Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikis neišbūna vienas

Galbūt galėtumėte pasidalinti patirtimi ką darėte/ką daryti, kai kudikis (6 men) visai nepabuna vienas net keliu minuciu. Jam reikia, kad salia (prie pat, per kelis metrus netinka smile.gif) kazkas butu ir su juo uzsiimtu, arba geriausiai buti ant ranku. Jei palieki viena, nors jis tave ir mato, rekia, verkia kol jo nepaimi.
Atsakyti
paimdavau, nesiodavau, bendraudavau, bet vis uzsispyrusiai sodindavau ir sodindavau atgal (kol pats nesedejo- i kedute). vis paduodavau kokiu idomiu daiktu (ne vien zaislu, virtuviniai rakandai kur kas idomesni), aisku, kartais sudomindavo vos kelioms sekundems, kartais ilgiau. kai ismoko pats sedeti, pasidare idomiau jam, nors vis tiek itin daug bendravimo ir buvimo salia nori.
Atsakyti
QUOTE(Deivaras @ 2011 09 18, 15:35)
Galbūt galėtumėte pasidalinti patirtimi ką darėte/ką daryti, kai kudikis (6 men) visai nepabuna vienas net keliu minuciu. Jam reikia, kad salia (prie pat, per kelis metrus netinka smile.gif) kazkas butu ir su juo uzsiimtu, arba geriausiai buti ant ranku. Jei palieki viena, nors jis tave ir mato, rekia, verkia kol jo nepaimi.


O dieve kaip as jus uzjauciu.. doh.gif pati puikiai ta zinau, nes pas mane lygiai tokia pati situacija.. doh.gif nesiojimas ant ranku ir tik ranku, daugiau nieko.. doh.gif jei kuo ir susidomi, tai neilgam.. visiskai negaliu namie nei darbu dirbti, nei valgyt pagaminti, nei i wc kartais nueiti doh.gif unsure.gif tiesa pasakius tai man jau stogas kartais ciuozia, nes pervergus juodai nuo viso to esu, bet klausyt vaiko zviegiancio kur palikto lovyteje, tikrai neturiu tiek nervu ir kantrybes, tad ir toliau taip nesioju.. dbr pastebejau, kad nuolat nori buti niurkoma, kudenama, tasoma visaip, zodziu, reikia vaikui VEIKSMO kaip as sakau biggrin.gif td krykstauja, juokiasi patenkinta, ir kas svarbiausia visai nepavargsta doh.gif g.gif super aktyvus vaikas auga pas mus manau.. nors ner ka noret, sake pati as tokia pat buvau, tevai ne mane viena, bet kaip sako: "5 vaikus vienu metu auginom", tad dbr mano eile istvert tai, ka mano tevai kentejo su manimi.. biggrin.gif

