Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas pagal SM instrukcijas

Supermamų forumą atradau turbūt, kaip ir daugelis narių- ieškodama informacijos. Kaip mano vyras sako- pas mus šeimos yra dar vienas narys- SM smile.gif Ir atsirado jis pas mus, kuomet prasidėjo vestuvių planavimas. Vėliau buvo pereiti visi forumo etapai- vestuvės, būsto pirkimai, remontai, baldai, išpardavimai ir PAGALIAU- šeimos planavimas. Jau šituos subforumus vos ne mintinai galėjau cituoti. Kur gimdyti, kaip gimdyti, su kuo tartis, su kuo nesitarti, kiek kam duoti, ką vyrui aprengti, kur voką palikti ir t.t., ir pan. doh.gif
Kuo terminas artyn, tuo intensyviau vyras apmokomas pagal SM instrukcijas. (Kadangi antras gimdymas "šviežesnis", tai rašysiu apie pastarąjį). Beje, antrojo gimdymo bijojau kur kas laaaabiau, nei pirmojo, nes jau žinojau ko bijoti. SM ištyrinėjau nuo.... iki... Paranojiškai konsultavausi čia dėl kiekvieno tyrimo, krepštelėjimo, neramumo. Taigi... 2010 08 02, iki SM teigiamais atsiliepimais įvardintos ginės nustatyto termino dar marios laiko- 2010 09 01. Atėjo draugai į svečius. Pakamantinėjo kaip jaučiuosi, ar lankom nėščiųjų kursus, ar jau susitarę kur gimdysim. Į visus klausimus atsakymas vienas- baikit, dar gi tiek laiko. Bet kad jau jie atėjo, tai aš iškart užsiminiau, kad va jau norėsiu jiems savo pirmąjį vaikelį atvežti, kai veiksmas prasidės UŽ MĖNESIO.
Draugus išlydim, vaiką užmigdom, parsisiunčiam lengvą komediją ir sau žvygaujam su vyru. Nežinau ar ten tiek juokingas buvo tas filmas, ar šiaip gera nuotaika užpuolus buvo, bet jau tiek prisijuokėm, kad sakau- žinai, daugiau nebejuokink, nes jau pilvą skauda nuo juoko. (dar ir dabar atrodo prisimenu ta jausmą, kur didelis tramdomas juokas mane taip suėmęs, kad net visas pilvas siūbavo smile.gif ).
Na žodžiu prisigaminę vitamino C einam miegoti. O man kažkaip miegas neima. Vis mastau ką dar reikia pasidaryti iki antro vaikelio atėjimo, kaip čia daiktelius susidėti. Ir tada taip staigiai syyyst ( blush2.gif ) į lovą. Susinervuoju nerealiai- galvoju, nu jau ir taip tas nėštumas sunkokas, tai dar pradėsiu šlapimo nelaikyti mad.gif Guliu toliau- už kokį 15 min ir vėl syyyst. Susinervinu nerealiai. Iškart pradedu galvoti, kaip čia man vaikas į kokią šlapimo pūslę pataiko. Galvoju reikia nueiti į WC, gal tikrai aš čia to arbūzo padauginus. Bet kad ten nieko nepavyksta...
Vaikas miega, vyras miega, o aš nervuojuos, kad sysalioju į lovą doh.gif doh.gif Jokių kitų minčių net neturiu. Po kiek laiko vėl sumastau nueiti į WC, ir pamatau šiek tiek rožinės spalvos ten kur nereikėtų, kad būtų. Staigiai vyrą verčiu iš lovos (pati pakartoju SM atrasta mantrą- nepanikuoti, viską daryti ramiai). Skambina draugam:
- ė, žinot, Elzė sako, kad nori važiuoti į gimdymo namus (nori!! blink.gif ).
O ten irgi prikelti iš miegų (2 nakties), vargiai supranta ko čia tai Elzei su tais norais tokiais užėjo. Galiausiai susikalba, kad atbėga pasiimti mūsų vyresnėlio, o mes jau ruošiamės važiuoti. Vyrui dar sakau- tašės neimkim, čia kažkokios pūslės bėdos tik bus smile.gif
Na bet kol perduoda vaiką, aš vis tik susimetu būtiniausius daiktus. Dar tarpdury draugui sakau- tiek to, migdykit pas save vaiką, mes tuoj grįšim, bet antrąkart nekelsim. Ryte pasiimsim.
