Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės darbo užmokestis

QUOTE(iloneleee @ 2007 06 27, 21:10)
labas vakaras,
atsiprasau mamytes, kad truputi ne i tema, bet neradau kur ideti savo skelbima  blush2.gif  esu 19-mete pedagoginio universiteto studente, myliu labai vaikucius esu kantri ir svelni, galeciau priziureti Jusu vaikuti visa darbo diena, visa vasarele, jei ka sudominau laukiu ats  ax.gif 
ilona 867374903
esu is vilniaus, fabijoniskes blush2.gif


Yra skyrelis atskirai skelbimams auklių http://www.supermama...hp?showforum=67 tongue.gif
Atsakyti
Supraskite, del to cia ir rasau, kad noriu pasidalinti informacija, kas uz kiek siuo metu samdote aukles. Mes turime pakankamai patirties - aukles samdome jau ketveri metai. Pradejom nuo 500, paskui aukliu alga vis kilo, kilo...Mane domina konkreti situacija SIA VASARA. Ar tokie zveriski atlyginimai gali buti realus, ar tai tiesiog pageidavimas moters, kuri pries tai dirbo LABAI turtingoje seimoje? Jau rasiau, pagal tai, su kuo kalbejau siomis dienomis Vilniuje, net studentes nori 50 Lt uz diena, kitaip tariant - 1000 Lt per menesi. Ar cia tik man taip nesiseka ar visi kiti, kurie turite pigesnes aukles, paprasciausiai tylite ir nenorite padeti kitiems susidaryti realaus vaizdo? Siame forume galime pabedavoti, kaip viskas negerai, bet as rasau ne del to - pasiguosti turiu kam. Prasau pagalbos, suteikiant informacija. Labai tikiuosi jos sulaukti. Jeigu dauguma man atsakysite, kad isties mokate maziausiai tukstanti, teks ir man tiek moketi.
Atsakyti
Kaune moka už 3-4 lt/val. Marijampolėj draugė 2 lt/val mokėjo g.gif Čia nuo miesto daug priklauso mirksiukas.gif
Atsakyti
Mums ši problema irgi labai buvo aktuali prieš 2 mėnesius, kai ieškojom auklės trumpam laikotarpiui. Kai pasakydavau, kad mokėsim 200 lt/sav., visos pareikšdavo, kad permažai. O tereikėjo pabūti su vaiku nuo 7.00 iki 15.00.

Vakar kaip tik kalbėjomės su aukle apie atlyginimus. Ji kieme bendrauja su keliomis auklėmis. Jos gauna po 900 - 1000 lt už mėnesį dirbdamos nuo 7 iki 18 val. Tai mūsiškė dažnai užsimena, kad jai perdaug mokam unsure.gif Bet tokiai gerai, tai tikrai nedaug ax.gif
Atsakyti
na, mes ką tik sutikome priimti auklytę smile.gif mokėsim 250 lt į savaitę
Čia Vilniuje, nuo 8 iki 17:30 val.
Atsakyti
man viena aukle, kuri turi patirties tik savo dvieju vaiku auklejime uz darba nuo 12 iki 18 val. norejo gauti 800lt. per men. is tu 6 val. man o vaikas dvi valandas ismiegotu, tai vadinasi realiai gaunasi bendravimo su vaiku 4 val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pop_mama: 01 liepos 2007 - 11:25
QUOTE(pop_mama @ 2007 07 01, 11:15)
man viena aukle, kuri turi patirties tik savo dvieju vaiku auklejime uz darba nuo 12 iki 18 val. norejo gauti 800lt. per men. is tu 6 val. man o vaikas dvi valandas ismiegotu, tai vadinasi realiai gaunasi bendravimo su vaiku 4 val.



tai nesvarbu gi vaikas miega ar ne, vis tiek kazkas turi su juo buti, tai uz miego valandas gi neiseina nemoket smile.gif ir realiai vis tiek ji dirba 6 valandas, o ne 4 val. Juk niekur neiseina, kol vaikas miega. Juk ir darbe buna kartais, kad nera kas daryti, bet jei moka uz valandas tai gi neziuri visa laika, dirbi tu darba ar ne smile.gif Esme, kad esi savo darbo vietoje NUO - IKI smile.gif ir jei kas, tai visada yra i ka kreiptis, tai taip ir su aukle.
As pvz imu aukle kintamom valandom, tai jei man iseina susiderint isejimus, tai as kaip tik taikau, kad ji ateitu tada kai vaikas miega, kad tik maziau jis isvis su ja butu, ir stengiuos sugrizti neuzilgo jam prabudus. Kuo maziau vaikas su aukle prabuna tuo geriau. Tai jei jus paliekat vaikiuka 6 val ir jis 2 pramiega, tai as dziaugciaus, kad mano vaikas tik 4 val buna su aukle.
Atsakyti
kaip aš įsiaizduoju auklės darbą ir užmokestį, ir kodėl mano supratimu jis turi būti aukštas.
Pirma, jei jau auklė(tikra auklė-guvernantė)dirba pas jus aštuonias dešimt valandų, tai tiesioginio ir nepertraukiamo bendravimo, lavinimoto vaiko tiek valandų ir susidaro. Net pirtų pogulio metu, kai jums atrodo jog auklė kaip Kanaruose poilsiauja iš tiesų ji gi daro ką? Suplauna indus, dažnai paliktus ir jūsų iš vakaro, susitvarko buvusias žaidimų vietas, vietą kur maitino vaiką, išrūšiuoja kokius drabužius susimmurzino mažylis ir padeda į vietą. Gerai, gal būt tas vaikelis miega n pusantros valandos ir ji dar išgeria kavos, ar paplepa mobiliu tel.
Prie miego norėčiau grįžti atskirai ir užduoti tokį klausimėlį- o jūs savo darbuose dalį savo pietų pertraukos ką, irgi na pirma erdatės tuos pietus, paskui dar pašvęičiat ofisą ir nė kokia galybe ir per pietus ir darbe su kolegėm ir artimais tel. nepersimetat nė vienu žodeliu?
Tai va, auklė jau iš pat pradžių yra nuo labai daug ko atribota, pirma nuo galimybės savo aplinkoje tas dešimt valandų sutikti kokį suaugusį žmogų ir su juo persimesti žodžiu, kad gavėj susitinka tai ne tas pats. Pabandykit jūs kokią dieną paveblent tik vaiko kalba, pamatysit. Toliau auklė gi visą tą laiką yra atskirta ir nuo jos pačios interesų, nu negali ji su niekuo asikalbėt, nei papletkavot apie kosmetiką, apie politiką galų gale irt .t. ir pan.
TV žiūrėjimas su metinuku yra juokas, kaip ji jį pažiūrės, jei vaikas kas penkiolika minučių keičia žaidimą ir veiklą, o vasarą ir apskritai praleidžia lauke.
Ir apskritai visus savo reikalavimus iškeltus auklėms pabandykit įgyvendinti kitoje šeimoje- pasisamdykit ir pabandykit. Sužinosit kaip tai ra lengva gyventi pagal kitų žmonių socialinę ir buitinę sistemą.Taiva, kadangi ir sąlygod , jūsų nuomone idealios, auklei jos visvien svetimos ir primestos, nes ten ne jos namai smile.gif , o jūsų. Ne visiems idealu tai kas mums atrodo idealu.