p.s. jei rasit koki stebuklinga buda, pasakykit ir man, buciau dekinga biggrin.gif nes tuoj koju nepavilksiu.. doh.gif
Atsakyti
maniskis irgi rankinukas doh.gif
Atsakyti
Turite visiškai normalius kūdikius, kurie elgiasi visiškai pagal savo prigimtį. Jie paprasčiausiai dar nesugeba būti vieni - jūs jam esate visas pasaulis ir tik nuo jūsų priklauso, ar jis ateityje manys, jog pasaulis geras, saugus, draugiškas, ar atvirkščiai. Kūdikis tikrina, ar gali jumis pasikliauti, ar suprantate jo poreikius ir į juos atsiliepiate. Taigi dabar atida kūdikiui, švelnumas, ramybė - pačios vertingiausios pamokos ir dovanos, kurias tik jam galite duoti. O jums - unikali galimybė ugdytis kūrybiškumą - nepaprastai vertingą savybę šiuolaikiniame pasaulyje, atskleisti savo vidines galias, kurias turime kiekvienas. O ypač motinos, kurios visos be išimties turi vidinį žinojimą, kaip būti su savo vaiku. Net jei tai jaučiamės ir pamiršę, sutrikę nuo begalės patariančiųjų/gąsdinančiųjų/ nerimaujančiųjų balsų savo galvoje - leiskime vaikeliui mus pamokyti - kaip dažnai jį maitinti, kiek myluoti, kur migdyti ir pan. O būdų, kaip nuo to nepervargti yra labai labai daug ir įvairių - apribokite buities darbų skaičių iki minimumo (ar tikrai grindis privalomaplauti kartą per dieną, ar tai tik buitinės chemijos gamintojų mums primestas triukas? ar šeima būtinai turi valgyti trijų patiekalų vakarienę, o gal laikinai visiems būtų galima pasimaitinti tokiais sveikais ir greitai paruošiamais patiekalais, kaip virti kiaušinukai, košės, karšti sumuštiniai, netgi sriubos iš pakelių, kurių sveiko maisto parduotuvėse yra netgi labai puikių). Įsigykite nešioklę ir viską darykite kartu su vaiku - bus lėčiau, bet nauda neišmatuojama - nereiks pirkti net žaislų, o ugdysis vaikas nuostabiai. Daug laiko leiskite lauke, įsidėję užkandžių. Miegokite kartu ir kai tik galite - kada tik miega kūdikis, miegokite ir jūs. Pamirškite ligšiolinius įsitikinimus, kaip kas turi būti, tiesiog būkite jautrūs ir lankstūs. Jūs nevieni - ant tėvų rankų auga daugybė laimingų, sveikų ateities žmonių. Nes mylimų žmonių glėbyje vieta mums visiems wink.gif
Atsakyti
O kaip nesiokleje? Mes daznai vaikstome nesiokleje, namie zirzia, bet vos duris uzrakinu ir i laiptine iseina, nutyla ir uzmiega, ir kol vaikstai, kad ir 4 valandas miegos. tik nereik sustot ar prisest wink.gif
Atsakyti
QUOTE(agluce @ 2011 09 23, 16:06)
O būdų, kaip nuo to nepervargti yra labai labai daug ir įvairių - apribokite buities darbų skaičių iki minimumo (ar tikrai grindis privalomaplauti kartą per dieną, ar tai tik buitinės chemijos gamintojų mums primestas triukas? ar šeima būtinai turi valgyti trijų patiekalų vakarienę, o gal laikinai visiems būtų galima pasimaitinti tokiais sveikais ir greitai paruošiamais patiekalais, kaip virti kiaušinukai, košės, karšti sumuštiniai, netgi sriubos iš pakelių, kurių sveiko maisto parduotuvėse yra netgi labai puikių). Įsigykite nešioklę ir viską darykite kartu su vaiku - bus lėčiau, bet nauda neišmatuojama - nereiks pirkti net žaislų, o ugdysis vaikas nuostabiai. Daug laiko leiskite lauke, įsidėję užkandžių. Miegokite kartu ir kai tik galite - kada tik miega kūdikis, miegokite ir jūs. Pamirškite ligšiolinius įsitikinimus, kaip kas turi būti, tiesiog būkite jautrūs ir lankstūs. Jūs nevieni - ant tėvų rankų auga daugybė laimingų, sveikų ateities žmonių. Nes mylimų žmonių glėbyje vieta mums visiems wink.gif


Tai kad situacija tokia kad net nėra pakankamai laiko ryte nusiprausti, jau nekalbant apie tai kad pavalgyti pavyksta tik vakare kai vaikas užmiega! Nešiokles taip pat esame išbandę ir jos mūsų vaikui neveikia. Išvežus į lauką vaikas išbūna vežime trumpai, o paskui verkdamas prašosi paimamas į rankas, o jei nepaimi tai būna didžiausi rėkimai (beje jis sveria apie 9kg., tai kad per daug nepanešiosi!). Taip pat vaikas dieną visiškai nemiega, tai kad ir pamiegoti nepavyksta. Tai kad ne viskas pasaulyje rožėmis nuklota.
Atsakyti
Nesitiki, kad vaikas vien tik zyzia ir ant ranku prasosi, diena nenuluzta pervarges. o gal jis nevalges, pampersas pilnas, nepamiegojes? maziuko poreikiai nera dideli. pritariu agluce, daugiau demesio vaikui. del to jo ir reikalaujama.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikele @ 2011 09 27, 07:49)
Nesitiki, kad vaikas vien tik zyzia ir ant ranku prasosi, diena nenuluzta pervarges. o gal jis nevalges, pampersas pilnas, nepamiegojes? maziuko poreikiai nera dideli. pritariu agluce, daugiau demesio vaikui. del to jo ir reikalaujama.


