Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gauti atsiskaitymo knygelę?

Sveiki, nusipirkus buta iskilo keletas klausimu del mokesciu (siluma, elektra, vanduo, kitos paslaugos) mokejimo ir pan.

Pirmiausia ar turiu eiti atskirai pas kiekviena paslaugos tiekeja, informuoti juos apie pasikeitusi savininka bei pasirasineti naujas sutartis?

Antra, kur Vilniuje gauti atsiskaitymo knygele? Kiek suprantu atsiskaitymo knygele buna prirista prie tam tikro nekilnojamojo turto, tad gaves knygeles numeri galesiu uzsimoketi uz paslaugas internete jau savo vardu?

Ir dar, gal zinot kur gauti pazyma apie gyventoju skaiciu.

Is anksto aciu uz pagalba bei patarimus
Atsakyti
QUOTE(karolyzazz @ 2011 08 23, 17:07)
Sveiki, nusipirkus buta iskilo keletas klausimu del mokesciu (siluma, elektra, vanduo, kitos paslaugos) mokejimo ir pan.

1. Pirmiausia ar turiu eiti atskirai pas kiekviena paslaugos tiekeja, informuoti juos apie pasikeitusi savininka bei pasirasineti naujas sutartis?

2. Antra, kur Vilniuje gauti atsiskaitymo knygele? Kiek suprantu atsiskaitymo knygele buna prirista prie tam tikro nekilnojamojo turto, tad gaves knygeles numeri galesiu uzsimoketi uz paslaugas internete jau savo vardu?

3. Ir dar, gal zinot kur gauti pazyma apie gyventoju skaiciu.

Is anksto aciu uz pagalba bei patarimus

1. Taip. Nunesate buto pirkimo-pardavimo sutarti ir sudarote naujas sutartis.
2. Duos Elektru tinkluos, kai sudarinesite nauja sutarti, tada gausite ir knygeles nr.
3. Einat i Registru centra ir issiimat pazyma 4u.gif
Atsakyti
Mane taip pat domina tas pats klausimas del paslaugu teikeju ir ju saskaitu perrasymo kitam asmeniui. o gal galima visai tai padaryti telefonu, nebutina eiti i kiekviena istaiga? nes kitaip reiketu aplankyti kokias 5 istaigas (Vilniaus energija, Lesto, Dujas, Vilniaus vandenis, prisideda internetas su kabeline ir pan.) gal kas nors yra tvarkesis internetu viska?
Atsakyti
Gal kiek pavėlavau su atsakymu, bet dabar jau iš patirties sakau biggrin.gif , internetu nepavyks, reikia sytartys pasirašynėti asmeniškai.

O aš turi tokį klausymą: įsigyjome namą vilnaus raj. prieš tai ten gyveno vienas žmogus ir mokėjo už šaltą vandenį savivaldybės nustatytą sumą asmeniui o ne pagal skaitliuką (nors skaitliukas porą metų kaip įrengtas), mums būtų taupiau mokėti pagal skaitliuko parodymus, tai susisiekiau su vandenį tiekinčios įmonės atskaingu asmeniu, kad uždėtų plombą ir užsirašytų parodymus, o jis aiškina, kad jeigu skaitliukas senesnis negu metų ir pagal jį nebuvo mokėta tai reikia jį arba keisti arba tikrinti.
Gal kas žinote ar iš tikrųjų yra tokie reikalavimai? g.gif Pakeisti gal ir nėra tokia didelė problema, bet vis vien išlaidos...
Atsakyti
Dėl komunalinių mokesčių atsiskaitymų pardavus butą.Jei pardaviau butą ir naujas to buto savininkas neparsirašys komunalinių mokesčių savo vardu ir už tuos mokesčius nemokės, tai skola už mokesčius eis mano vardu? unsure.gif
Ar kaip kitaip? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milvaja: 01 rugpjūčio 2020 - 13:53
QUOTE(Milvaja @ 2020 08 01, 14:52)
Dėl komunalinių mokesčių atsiskaitymų pardavus butą.Jei pardaviau butą ir naujas to buto savininkas neparsirašys komunalinių mokesčių savo vardu ir už tuos mokesčius nemokės, tai skola už mokesčius eis mano vardu?  unsure.gif
Ar kaip kitaip?  unsure.gif

Pasidarykit pirkimo-pardavimo sutarties kopiją ir pristatykit butų ūkiui, šilumos tinklams, vandenims, elektros tiekėjui su prašymais nutraukti su jais sudarytas sutartis.. Pranešimai mokesčių bus jūsų vardu, kol neprisiduos naujas savininkas. Bet jūs būsit pateikę prašymus sutartis, tad ginčo atveju, bus kaip įrodymas.
Atsakyti