Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-16

......Tortai-16......

...dalinamės receptais, kepam, diskutuojam...


user posted image

1 tema
2 tema
3 tema
4 tema
5 tema
6 tema
7 tema
8 tema
9 tema
10 tema
11 tema
12 tema
13 tema
14 tema
15 tema

user posted image


Populiariausi tortai:

Snikersas su karameliniu ganašu (daividija)

Rafaelo svajonė (Srove), Rafaelo biskvitas pagal Olestą


user posted image

1-5 TEMŲ RECEPTŲ SĄRAŠAS
6-10 TEMŲ RECEPTŲ SĄRAŠAS

user posted image

11 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Mascarponės tortas su rududu (k.lapelyte)
Tortas "Slavianka" (foto ir komentaras) (eliss)
Balto šokolado, aviečių ir riešutų tortas (Beata)
"Napoleonas" su spanguoliu sluoksneliais (rugiagele26)
Alaus Napoleonas (Srove)
Vienintelis tikras Napoleonas (Srove)
Aguoninis tortas (slyva)
Biskvitas be kiaušinių; Kuo pakeisti kiaušinius biskvite (likta)
Biskvitas be kiaušinių (universalus) (likta)
Keptuvėje keptas Napoleonas su bananais (Sonatina)
Mano šeimos tradicinis "Šokoladinis tortas" (be kiaušinių) (gude)
Tortas be pieno produktų (Radės komentaras) (likta)
Vanilinis-šokoladinis sūrio tortas (rusų k.)
Burnoje tirpstantis tortas (foto) (eliss)
Pistacijų tortas (sandrulyte1975)
Trupiniuotis (Ulė)
Trupiniuotis (gaminimo eiga) (rugiagele26)
Tortas su lazdyno riešutų kremu (adriu)
Plikytos tešlos braškinis tortas (daividija)

user posted image

12 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS

Tortas su graikiškais riešutais (Milux)
Tortas "Spartakas" (dangiuk)
Graikiškų riešutų tortas (Cipciukas)
"Slyvos šokolade" (perlitap pagal Cipciuką)
Tortas "Graikas" (*saules_zuikutis*)
Abrikosinis-persikinis tortas (pagal Žozefinos receptą) (*Keila*)
Karibų piratų Napoleonas (julioske)
Karamelinis medutis (rugiagele26)
Egiptietiškas tortas (Aleisabos foto)(uzniukas)
Tortas su mascarpone sūriu (londonas)
Vaisinis tortas (kirbe)
Tortas vaikučiams (foto) (Bijūna)
Tortas su ricotos ir šokoladiniu kremais (Bossi)
Tortas "Tiramisu" (Ulė)
Tortas "Braškių fanams" (Olesta)
Tortas "Jaunystė" (meljola)
Tortas "Kalifornija" (Mamyte : ) pagal daividiją, foto) (daividija)

user posted image

13 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS

Medaus tortas "Velykinis viščiukas"
Olesta apie kriaušinį karamelinį tortą
Tortas "Švelni naktis" (Nova)
Tortas "Šokoladinė simfonija" (RiMami)
Mix-fix tortas su persikais (Nasty Fairy)
Gaivus braškių tortas (Ulė)
Medutis pagal Salomėją
Tortas "Bobų vasara"
Braškių tortas "Atgaiva" (Ulė)
Persikinis tortas (Cipciukas)
Žozefina (Cipciukas)
Originalus "Žozefinos" kremas (RiMami)
Tortas "Jaunystė" (Nova)
Tortas "Jaunystė" (Lion)
Napoleonas (mamkaa)

user posted image

14 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Sūrio tortas su žele sluoksniu (Ulė)
Aguonėlės ricottos tortas su braškėmis
Tortas Napoleonas (Ulė)
Braškinis-jogurtinis tortas (*Keila*)
Žemuoginis-jogurtinis tortas (*Keila*)
Mandarinų fantos tortas (Sandrulyte1975)
Kokoso pieno tortas (Ulė)
Jogurtinis maskarpones torciukas su kapucino prieskoniu (Divia)
Trijų šokoladų tortas (*Keila*)