Na dėmesio jam tikrai netrūksta, nes jis nuolatos nešiojamas, nepaliekamas net per metrą, nuolat su juo yra žaidžiama, skaitomos knygelės ir pan. Dieną vaikas nemiega visiškai! Jis yra visada pavalgęs, pampersas nuolatos keičiamas (ekologiškas). Ir kaip suprasti frazę "nepamiegojęs" jei vaikas apskritai dieną nemiega, o naktį keliasi kas 2 valandas.
Nebūkite juokingi! Nebūtų problemos niekas čia nerašytų laiškų, o galbūt aš čia išsigalvoju??? smile.gif
p.s. ir kaip galima pritarti "aglucei" jei jūs net nežinote kaip viskas yra!?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deivaras: 27 rugsėjo 2011 - 21:24
mano zuikis panasus buvo, na biski miegodavo diena, bet istisai ant ranku smile.gif ar tai lengva, tikrai ne!!! isvargdavau nerealiai. Ar tai buvo verta, tikrai taip, nes manau to pasekoje 1,5m kalbejome jau labai puikiai, dabar jau mums 3 metukai ir visi stebisi vaikucio raida, nesakau kad kazkokie ypatingi esame, bet tikrai labai imlus informacijai.
Tokio mazo klecko tikrai kitaip nepripratinsi, nebent klykianti paliksi, bet nz kurie tevai iskestu vaiko riksma ax.gif bet,kad diena nemiega ir nakti neramus nelb gerai, as susirupinciau, ar jam ko neskauda. Tiesiog nueiciau pas gyd. Gal duociau kokiu arbateliu biski raminanciu, nieko blogo jos nedaro, bet tiesiog fantastiskai veikdavo mums, vaikas neapsnudes, bet daug ramesnis budavo. Bet cia irgi reikia konsultuotis su gyd manau smile.gif sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
Mano vaikas toks pat. Iki 4 men. taip pat nemiegodavo diena. Bando uzmigti, tik kokia smulkmena, ir sast - akys vel stacios smile.gif Beje, po masazu kurso atsirado dieninis miegas. Ir ant ranku daznai buna, nes nori viska matyti, visur dalyvauti, vienam jam neidomu. Neuropatologe paaiskino, kad viskas ok, aktyvesnis vaikas tiesiog. Daznai tokie vaikai buna gabus, talentingi, bet auginti be galo sunku. Tokios tokeles.
Atsakyti
QUOTE(agluce @ 2011 09 23, 16:06)
Turite visiškai normalius kūdikius, kurie elgiasi visiškai pagal savo prigimtį. Jie paprasčiausiai dar nesugeba būti vieni - jūs jam esate visas pasaulis ir tik nuo jūsų priklauso, ar jis ateityje manys, jog pasaulis geras, saugus, draugiškas, ar atvirkščiai. Kūdikis tikrina, ar gali jumis pasikliauti, ar suprantate jo poreikius ir į juos atsiliepiate. Taigi dabar atida kūdikiui, švelnumas, ramybė - pačios vertingiausios pamokos ir dovanos, kurias tik jam galite duoti. O jums - unikali galimybė ugdytis kūrybiškumą - nepaprastai vertingą savybę šiuolaikiniame pasaulyje, atskleisti savo vidines galias, kurias turime kiekvienas. O ypač motinos, kurios visos be išimties turi vidinį žinojimą, kaip būti su savo vaiku. Net jei tai jaučiamės ir pamiršę, sutrikę nuo begalės patariančiųjų/gąsdinančiųjų/ nerimaujančiųjų balsų savo galvoje - leiskime vaikeliui mus pamokyti - kaip dažnai jį maitinti, kiek myluoti, kur migdyti ir pan. O būdų, kaip nuo to nepervargti yra labai labai daug ir įvairių - apribokite buities darbų skaičių iki minimumo (ar tikrai grindis privalomaplauti kartą per dieną, ar tai tik buitinės chemijos gamintojų mums primestas triukas? ar šeima būtinai turi valgyti trijų patiekalų vakarienę, o gal laikinai visiems būtų galima pasimaitinti tokiais sveikais ir greitai paruošiamais patiekalais, kaip virti kiaušinukai, košės, karšti sumuštiniai, netgi sriubos iš pakelių, kurių sveiko maisto parduotuvėse yra netgi labai puikių). Įsigykite nešioklę ir viską darykite kartu su vaiku - bus lėčiau, bet nauda neišmatuojama - nereiks pirkti net žaislų, o ugdysis vaikas nuostabiai. Daug laiko leiskite lauke, įsidėję užkandžių. Miegokite kartu ir kai tik galite - kada tik miega kūdikis, miegokite ir jūs. Pamirškite ligšiolinius įsitikinimus, kaip kas turi būti, tiesiog būkite jautrūs ir lankstūs. Jūs nevieni - ant tėvų rankų auga daugybė laimingų, sveikų ateities žmonių. Nes mylimų žmonių glėbyje vieta mums visiems wink.gif

labai abejoju kad vyras gryzes is darbo bus sotus suvalges kiausini ar karsta sumusti ,visiska nesamone,juk jis sunkei dirba ir jam reikia pilnavercio maisto,zinoma jei vyras dirba ne fizini darba ir sedi ofise,ir jis gali sau leisti pavalgyti viesojo maitinimo istaigoje,galbut namie uztektu sumustinio doh.gif
nera normalu kai mama neturi laiko nei pavalgyti nei nusiprausti,o tuo labiau visa diena vaikas kabantis nesiokleje,yra abiem nesveika,mazylis kas diena vis sunkeja ,mamos stuburui dideli kruvis ,o tai tikrai negerai ,vaikas turi buti laisvai ir tobuleti,imti zaislus ,sliauzti ,dometis aplinka mirksiukas.gif
Atsakyti