Įkraunama...
Įkraunama...

Saldžios idėjos iš bemielės sluoksniuotos tešlos

Na šeimininkės jeigu akys neapgauna tokios temos dar nėra. Visi receptai išmėtyti po įvairias temas 4u.gif Taigi pasidalinkite savo įdėjomis, kokių skanėstų pagaminate šeimynai ir draugams iš bemielės sluoksniuotos tešlos smile.gif

user posted image
Atsakyti
Na įdėsiu receptą ir į šią temą, gal įsivažiuos smile.gif smile.gif

Persikų pyragas

Tešlai:
250 g sluoksniuotos tešlos (naudojau bemielę)
1 kiaušinis
6 puselės konservuotų persikų
cukraus pudros

Kremui:
1 kiaušinis (jei maži dėkite du)
50 g cukraus
25 g miltų
300ml pieno
2 v.š vanilinio cukraus (nubraukti)

Skardą iškloti kepimo popieriumi ir pabarstyti miltais. Į ją įklokite iškočiotą tešlos lakštą, iš kraštų po 2 cm užlenkti, aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Ištraukite ir palikite ataušti.
Kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų ir miltus gerai išplakti. Puode pakaitinkite pieną (neužvirkite). Į jį po truputį pikite kiaušinių masę ir nuolat maišykite, šiek tiek pavirkite. Iškepusios sluoksniuotos tešos lakštą aptepti kremu. Persikų puseles panardinti į kremą nugarėlėmis į viršų. Galima pabarstyti cukraus pudra, tačiau skanu ir be jos smile.gif

Pyragą galima kepti ir su šviežiais persikais ar nektarinais.

Asmeniškai man tešlą bekepant iškilo ir pats vidurys, pabadžiau su peiliu, subliuško. Kai sudėjau kremą su persikais dar pakepiau 10 min. Bet galima ir nekepti. Skaniausias šiltas smile.gif Iš likusios tešlos galima pagaminti tokius pačius mažus pyragaičius smile.gif

user posted image
Atsakyti
labai gera tema,megstu gaminius is sios teslos, kaip sakant greita ir skanu, dazniausiai kepu bandeles su varske, bet receptas tai toks paprastutis, tai palauksiu jusu ideju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jitute @ 2011 09 17, 16:15)
labai gera tema,megstu gaminius is sios teslos, kaip sakant greita ir skanu, dazniausiai kepu bandeles su varske, bet receptas tai toks paprastutis, tai palauksiu jusu ideju mirksiukas.gif

Nėra ko laukti, rašykite ir Jūs, įdomu išgirsti, kolkas nieko nedariau su varške smile.gif
Atsakyti
O as darau tik bandeles su obuoliais arba su rududu blush2.gif
Atsakyti
O kaip su rududu darote?

Su obuoliais bent aš darau taip:
Imu viena lakštelį, jį supjaustau į 3 dalis. Tas daleles dar patampau, kad tilptų skiltelė obuolio ir būtų galima užspausti.

Taigi obuolį nulupu, supjaustau norimo dydžio skiltelėmis. Tas skilteles maišau cukraus/cinamono mišinyje ir dedu ant atpjautos ir ištampytos tešlos. Viską užspaudžiu su šakute, dedu ant kepimo popieriaus, aptepu kiaušinio plakiniu ir dar užbarstau cukraus/cinamono mišiniu. Kepu iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių, kol pradeda ruduoti. Super desertas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piktukė: 18 rugsėjo 2011 - 20:39
PERSIKŲ / MIGDOLŲ TARTA

user posted image

user posted image

user posted image



Reikės :

* 5-6 gerai prinokusių persikų
* 50 g cukraus
* 100 g ištirpino sviesto
* 50 g migdolų pudros
* 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
* 2 kiaušiniai
* 1 pok. (30 g) migdolų plokštelių
* 1 rulonėlis šviežios tešlos (sluoksniuotos tešlos)
* 3 valg. š. romo (pasirinktinai: balto ar gintarinio)

* 1/ 2 arbat. š. cukraus pudros apibarstymui

Eiga:

įkaitinti orkaitę iki 180°C.

Persikus nuplauti ir palaikyti 30 sek. verdančiame vandenyje, po to juos trumpam panardinti į šaltą vandenį.

Nulupti jų odelę, perpjauti pusiau. Išimti kauliukus.

Giliame inde suberti : cukrų, migdolų pudrą (maltus migdolus), kukurūzų krakmolą, įmušti kiaušinius, supilti romą bei ištirpintą sviestą - viską gerai permaišyti šakute arba išplakti šluotele.

Kepimo formą iškloti šviežia tešla (sluoksniuota) paliekant kraštelius. Išklotą tešlą subadyti šakutės pagalba.

Tešlos perteklių nupjauti peilio pagalba.

Supilti paruoštą kremą , sudėti persikų puseles. Pabarstyti migdolų plokštelėmis. Pastatyti kepti 40-45 min.


Patiekti šiltą ar pilnai atvėsusį. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.

Komentarai:

* galima naudoti ir konservuotus persikus, tik tada reiktų gerai nuvarvinti sirupą.

* jei kepimo eigoje paviršius gerokai aprudavo, tartos paviršių uždengti kepimo foliją ir palikti toliau kepti.

* skanus tiek šiltas , tiek ir pilnai atvėsęs.


Skanaus wink.gif
Papildyta:





Ekstra pyragėliai mirksiukas.gif

user posted image

Reikės:

* šviežios tešlos (sluoksnuotos)
* banano (ar kitokių vaisių)
* skystos karamelės
* griliažo (praline)

tešlą iškočioti , kepimo formeles (šiuo atveju labai pasitarnavo 12 keksiukų metalinė forma) iškloti tešlos gabaliukais, sudėti gabaliukais supjaustytą bananą, užpilti skysta karamele, apbarstyti griliažu ir pašauti kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ~20-čiai minučių, iki tešla išsipūs ir gražiai paruduos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2011 09 18, 21:38)
O kaip su rududu darote?

Su obuoliais bent aš darau taip:
Imu viena lakštelį, jį supjaustau į 3 dalis. Tas daleles dar patampau, kad tilptų skiltelė obuolio ir būtų galima užspausti.


Su rududu darau,kai tingiu, o norisi saldaus ko...tiesiog dedi po gera sauksteli rududu ir uzspaudi,iskepusius barstau pudra....
Darau su obuoliais kaip ir jus, tik pjaustau kubeliais 4u.gif
Atsakyti
o nesaldus netinka? smile.gif
Atsakyti
manau su šia tešla tinka beveik viskas, nes ji pati savaime yra labai skani bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos priminkit smile.gif Darant bemieles sluoksniuotos tešlos šulinukus (paskui deti įdarą) reikia: išspausti apvalu sausainiuka, paskui dar viena ir jo viduryje mažesni, kad gautūsi žiedelis. Na o paskui ta apatini sutepti VANDENIU ar TRYNIU ar VISU KIAUŠINIU kad suliptu??? g.gif
Atsakyti
kad suliptų , tepu kiaušinio plakiniu mirksiukas.gif
Atsakyti