Gal reikėjo citrinų rūgšties įdėti... Trūksta valgant kažko..  g.gif

Dariau viena karta siuos ledus. Tikrai per saldus, seimyna sake daugiau nebedaryti. Vat serbetus su mielu noru kerta, net ausys linksi. Darau su Bio jogurtu ir naminem vynuogiu sultim arba trintom uogom.
Atsakyti
Recepto konkretaus nėra, net produktų kiekius kaskart vis kitokius dėjau:
Trintos braškės arba kitokios uogos
Natūralus jogurtas
Plakta grietinėlė
Kondensuotas pienas (saldumui)

Kartais darydavai be grietinėlės, tai tokie neriebūs gaudavosi.

Man labai skanūs - valgydavom ką tik pagamitus, kol dar minkšti.
Papildyta:
Dėl grietinėlės ir kondensuoto pieno ledų - saldumą manau galima reguliuoti dedant mažiau kondensuoto pieno. Bet riebūs vis vien lieka.

Atsakyti
Bandziau daryti ledus is mango ir banano, pradziai pernakt uzsaldziau abu vaisius (neluptus), ryte isemiau, nulupau, sublenderiavau, pyliau siek tiek kokosu pieno ir uzsaldziau. Gavosi be leduku, ne serbetas, o tirstesni, man labai skanus. Nera labai saldus kaip parduotuviniai, bet galima turbut butu pridet datuliu prie to derinio smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif labai noriu pabandyti sušaldytų bananų ledus, bet bijau paprastu blenderiu (kokteiline) trinti. Ar nesugadinsiu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Caridian @ 2015 07 20, 12:54)
Bandziau daryti ledus is mango ir banano, pradziai pernakt uzsaldziau abu vaisius (neluptus), ryte isemiau, nulupau, sublenderiavau, pyliau siek tiek kokosu pieno ir uzsaldziau. Gavosi be leduku, ne serbetas, o tirstesni, man labai skanus. Nera labai saldus kaip parduotuviniai, bet galima turbut butu pridet datuliu prie to derinio smile.gif



o kaip pavyko nulupti manga susalusi?
as isivaizduoju kad sunkiai g.gif
Papildyta:
QUOTE(beibikas @ 2015 06 01, 09:32)
Sveikos ,

Ka negerai darau, kad be galo skanus ledai susalo turedami smulkius ledukus (ale snaigutes, nezinau kaip paaiskinti).

dekui  4u.gif



tokius ledus jei darote rankiniu budu, reikia gerai ismaisyti kas pusvalandi. geriausiai susaldyti vaisius is kuriu darysit, tada sumalti, deti pieno ar ko ten dedat. ikisti I kamera pusvalndziui, tada nespeja sulediet, tada vel po pusvalandzio. bet labia gerai ismaisyti. kuo toliau dedu ilgesniam laikui. gaunasi kaip tikri parduotuviniai!
Papildyta:
QUOTE(agee @ 2015 06 03, 15:47)
Ledai šaldiklyje pas mus ilgai neužsiguli smile.gif



bet siaip idomu kaip ilgai gali stoveti ledai is pieno/jogurto saldykly?

Papildyta:
QUOTE(agee @ 2015 06 03, 09:28)
Esu dariusi pagal 1 ir 2 receptus. Gaunasi normalūs ledai. Bananinius valgėm iš karto, į šaldiklį atgal nebedėjom. O grietinėlės ir saldinto sutirštinto pieno ledai gaunasi be jokių ledo kristaliukų - kaip tikri ledai, tik saldūs ir riebūs smile.gif



bananiniai ledai gaunasi nelabai grazioso pilksvos spalvos..(na ir patys banana pastoveje saldikli irgi igauna tokia splava)
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2015 06 01, 13:31)
Reikia kuo daugiau kartų permaišyti,kad būtų mažesni ledukai.Su aparatu maišant jų nelieka.



Sveikos ledų gamintojos 4u.gif Dariau aš tuos ledus rankiniu būdu, tai tų ledų kristalų daug doh.gif Užsimaniau aparato ir noriu paklausti: ar pasiteisino kas jį turit, ar tikrai viskas paprasčiau: sudedi, sumaišo, sušaldo bet kokius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2015 07 29, 13:42)
Sveikos ledų gamintojos 4u.gif  Dariau aš tuos ledus rankiniu būdu, tai tų ledų kristalų daug doh.gif  Užsimaniau aparato ir noriu paklausti: ar pasiteisino kas jį turit, ar tikrai viskas paprasčiau: sudedi, sumaišo, sušaldo bet kokius biggrin.gif

Man pasiteisino, sumaisius, susaldzius po 30 min galim valgyti ledus.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2015 07 29, 20:35)
Man pasiteisino, sumaisius, susaldzius po 30 min galim valgyti ledus.

papasakokit apie tuos aparatus placiau
kaip darot, kokius gaminat ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 07 30, 08:53)
papasakokit apie tuos aparatus placiau
kaip darot, kokius gaminat ir t.t.

Aš pirkau Clatronic firmos ledų aparatą Senukuose kažkur prieš tris metus. Jei darau šerbetą,namines uogų sultis maišau su jogurtu ir dedu į aparatą,kad sušaldytų.Po 30- 45 min ledai būna gatavi. Valgom ledainėse arba supilu į spec. formeles ir palaikau šaldiklyje,kad taptų kieti kaip akmuo.
Taip pat verdu plombyrą.Šioje temoje yra receptai,pagal kuriuos verdu. Išvirus masę pilu į aparatą ir maišo,šaldo. Dažniausiai gaunasi gatavi ledai-t.y. galima iš karto valgyti.
Ledų aparatas turi didelį šaldymo indą,tad reikia turėti didelį stalčių šaldiklyje arba pirkti brangų aparatą ledams,kurio nereikia dėti į šaldiklį prieš gaminant ledus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringiux: 30 liepos 2015 - 11:37