Nuvažiuojam į KGN. Aš gi ne pėsčia, SM pamokas išmokus. Žinau kur skambinti, kur mašina statyti, ir ko reikalauti. Atidaro duris darbuotoja (deja, pamiršus buvau pagal spalvas SM išmoktus jų "rangų" pavadinimus (dabar jau žinau, kad ten, su žaliu chalatuku buvo sesutė)). tai va, kadangi pamiršau kaip kurie rengiasi, aš iškart akis į chalato atlapą ir ieškau pavardės. (ir vėlgi- SM prisiskaičiau pas ką geriau nepatekti!). Nėra kortelės, o iškart paklausti pavardės nedrįsau. Nusiveda mus į kambariuką, pradeda pildyti dokumentus, klausia ką jaučiu- sakau nieko, tik sysiu vis padarau ax.gif Apčiupinėja pilvą. Kaip ir viskas ok. Ateina dar kažkokia moteris, ar ir vėl pirmiausiai žiūriu į kortelę. Ne, ne ta baisioji karsta.gif Pro šalį eina dar viena darbuotoja, aš ir vėl- skaitau.
Papildyta:
Galiausiai klausiu tos sesutės- o kas šiandien budi?
seselė: Petrauskienė (pavardę pakeičiau, kad negąsdinti kitų nėštukiu smile.gif )
aš staigiai nušoku nuo to stalo, nusiimu tą diržą kur uždėjo matuoti toniukus ir sakau: ačiū, bet mes norėsime į Mažylį.
vyras apstulbęs stovi be žodžio, seselė pažiūri kaip į ne visai sąmoningą ir klausia:
- tai jau sąrėmius jaučiate? (tipo- nu va jau blūdija biggrin.gif)
aš: ne, ne, aš jaučiuosi puikiai. bet mes važiuosim. (nu ir pasisek tu man taip užšokti, ant būtent tos SM juodojo sąrašo ginės).
ji: gulėkit tik, skambinu Petrauskienei
Seselė jau niekur mums neleidžia važiuoti, o jau ir sarėmukus pradedu jausti. Iškviečia Petrauskienę. Aš tuo tarpu mintyse suku filmą, kad kai ji dabar čia ateis, kaip pradės rėkti, juolab gi vidurnaktis. Ir kaip aš nenusileisiu ir paaiškinsiu kad žinau savo teises ir jos pareigas biggrin.gif Tada pradedu ženklais rodyti vyrui, kad tegu tikrinasi piniginę kiek turim grynųjų. Ir jau dėlioju mintis, kaip čia gražiau reikės pasakyti, kad mes dabar jų neturim ir kad greitai vyras nubėgs iki Akropolio bankomato biggrin.gif
Dar iki ateinant Petrauskienei, seselės paklausiu kada keičiasi pamaina. Ji sako- 8. Galvoju- nu nieko, reikia susiimti ir pralaukti kitos pamainos lotuliukas.gif Laikrodis rodė 02.40. Maniau čia baika, gi aš galiu save valdyti smile.gif
Ateina baisioji Petrauskienė. Ėėėė, ko ji čia šysposi?! Nu nieko, skaičiau SM, kad ji pralinksmėja nuo pinigų. Aha vadinasi jai ką tik kažkas davė. 02.45, nieko laikas eina, aš palauksiu kitos pamainos.
Petrauskienė LABAI MALONIAI mane apžiūri (nebesileisiu į smulkmenas, kad mes per anksti atvykę, ir kad pradžioj ji mąstė gal į KMUK mums reikėtų, bet pasiguldžius ant kėdės ir patikrinus atsidarymą nusprendė, kad pernelyg rizikinga būtų mus išleisti). Klausinėja ar man skauda, ar norėsiu nuskausminamųjų (aha, vadinasi nori pinigų! SM skaičiau,viską žinau), kurių aš atsisakiau, nes gi lauksiu kitos pamainos ir pas ją nebūsiu biggrin.gif
Ji niekaip nesupranta, kaip čia man neskauda ir nieko nejaučiu. Vyras nedrąsiai įsiterpia, kad man šiąnakt filmą žiūrint skaudėjo pilvą. Manėm nuo juoko smile.gif Petrauskienė:
-o, tai reikėjo ilgesnį kokį filmą žiūrėti, tai su juoku ir pagimdę būtumėt. smile.gif
Žodžiu veiklos jokios, o aš net nebesysinu. Ateina sesutė ir paklausia ar norėsiu klizmos. Aš (ir vėl pagal SM rekomendacijas) užsinorėjau smile.gif Nu ir kaip mane suraitė tą klizmutę bedarant. Sesutė tik staigiai mane į gimdymo palatą, išsikviečia Petrauskienę ir jau konstatuoja- GIMDYSIM.