user posted image

15 TEMOS RECEPTŲ SĄRAŠAS
Karamelinis Napoleonas (*Keila*)
Tortas "Medutis"
Marlenka (Milux)
Tortas iš snickers šokoladukų
Snikers sūrio tortas (video)
Skaniausias pasaulyje tortas (rusų k.)
Skaniausias pasaulyje tortas - lietuviška versija (Divia)
Dengiamojo pastilažo gamybos eiga pagal kirbę
Griliažinis tortas (Cipciukas/@adrij@)
Tortas "Mėnulis"
Tortas "Mėnulis" (Sonatina)
Tortas "Šokoladinė rafaelo svajonė" (foto) (ramune.v)
Kurmio kalnelis (Nova)
Negro pilvas (raima.ma)
"Slyvos šokolade" (Cipciukas/@adrij@)
Эcmepхази (Cipciukas/@adrij@)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 13 rugsėjo 2011 - 19:11
Sveikos, gal kuri turi receptuką pertepimo su marscapone? aš visada pertepinėdavau merscapone su kondensuotu, bet norisi ir kažko kito pabandyti.. ačiū
Atsakyti
O as pagaliau prisiruosiau isbandyti Mandarinu-Fantos tortuka, bet kadangi neradau nei mandarinu nei pfiladelfijos surio, tai dariau su persikais ir ricotta...labai skaniai gavosi...tik vat vyrui nepatiko kaip ir tikejausi, nes jis sotesniu ir riebesniu megejas, o cia gaiviu megejams, tai super gaunas...ypac tas kremukas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2011 09 13, 02:57)
Atnešu pora pasimetusių Cipciuko receptų. Merginos, jei kuri turit išsisaugoję "Vienuolių Napoleoną" ir "Šokoladinį" tai įkelkit  smile.gif



QUOTE(Musiukass @ 2011 09 13, 10:58)
Aš turiu atrodo smile.gif namo gryžus pasiknisiu wink.gif


VIENUOLIŲ NAPOLEONAS (Cipciukas pasidalino)


Nerekomenduoju , kas mėgsta gaivius tortus ( jogurtinius , želinius ) .
Aš dariau iš pusės normos ...12 cm. skersmuo 7 lakšteliai ) .
LAKŠTELIAMS..


900 g, miltų

500 g. margarino
2 kiaušiniai
1/2 arb. šaukštelio druskos

KREMUI ...

1 litras pieno
pusantros stiklinės cukraus ( stiklinė turbūt senovinė buvusi , tai 250 ml.)
4-5 tryniai
4-5 dideli su kaupeliu šaukštai miltų
300 g. sviesto
pagal norą , citrinos žievelė , vanilė ....



Į dubenį beriam miltus , padarom duobutę , ten mušam kiaušinius , ir tarkuojam šaltą margariną .
Užminkome tešlą , dedame per naktį šaltai ( na jei vakare minkėte ) .

Ryte išimam ,padaliname į 7 gabaliukus , iškočiojame , subadome šakute ( pūslės beveik nekyla ) , dedame ant sviestinio popieriaus , ir kepame ...prieš tai skardą sudrėkinus vandeniu .

Šitie lakšteliai ne kaip sluoksniuotos tešlos , o panašūs į sveriamus sviestinius, labai trapius sausainius .

Atvėsiname .

Kremui nuo 1 l. pieno nupilame 1 stiklinę .
Visą kitą , pilame į puodą , suberiame 1 stiklinė cukraus ( puse pasiliekam ) , ir paverdame apie 20 minučių .

Trynius išplakame su likusiu cukrumi ( jei reikia dedame vanilę ) , sudedame miltus ir supilame pieną , gerai išmaišoma , kad neliktų gumuliukų .

Plona srovele pilame į lėtai verdantį pieną vis maišydamos , taip dar pakaitiname iki sutirštės .

Atšaldome .

Sviestą išplakame iki purumo .

Dedame jo po šaukštą į virtą kremą , įdedam išmaišom , vėl įdedam .....

