Daržovių assorti žiemai
3 litrų stikaliniui:
3-4 skiltelės česnako
keli lauro lapeliai
5-6 pipirų grūdeliai
pusė šaukštelio kalendros žirnelių
pertažolių šakelė
saliero šakelė
2krienų lapo stiebai
krapų keli skėtukai
Marinatas:
1.5l. vandens
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
6 šaukštai acto 9%
Daržovės:
Svogūnai, morkos, cukinija, agurkai, kalafijoras, pomidorai, paprika.
Į iškaitintus stiklainius suberti visus surašytus prieskonius. Daržoves susmulkinti ir užpilti verdančiu vandeniu. Laikyti, kol atvės. Sudėti į stiklainius, užpilti verdančiu marinatu ir užsukti dangteliais. Stiklainius apversti ir laikyti apklojus šiltai, kol atvės.
Skanaus!!
Kitoj temos dalinausi šiuo receptu, tai kad jau susiradau savo archyve, tai ir čia įkelsiu, gal pravers:
Jaunų daržovių asorti su saldžiarūgščiu marinatu
Marinatas:
3 l vandens, 250 ml cukraus, 80 ml druskos, 400 ml balto vynuogių acto
po 6 vyšnių ir serbentų lapus, po 1 arb. š. juodų ir baltų garstyčių grūdelių, 1 šaukštas kvepiančių pipirų žirnelių , 1 šaukštas kalendrų grūdelių, 3 lauro lapai, 3 krapų stiebai su žiedynais.
Vietoj to galima naudoti parduotuvinį mišinį konservavimui.
Pavirti viską vandeny 10 min., išjungus supilti actą.
Marinuojamos jaunos nedidelės daržovės, viskas, kas tuo metu yra - patisonai, pomidorai, agurkai, paprikos, žiediniai kopūstai ar brokoliai.
Daržovės nuplaunamos, bet nepjaustomos. Tik agurkams nupjaunami galiukai, paprikos su kotukais.
Į 1,5 l dydžio sterilizuotus stiklainius papildomai įdėti po 3 skilteles česnako, po 5-6 kvepiančius pipirus, po trečdalį arb. š. garstyčių grūdelių, krapo žiedyną (į didesnius stiklainius visko daugiau), sukišti daržoves - patisonus, agurkus, paprikas, pomidorus, žiedinio kopūsto ar brokolio žiedyną, užpilti marinatu, uždėti dangtelį, bet neužsukti ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny:
1 l stiklainius 10 min,
1,5 l 15 min
2 l 20 min
Užsukti dangteliais, padėti apverstus ant minkšto pakloto, laikyti kol atvės.
Jaunų daržovių asorti su saldžiarūgščiu marinatu
Marinatas:
3 l vandens, 250 ml cukraus, 80 ml druskos, 400 ml balto vynuogių acto
po 6 vyšnių ir serbentų lapus, po 1 arb. š. juodų ir baltų garstyčių grūdelių, 1 šaukštas kvepiančių pipirų žirnelių , 1 šaukštas kalendrų grūdelių, 3 lauro lapai, 3 krapų stiebai su žiedynais.
Vietoj to galima naudoti parduotuvinį mišinį konservavimui.
Pavirti viską vandeny 10 min., išjungus supilti actą.
Marinuojamos jaunos nedidelės daržovės, viskas, kas tuo metu yra - patisonai, pomidorai, agurkai, paprikos, žiediniai kopūstai ar brokoliai.
Daržovės nuplaunamos, bet nepjaustomos. Tik agurkams nupjaunami galiukai, paprikos su kotukais.
Į 1,5 l dydžio sterilizuotus stiklainius papildomai įdėti po 3 skilteles česnako, po 5-6 kvepiančius pipirus, po trečdalį arb. š. garstyčių grūdelių, krapo žiedyną (į didesnius stiklainius visko daugiau), sukišti daržoves - patisonus, agurkus, paprikas, pomidorus, žiedinio kopūsto ar brokolio žiedyną, užpilti marinatu, uždėti dangtelį, bet neužsukti ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny:
1 l stiklainius 10 min,
1,5 l 15 min
2 l 20 min
Užsukti dangteliais, padėti apverstus ant minkšto pakloto, laikyti kol atvės.
šiemetinės to asorti nuotraukos:
[attachmentid=229263]
[attachmentid=229264]
[attachmentid=229265]
[attachmentid=229263]
[attachmentid=229264]
[attachmentid=229265]
QUOTE(padraika22 @ 2013 07 10, 11:20)
gal ir kvailas klausimas, bet visvien paklausiu. o paprikos tarkim maximinės tinka konservavimui? jei pačios neužsiauginat iš kur imat konservavimui?
mano visos daržovės savos, bet žinau, kad kiti perka, tik lygtai turgeliuose, gal iki maksimos kelias ilgesnis
QUOTE(Ulė @ 2011 08 23, 10:00)
Daržovių assorti žiemai
Puikus receptas
Dėkui
Kaip manote, ar cukinijos, patisonai taipogi tiktų į šios daržovių assorti kompaniją?
QUOTE(Rikara @ 2013 07 10, 13:14)
Puikus receptas
Dėkui
Kaip manote, ar cukinijos, patisonai taipogi tiktų į šios daržovių assorti kompaniją?
Dėkui
Kaip manote, ar cukinijos, patisonai taipogi tiktų į šios daržovių assorti kompaniją?
net matosi cielas patisoniukas stiklainyje
o cukinijų nedarau, nes tokių mažų, kad tilptų stiklainyje, negirdėjau, kad kas vakuotų, o pjaustytų nemėgstu vakuot, nes patįžta
oi, ne mano pagyrėt, o aš jau ir apsidžiaugiau
QUOTE(Paladė @ 2013 07 04, 11:31)
Kitoj temos dalinausi šiuo receptu, tai kad jau susiradau savo archyve, tai ir čia įkelsiu, gal pravers:
Jaunų daržovių asorti su saldžiarūgščiu marinatu
Jaunų daržovių asorti su saldžiarūgščiu marinatu
Puikus receptas , bet va tas procesas: "...ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny..." .Nepribrendau dar tam
QUOTE(Rikara @ 2013 07 10, 13:54)
Puikus receptas , bet va tas procesas: "...ir kaitinti puode ~80° C temperatūros vandeny..." .Nepribrendau dar tam
o dieve, kaip paprasta: sustatai stiklainius į puodą ir pažiūri, kol burbuliukai pradeda kilti, sumažini karštį, o paskui nueini savais keliais, kol laikrodis suskamba ir pareini užsukti stiklainių
QUOTE(Paladė @ 2013 07 10, 13:02)
o dieve, kaip paprasta: sustatai stiklainius į puodą ir pažiūri, kol burbuliukai pradeda kilti, sumažini karštį, o paskui nueini savais keliais, kol laikrodis suskamba ir pareini užsukti stiklainių
Taip, viskas paprasta, kai darai, bet kai nedarai ir vis kaip nors bandai nuo to išsisukti
Atsakymas šioje situacijoje paprastas-taip nedarė mano Mama, tai ir aš bent kol kas to nedarau.
QUOTE(Rikara @ 2013 07 10, 14:14)
Taip, viskas paprasta, kai darai, bet kai nedarai ir vis kaip nors bandai nuo to išsisukti
Atsakymas šioje situacijoje paprasta-taip nedarė mano Mama, tai ir aš bent kol kas to nedarau.
Atsakymas šioje situacijoje paprasta-taip nedarė mano Mama, tai ir aš bent kol kas to nedarau.
kaip man su pilstymais