Aš vis ieškau palatoje laikrodžio ir bandau suvokti kada čia ta pamaina baigsis. Deja, laiko dar yra....
O raito jau taip, kad norisi muštis. Rėkauju, kad baisiai karšta ir kad mane karšis labai nervina. Įjungia kondicionierių. Aš gi nekvaila, SM paskaičius sakau- aha, žinau, šitas nedirba kondicionierius, nemeluokit ( doh.gif doh.gif biggrin.gif ). Galiausiai veikla visai suintensyvėja, neberūpi man nei Petrauskienė, nei blogoji anesteziologė, nei SM. Sutinku ir velniui sielą parduoti, kad tik palengvėtų. Kažko suleidžia, kažką duoda. Man jau nesvarbu. Ir nieko naudingo iš SM neprisimenu. Sulekia daugiau personalo, iškviečia vaikų daktarę, atveža iškart inkubatorių. Dar kažkurią akimirką lyg prisiminiau savo griežtą pasakymą (nu jau man gale kojų komanda ten nestovės), bet jau viskas taip vienodai. Dabar galėtų kad ir karininkų orkestras ten groti, kad tik būtų lengviau. Bandau žiūrėti laikrodį, bet nesugebu suskaičiuoti kiek man čia to laiko iki pamainos pasikeitimo liko. Ai gal vis tik ir nebelauksiu.... O vyras nubėgs iki Akropolio bankomato. Mhmm kažin nuo kelių atsidaro Akropolis... Kiek tem SM rašė ji ėma, ai nesvarbu, dabar gi neprašė, tai vėliau ir paklausiu... O ką čia man leido? čia turbūt ne ta pyktoji anesteziologė. Tubūt C vitamino, kad galvočiau kad kažką man čia jie palengvino. Nu parašysiu aš SM, kad net pasako visko....
-berniukas,- sušnabžda vyras į ausį ir palaimingai atsitiesia. Mano skaičiuotuvas galvoj išsijungia. Nebesvarbu Petrauskienė ar pats Obama čia būtų. Viskas... Užplūdo pati didžiausia meilė..... Parašysiu į SM, kad šita ginė labai gera.

Atsakyti
lotuliukas.gif labai faina istorija, as priza duociau uz toki gera jumora first.gif

aukite dideli 4u.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif Oij, gera istorija... thumbup.gif Aukit dideli ir stiprūs 4u.gif
Atsakyti
Sauni istorija 4u.gif sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
Graži istorija smile.gif
Atsakyti
Elze, ot kokia instrukcijų žmogus biggrin.gif Smagiai parašyta, dar smagiau, kad auga tokia šauni porelė, o jų mama humoro jausmo anaiptol neprarado 4u.gif
Atsakyti
biggrin.gif , nu linksmai jūs ten pagimdėt!
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif .

Ale tai davėt ar nedavėt vistik tai "Petrauskienei"? O kaip mažiukas, ar viskas jam gerai buvo, kai mėnesiu anksčiau gimė?
Atsakyti
Maziukas gime 6.10 (gerokai dar laiko iki tu 8 biggrin.gif), bet iskart kita gimdyve atsirado, ir "Petrauskiene" isskubejo ten. Tai as jos daugiau ir nemaciau. Nieko ir nedavem.
O musu maziukas truputi dar pagyveno "leliuku namelyje" (inkubatoriuj) ir paskui laimingi namo isvaziavom. Siaip visi stebejosi, kad taip anksti gimes, o pvz plauciukai visiskai subrende buvo, ir jau turejo puikius zindimo refleksus. Aisku tada buvo ir asaru, ir streso, bet viskas laimingai baigesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elzė: 02 rugpjūčio 2011 - 10:03
oj,gerai parašyta thumbup.gif
Atsakyti
Va čia tai linksma istorija, tokias galėčiau skaityt ir skaityt thumbup.gif
Atsakyti
labai labai šauniai parašyta istorija. Super.
Atsakyti