Įkraunama...
Įkraunama...

Dvikalbyste arba trikalbyste - kaip bendrauti?

Sveikos, mamos,

ieskau patyrusiu mamyciu komentaru ar siaip izvalgu. Pati esu is misrios seimos (dvikalbes), vyras atnese dar 3 kalba i musu namus, o tarpusavyje bendraujame 4 kalba.
Kaip bendrauti su vaikeliu? Netrukus i pasauli atkeliaus musu atzalele, o mes vis diskutuojam, kaip auginsim. Kol kas svarbiausias klausimas - kuriai kalbai suteikti prioriteta?
Ryte kalbetis viena kalba, vakare kita?
As augau su mama kalbedama jos kalba, su teciu jo, problemu nebuvo. Taciau dabar manes laukia tikras lingvistinis galvosukis

Kaip jus elgiates? Kas is to isejo? Kaip uzaugo vaikai?
Atsakyti
4u.gif Sveika

Teisingai yra kai viena kalba rysoma su vienu zmogum, viena kalba su teciu, kita su mama smile.gif kaip tu ir rasei. Trecia kalba vaikutis gali ismokti zaisdamas su kitais vaikais pvz. darzelyje, mokykloje. Priklauso nuo situacijos...
Idejos mokyt savo vaika 4kalbos atsisakiau, uztenka kad ja kartais girdi t.y klausa bus pripratus prie jos, reiskes ir mokytis ja bus lengva (jei prireiks).
mano vyrenelis vienuodai gerai kalba dviem kalbom, trecia mokosi pasyviai is to ka girdi aplinkui ir per TV. Tiesa kalbet pradejo veliau nei bendraamziai, is kitos puses mazoji sneka taip pat gerai kaip ir jos bendramaziai nors taip pat sneka dviem kalbom.
Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tetavioleta @ 2011 08 26, 13:04)

1.Kokioj valstybej gyvenat?
2.Kokia kalba kalbaties su vyru?
3.Kokia kalba gimtaja laiko jusu vyras?
4.Kokia kalba gimtaja laikot jus? (zinau, kad su mama kalbejot viena, su teciu kita, bet visvien, kuri labiau dominuojanti?)
Atsakyti
tai uzvedei tema ir jau net paciai neidomu pasidare? tai bent jau paprasyk moderatores, kad istrintu.
Atsakyti
Na ir ,,problemą" atradot.Nuo mažens kalbu lietuviškai,rusiškai ir po prostu,visomis kalbomis vienodai laisvai ir man iš to tik pliusai.Va kai reikės atžalas leisti į mokyklą...
Puikiai prisimenu kokie karai vyko šeimoje,nors buvo tik 6 su trupučiu.
Atsakyti