Įkraunama...
Įkraunama...

Kada grįžti į darbą po gimdymo?

Aš labai džiaugiuosi, kad papuoliau į tą laikotarpį kai SODRA mokėjo geras kompensacijas vaiką auginančioms. Ir dabar mielai būčiau namų šeiminikė jei tik aplinkybės leistų nors darbas tikrai nėra sunkus ar labai griežta tvarka šiuo metu irgi dirbu
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 16, 14:52)
oi tikrai ne kiekviena. Paskaityk pora zinuciu auksciau.
Jei jau vaikas taip trukdo ir taip sunku jam valgyt daryt tai kam isvis gimdyt nesuprantu  g.gif o del tu lygiu galimybiu su teveliu....na dar nemaciau tevelio kuris krutimi maitintu tongue.gif

aš irgi už tai kad mama turi su vaiku namie būti nes jei jau nusprendei turėti šeimą tai turi ja ir rūpintis būsiu iki 2m nes jei pirmąją maitinau iki 2m tai manau su antru bus tas pats
Atsakyti
Labas,
Aš manau teisingo varianto visiems nėra. Priklauso nuo situacijos ir vaiko. Pvz kai mano mergytei nebuvo nei metų pasiūlė aukštesnes pareigas. Vyras abejojo dėl savo darbo tai pasikeitėm - aš išėjau į darbą jis liko namie su vaiku. Pora mėnesių pabuvo ir susirado kitą, tada vasarą vaikas pabuvo su močiute, kuri mokytoja ir vasarą atostogauja. Dėl to mums tikrai pasisekė, nes nežinia ką būtume darę. Dabar jau einam darželį. Savo sprendimo nesigailiu. Vaikas pas mus labai bendraujantis ir drąsus, todėl darželyje bėdų nėra, labai greit priprato, per pora dienų. Dabar serga, bet jau galiu išeiti atostogų, vis tiek reiktų adaptuotis ten... kartais gaila vaiko, bet matau, kad dabar visiems gerai, mergaitei - darželyje, kartais net nenori namo smile.gif Man ir vyrui - darbuose. O ir finansine prasme geriau, palyginus su pašalpa kurią gavau, dabar uždirbu trigubai daugiau... smile.gif Sėkmės apsisprendžiant visoms. Patarimas: visų pirma žiūrėkit koks jūsų vaikas, tada spręskit ką daryt.
Atsakyti
sveikos,
i darba isejau kai angeleliui buvo 2menesiai, ismaitinau pati iki metu...bet jei zinociau KAIP visa tai bus ir KA as prarasiu gyvendama tokiu beprotisku tempu..niekada nenoreciau to pakartoti.. su antru noreciau buti 2 metus.
Atsakyti
Man darbo ieskotis reikes, kai maziuliui apie metus laiko bus. Noreciau ilgiau nedirbti, bet aplinkybes spaudzia. Guodzia tai, kad ji priziures mano mama, o ja as pasitikiu 100% ir zinau, kad ji nebus is tu mociuciu, kurios per daug lepina ar perdetai saugo anukus. Pati su tokiais perdetai sauganciais seneliais uzaugau, nes kai gimiau, mama dar dieniniame skyriuje studijavo. Jos nuomone, as buciau anksciau pradejusi vaikscioti, jei ne mano seneliu baime, kad tik nenugriuciau doh.gif
Atsakyti
Su pirmu vaileliu ejau i darba kai jam buvo 2men.Su antru planuoju eiti i darba kai jam sueis metukai.Daugiau namie sedeti nenoriu,nors ir faina ,bet reikia dirbti.Turiu uzsienyje drauge(Ispanijoje).Ten moterys grizta i darba , kai vaikeliui sueina 4men.(Gal kaip kuriame darbe,sito nezinau) Taip ,kad mes neblogai gyvename smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tulpe5 @ 2012 02 10, 21:27)
Su pirmu vaileliu ejau i darba kai jam buvo 2men.Su antru planuoju eiti i darba kai jam sueis metukai.Daugiau namie sedeti nenoriu,nors ir faina ,bet reikia dirbti.Turiu uzsienyje drauge(Ispanijoje).Ten moterys grizta i darba , kai vaikeliui sueina 4men.(Gal kaip kuriame darbe,sito nezinau) Taip ,kad mes neblogai gyvename smile.gif

O kokia uzsienyje tvarka? Kur palieka tokius mazus? Auklei? O jei pajamos neleidzia aukles samdyt? Tada leki is darbo?
Atsakyti
Manau ,kad ten yra sistema specialiai sukurta .Kitaip nebutu tokios tvarkos. Atlygimas leidzia samdyti aukle .O konkreciai mano pazistamai pasiseke .Vaika priziuri,kol mama darbe ,mociute.
Atsakyti
QUOTE(romaievamatilda @ 2012 02 10, 13:07)
O kokia uzsienyje tvarka? Kur palieka tokius mazus? Auklei? O jei pajamos neleidzia aukles samdyt? Tada leki is darbo?

taip 4u.gif arba aukle, arba ishejimas ish darbo 4u.gif
Atsakyti
As siandien jau turejau iseit i darba 4u.gif Bet dar nusprendziau pabuti su savo maziumi thumbup.gif
Atsakyti
Planuoti yra viena o kaip bus ateity jau kita, visko nenumatysite i prieki kai taip viskas keiciasi.Bet su dabartiniais istatymais as jusu vietoje imciau 2m. o jei noresis dirbti, juk 2 auginimo metais tokia galimybe yra suteikiama ir dirbti jau galima mirksiukas.gif
Atsakyti
Nors mums dar mazai laiko,bet po gimdymo planuoju isnaudot 56 dienas atostogu ir keliaut i darba ax.gif Su vaikuciu bus tetis smile.gif Maitininancioms mamoms priklauso daugiau pertrauku darbo metu arba trumpesnis darbo laikas,todel su vaikuciu matysiuos ir nemazai smile.gif O jei vyras dirbtu, dirbant pamainini darba, vaiko praktiskai nematytu smile.gif be to ir finansiskai labiau apsimoka smile.gif

Puikiai suprantu, jog dauguma nesupras, bet svarbu, kad musu seimai gerai rolleyes.gif
Atsakyti