už tai žmogus, dirbantis tokį darbą, kuris užsiima ir lavinimu, ir auklėjimu ir dalinai namų ruoša turi gauti didelią algą, kuri tikrai turėtų svyruoti tarp 1500-2000, ir tikrai tada galėtumėt saugiau ir vaikus palikt, ir galų gale ir susidurti ne su pensininke pavargusia, o va su tikrai pedagoginius išsilavinimus turinčiais žmonėm, kurie galės šalia jūsų vaiko būti netik kol jis metinukas, bet ir puikiai paruošti moyklai, o ir puokiai jiems padėti įveikti ir visą pradinę mokyklą. Čia yra tokia mano nuomonė, kurią susidariau stebėdama kaip kokias aukles.





Atsakyti
QUOTE(Olimpiete @ 2007 07 01, 12:42)
tai nesvarbu gi vaikas miega ar ne, vis tiek kazkas turi su juo buti, tai uz miego valandas gi neiseina nemoket smile.gif  ir realiai vis tiek ji dirba 6 valandas, o ne 4 val. Juk niekur neiseina, kol vaikas miega. Juk ir darbe buna kartais, kad nera kas daryti, bet jei moka uz valandas tai gi neziuri visa laika, dirbi tu darba ar ne smile.gif Esme, kad esi savo darbo vietoje NUO - IKI smile.gif ir jei kas, tai visada yra i ka kreiptis, tai taip ir su aukle.
As pvz imu aukle kintamom valandom, tai jei man iseina susiderint isejimus, tai as kaip tik taikau, kad ji ateitu tada kai vaikas miega, kad tik maziau jis isvis su ja butu, ir stengiuos sugrizti neuzilgo jam prabudus. Kuo maziau vaikas su aukle prabuna tuo geriau. Tai jei jus paliekat vaikiuka 6 val ir jis 2 pramiega, tai as dziaugciaus, kad mano vaikas tik 4 val buna su aukle.

as puikiai suprantu, kad ji bus 6 val. as visai neta norejau pasakyt.... o tai, kad is 6 val. realiai ji duok Dieve uzsiims su mano vaiku 4 val. o ir tai abejoju jog taip bus, nes ji turi padaryt savo seimai valgyt, sutvarkyt namus, pavedziot suni (visas veiksmas turejo vykti pas ja namie)... tikrai netikiu jog ji tas 4 val. sedetu ir uziminetu ar lavintu kaip nors mano vaika.

alfija sutinku kad aukles su pedagoginiu issilavinimu turetu gauti normalia alga... bet tikrai nemanau jog tos kurios pvz. neturi patirties, pensininkes ir pan. turetu prasyti tokiu algu... uz tai ir sakau, kad tikiuosi jog su laiku is rinkos isstums tokias aukles namudiniai darzliai, o tos gerosios aukles visad tures paklausos, tarp aukstesnes pajams gaunanciu zmoniu.
ir dar... del pasikalbejimu ir panasiu dalyku... as darbe netik neturiu kada nulekti pavalgyt, bet ir i wc vos randu minute nulekt... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pop_mama: 01 liepos 2007 - 17:11
Alfija,sutinku,kad tikra auklė-guvernantė turi gauti ir atitinkantį jos darbą atlyginimą.Tačiau negaliu sutikti,kad tik pedagogė gali auklėti ir lavinti vaiką bei paruošti vid.mokyklai,praeiti pradinį kursą.Prieš gerą dešimtmetį aš pati neturėdama spec.išsilavinimo per vasaros atostogas paruošiau problematišką vaiką 5 klasei bei išmokiau visų mokslo metų anglų kalbos kurso.Tą vaiką net tėvai buvo "nurašę į atsilikusio mąstymo vaikų gretas,o aš negalėjau juo atsižavėti,kaip jis trokšta būti pripažintas.Čia aš nukrypau nuo temos,tačiau oficialiame išsilavinime yra esmė,o pačiame žmoguje ir ar jis dirba savodarbą.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti