Įkraunama...
Įkraunama...

Tyrelės vaikams

Sveikos ,

Gal gaminate kokias tyreles vaikuciams, pasidalinkit receptukais wink.gif

! 
Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž).  

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 01 balandžio 2012 - 21:00
user posted image

O cia mano darytos 4u.gif

Su obuoliais ir bananais
Obuoliai ir persikai
slyvos
slyvos, obuoliai ir morkos

dar darysiu : moliugas, obuolys ir morka
Atsakyti
QUOTE(zelviene @ 2011 09 17, 21:24)
user posted image

O cia mano darytos  4u.gif

Su obuoliais ir bananais
Obuoliai ir persikai
slyvos
slyvos, obuoliai ir morkos

dar darysiu : moliugas, obuolys ir morka

pasidalinkit receptais
Atsakyti
Dariau taip:

Slyvos, obuolys ir morka :
slyvu 800g
obuoliu 500g
morku 200g
cukraus 500g
viska uzviriau, su blenderiavau ir dar karteli uzviriau. po to i stiklauniukus.

Moliugas, obuolys, morka:
moliugo 700g
obuolio 500g
morkos 300g
cukraus 500g
irgi viska pakaitinau, sublenderiavau, vel pakaitinau ir i stiklainiukus

Po to dariau :
obuolys su bananu ir obuolys su persiku. Cukraus dejau mzdaug ant kilogramo vaisiu 300 g cukraus.

4u.gif
Atsakyti
ryt bandysim obuoly su dziovintom slyvom virti ax.gif
Atsakyti
Siandien dariau su dziovintom slyvom ir obuoliais:
1kg dziovintu slyvu,
0,5 kg obuoliu;
0,5 kg cukraus.
Viska paviriau, sublendiariavau.
Labai skani tyre gavosi, tik tokia gana tirsta.
4u.gif
Atsakyti
sakykit, o slyvas, obuoliukus ir kt perkat parduotuvese?
Atsakyti
labai idomi ir naudinga temele. aciu smile.gif
Ir labai aciu uz receptukus. Man tik kilo klausimas del tyreliu su bananais. Kazkada anksciau esu bandziusi daryti tyrele, bet man labai bananas patamsejo ji kaitinant, tai pabijojau vaikui ir duoti. O taip ir turi buti? smile.gif Ar as kazka ne taip darau? Ar ilgai issilaiko tokios jusu darytos tyreles? Kur laikote: saldytuve ar paprastai spinteleje?
Gal bandete su uogom (braskem, melynem, silauogem ir pan) kaip gavosi? Gal galit pasidalinti receptuku?

Mano isbandyta tyrele vaisiu asorti: ivairus vaisiai (bananas, braskes, persikas, kriause, obuolys ir cukraus siek tiek). Konkreciu proporciju neparasysiu, nes dariau is akies, bet mazdaug visu vaisiu po viena ir keli sauksteliai cukraus, bet to turbut neuztektu,kad ji issilaikytu ilgiau. As laikiau saldytuve ir sunaudojom per kelias dienas. Kazkodel pabijojau deti daug cukraus, bet dabar kai jau bus vaisiu savu smile.gif bandysiu, nes jau ir uogienes kertam saukstais smile.gif
Atsakyti
o ne paprasčiau tas tyreles ne virt o šaldyt? Nedideliuose plastikiniuose indeliuose? Trint viską blenderiu ir šaldyt?
Atsakyti
Man bananas kai viriau siek tiek patamsejo, bet tikrai isliko tas gelsvas atspalvis.
O del saldymo tai galima visaip pasidaryti: jei turit vietos kur saldyti tai saldykit, ne visiems jos uztenka, tai geriau virti savo nei pirktines.
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rircik @ 2012 01 13, 20:53)
sakykit, o slyvas, obuoliukus ir kt perkat parduotuvese?

As tai paprastai darau is to ka turiu savo ax.gif
Atsakyti
as savo kudikiui sugalvojau taip pat pagaminti tyreliu. bet jauciuosi zalia.gamybos procesa praktiskai zinau, tik klausimai kyla,ar su labai mazai cukraus jos normaliai laikytusi.kaip jas laikyti,kur?kas turite patirties?noretusi ant ziemos labai wub.gif bijau,kad nesugestu. gaila, saldytuve vietos neturiu,prisisaldyciau ir prigrusciau pilna mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(lilina1111 @ 2012 08 23, 21:33)
as savo kudikiui sugalvojau taip pat pagaminti tyreliu. bet jauciuosi zalia.gamybos procesa praktiskai zinau, tik klausimai kyla,ar su labai mazai cukraus jos normaliai laikytusi.kaip jas laikyti,kur?kas turite patirties?noretusi ant ziemos labai wub.gif bijau,kad nesugestu. gaila, saldytuve vietos neturiu,prisisaldyciau ir prigrusciau pilna mastau.gif

Man tyreles kuo puikiausiai issilaike visa ziema virtuves spinteleje. I obuoliukus isvis cukraus dejau : 1 kg obuoliu, 200g cukraus, apviriau, sublenderiavau ir stovejo kuo geriausiai iki vasaros.
Atsakyti