Jei palaikysite kremą šaldytuve , jis sustings ir be vargo pertepsite tortą , jei ne , tepkite formoje .

P.S .....Patarsiu pagaminti pora dienų prieš valgymą .
Kremo užtektinai visam tortui pertepti .
Kol kas skaniausia ( man ) iš čia bandytų Napoleonų .

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musiukass: 13 rugsėjo 2011 - 18:27
Sveikos. Mergaites, jei aš viena torto sluoksni noriu daryti maskarpone su rududu tai kokiu santykiu maišyti bigsmile.gif Ir ar būtinai reikia želatinos? Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 14, 08:21)
Sveikos. Mergaites, jei aš viena torto sluoksni noriu daryti maskarpone su rududu tai kokiu santykiu maišyti  bigsmile.gif Ir ar  būtinai reikia želatinos? Ačiū  smile.gif

aš dariau su mascarpone ir rududu, tai nedėjau želatinos ir visai gerai sustengo... o vat, lai dariau su tuo produktu karamelizuotu - tada jau ir liko toks vos vos skystas...

proporcijų neatsimenu, bet jaučiu kad ėmiau didesnį indelį mascarponės ir indelį rududu g.gif
Atsakyti
Koki Jūs dažniausiai kepate šokoladini biskvita? Baltas tai arba "Rafaelo" arba tas paprastasis (pvz. 6 kiaušiniai, 6 š.cukraus ir 6 š.miltų) Kažkaip aš tu biskvitų neišsirenku unsure.gif Kartais gaunasi, kartai nelabai, gal turite kiokius paprastus receptus, bet kurie visada gaunasi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 14, 09:39)
Koki Jūs dažniausiai kepate šokoladini biskvita? Baltas tai arba "Rafaelo" arba tas paprastasis (pvz. 6 kiaušiniai, 6 š.cukraus ir 6 š.miltų) Kažkaip aš tu biskvitų neišsirenku  unsure.gif Kartais gaunasi, kartai nelabai, gal turite kiokius paprastus receptus, bet kurie visada gaunasi  ax.gif

aš ne specialistė tortų kkepime, tai ir man tikrai ne visi išeina... Geriausiai man patinka Rafaelo biskvitas - tiek baltas tiek rudas ax.gif
Atsakyti
tik paverkiau ir susiradau pati doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Kadangi nesu tortu kepeja, o kepu tik esant progom i metus kokius 5kartus, tai kepiau cia pries 2men juoda miska, pirma karta, labai skanus tortas, viskas butu super, bet tas vidurinis sokolado sluoksnis labai sustingo ir kai reikia gnybt sakute tai jis tiesiog luzo, skyresi tortas i dvi plokstumas ir buvo labai sunkiai gnybiama, kaip ta dalyka butu galima suminkstiti, nes po poros savaiciu vel teks kepti blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lilget: 14 rugsėjo 2011 - 08:45
Aš ta šokolada "minkštinu" ji skiesdama pienu. Bet visai gerai ir be jo, net gal geriau rolleyes.gif Bet čia skonio reikalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 14, 10:56)
Aš ta šokolada "minkštinu" ji skiesdama pienu. Bet visai gerai ir be jo, net gal geriau  rolleyes.gif Bet čia skonio reikalas  smile.gif


pirma karta as ir skiedziau ji pienu, bet gal keliais saukstais tik, gal sakyciau daugiau tada atskiest, o gal plamai ploniau patept ta sokolada, o gal sokolado specialaus reikia, gal kazkoks labiau tinka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 09 14, 09:39)
Koki Jūs dažniausiai kepate šokoladini biskvita? Baltas tai arba "Rafaelo" arba tas paprastasis (pvz. 6 kiaušiniai, 6 š.cukraus ir 6 š.miltų) Kažkaip aš tu biskvitų neišsirenku  unsure.gif Kartais gaunasi, kartai nelabai, gal turite kiokius paprastus receptus, bet kurie visada gaunasi  ax.gif

Asseni sokoladinis wub.gif mmmmm,skanumelis wub.gif
Atsakyti