PERSIKŲ / MIGDOLŲ TARTA


Reikės :
* 5-6 gerai prinokusių persikų
* 50 g cukraus
* 100 g ištirpino sviesto
* 50 g migdolų pudros
* 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
* 2 kiaušiniai
* 1 pok. (30 g) migdolų plokštelių
* 1 rulonėlis šviežios tešlos (sluoksniuotos tešlos)
* 3 valg. š. romo (pasirinktinai: balto ar gintarinio)
* 1/ 2 arbat. š. cukraus pudros apibarstymui
Eiga:
įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Persikus nuplauti ir palaikyti 30 sek. verdančiame vandenyje, po to juos trumpam panardinti į šaltą vandenį.
Nulupti jų odelę, perpjauti pusiau. Išimti kauliukus.
Giliame inde suberti : cukrų, migdolų pudrą (maltus migdolus), kukurūzų krakmolą, įmušti kiaušinius, supilti romą bei ištirpintą sviestą - viską gerai permaišyti šakute arba išplakti šluotele.
Kepimo formą iškloti šviežia tešla (sluoksniuota) paliekant kraštelius. Išklotą tešlą subadyti šakutės pagalba.
Tešlos perteklių nupjauti peilio pagalba.
Supilti paruoštą kremą , sudėti persikų puseles. Pabarstyti migdolų plokštelėmis. Pastatyti kepti 40-45 min.
Patiekti šiltą ar pilnai atvėsusį. Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.
Komentarai:
* galima naudoti ir konservuotus persikus, tik tada reiktų gerai nuvarvinti sirupą.
* jei kepimo eigoje paviršius gerokai aprudavo, tartos paviršių uždengti kepimo foliją ir palikti toliau kepti.
* skanus tiek šiltas , tiek ir pilnai atvėsęs.
Skanaus
Papildyta: Ekstra pyragėliai

Reikės:
* šviežios tešlos (sluoksnuotos)
* banano (ar kitokių vaisių)
* skystos karamelės
* griliažo (praline)
tešlą iškočioti , kepimo formeles (šiuo atveju labai pasitarnavo 12 keksiukų metalinė forma) iškloti tešlos gabaliukais, sudėti gabaliukais supjaustytą bananą, užpilti skysta karamele, apbarstyti griliažu ir pašauti kepti iki 180-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ~20-čiai minučių, iki tešla išsipūs ir gražiai paruduos